Dodaj do ulubionych

drzwi Gerda czy Dierre - jakie macie doswiadczenia

08.08.05, 14:10
Za dwa tygodnie bedziemy zamawiac drzwi wejsciowe - wachamy sie pomiedzy
Gerda a Dierre. Jakie mieliscie doswiadczenia przy zakupie i montazu.
Widzialem jeden watek nt Gerdy i troszke mi sie odechcialo. No ale zawsze
znajdzie sie kilku klientow ktorzy mieli pecha. Jakie sa wiec wasze opinie.
Zarowno Gerda jak i Dierre kosztuja sporo wiec chcielibysmy kupic u naprawde
porzadnego przedstawiciela.
Ewentualnie jesli ktos zna takiego w okolicach Tych - Katowic na Slasku to z
gory dziekuje za informacje
Obserwuj wątek
    • beton44 Re: drzwi Gerda czy Dierre - jakie macie doswiadc 08.08.05, 20:28
      Mam w domu drzwi Gerda 2,5 roku... Gerda S białe
      W ogóle to mi się podobają, a mnie mało co się podoba... Jedyne co mogę im
      zarzucić to czuję dotąd lekki zapach wypełniającej skrzydło pianki, ale pewnie
      się czepiam...

Nie miałem z nimi dotąd problemu...
      Jakoś miałem szczęście do montażu :)

A co do "porządności przedstawicieli" to jestem pesymistą jak i w każdym innym
      przypadku - jak już wezmą od Ciebie pieniążki to o Tobie zapomną i będą Cię
      zbywać a mają w tym wprawę chyba ich tego uczą na kursach marketingu...

A mają na co zganiać - od kogo innego kupujesz drzwi, kto inny je montuje, a
      potem przedstawiciel producenta na przykład stwierdzi że są źle zamontowane...

A Wiesz jak działają sądy w naszym kraju...

Ale to samo będzie podejrzewam w przypadku każdych innych drzwi

A czy sporo kosztują? Tyle co na przykład kamera wideo tania ~2500 PLN, a ma się
      za to 80 kg drzwi :)

• zoni-system Re: drzwi Gerda czy Dierre - jakie macie doswiadc 09.08.05, 09:28
        Myślę panie beton ,że z takim pesymizmem jak Twój ,musi Ci być bardzo ciężko w
        życiu.Sprzedażą drzwi Gerda i Dierre zajmuję się od lat.Nigdy nie spotkałem sie
        z tym żeby jakikolwiek przedstawiciel firmy Dierre ,mówie o autoryzowanych nie
        wywiązał się z umowy.Nieprawdą jest jeżeli chodzi o odpowiedzialność za
        montaż.Drzwi Dierre ,montują dla mnie tylko ekipy autoryzowane przez Dierre
        Polska.Nigdy nie miałem żednych problemów z reklamacjami i serwisem ze strony
        ekipy montażowej.To jest sprawnie wszystko rozwiązane.
        Zresztą to co mówię i moje referencje,można sprawdzić wprost dzwoniąc do firmy
        Dierre.
        Natomiast co wybrać?..............Mimo wszystko wybrałbym Dierre,te drzwi mają
        w sobie coś,nie mówiąc już ,że spełniają wszystkie wymagania dobrych drzwi
        antywłamaniowych,nie mówiąc już o estetyce.
        zoni-system@gazeta.pl
        www.okna.polskirynek.pl/budowlany/oferta/4679
        • Gość: AniaSK Re: drzwi Gerda czy Dierre - jakie macie doswiadc IP: *.katowice.agora.pl 09.08.05, 10:31
          A ja do końca z Dierre zadowolona jestem. Drzwi zewnętrzne otwierają się do
          środka, jeśli deszcz czy zima - śnieg poleje się po drzwiach - w środku mam
          mokrą plamę. Najpierw przyjechał pan (autoryzowany przedstawiciel) i ustawiał
          uszczelkę- polepszyło się, ale nie do końca, a potem stwierdził, że powinnam
          sobie zamontować na zewnątrz na dole drzwi - okapnik ;(

Z Gerdą tego problemu nie miałam...
          • zoni-system Re: drzwi Gerda czy Dierre - jakie macie doswiadc 09.08.05, 11:28
            To jakieś nieporozumienie bo każda dolna konstrukcja drzwi jest taka
            sama.Jeżeli montuje sie drzwi Dierre jako wejściowe do domku tak ,że maja
            stycznośc z opadami atmosferycznymi.to koniecznie należy zamontować systemowy
            próg aluminiowy,który eliminuje wszystkie przecieki.Wtedy uszczelnienie jest
            podwójne,przez automatyczny próg wysuwający sie przy zamykaniu drzwi,i przez
            uszczelkę progową w pionie.Nie ma wtedy możliwości żeby cokolwiek
            przeciekało.Przyznam,że mimo tylu zamontowanych drzwi Dierre taka sytuacja mi
            sie nie zdarzyła.Ciekawy jestem kto to montował?
            zoni-system@gazeta.pl
    • Gość: albin Re: drzwi Gerda czy Dierre - jakie macie doswiadc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 11:21
      Wybor nalezy do klienta. Ja z gerda ide do sadu. Uzeram sie z nimi od ponad
      roku.
      Wylacznie dobrych wyborow :)

• tripper Re: drzwi Gerda czy Dierre - jakie macie doswiadc 18.08.05, 12:08
      mam dokladnie ten sam problem, tyle ze w gre wchodzi kilku innych producentow
      jeszcze. podobno teraz wiekszosc drzwi antywlamaniowych ma te same parametry
      konstrukcyjne, czyli zrobione ze spawanej blachy, w srodku stalowa kratownica,
      bolce na gorze, dole, po bokach, futryna metalowa z wpuszczanymi w mur
      bolcami... itp itd... roznica podobno jest w zamkach - te z gerdy maja dosc
      stara konstrukcje i dosc latwo mozna podrobic do nich klucze, w jakistam tajemny
      zlodziejski sposob.
    • koszmarny.karolek Re: drzwi Gerda czy Dierre - jakie macie doswiadc 18.08.05, 14:14
      ech no a ja mam ten sam problem :(

Gerda S za 2386 zł (z montażem) czy Dierre Asso 3 za 2200 + ok 100 zł próg.
      Drzwi mają być wewnętrzne - w bloku, nie domku jednorodzinnym. Mieszkam w
      Poznaniu, czy to jest dobra cena za antywłamaniowe? Chyba podziękuję Panu,
      który się tym zajmuje, bo na pewno nie jest obiektywny. Aha - na Forum dla
      Konsumentów widziałam jedną skargę na Gerdę - nierozpatrzoną przez nich, bo
      drzwi zostały źle zamontowane. To już jest kolejna skarga - dlaczego Pan
      sprzedawca z tego wątku twierdzi, że takich skarg nie ma?

dziękuję za wszelkie komentarze
      • Gość: agaga Re: drzwi Gerda czy Dierre - jakie macie doswiadc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 19:23
        Pan sprzedawca mowil chyba o drzwiach Dierre...
        ja mam Dierre - drzwi wejsciowe do mieszkania w bloku - dla mnie rewelacja,
        zadnych problemow! nawet kiedy chcialam galke (ktora dali mi w standardzie)
        zamienic na klamke, serwisant przyjechal i wymienil gratis :/ super!! polecam
        goraco!
        aga
        • mietowe_loczki Re: drzwi Gerda czy Dierre - jakie macie doswiadc 18.08.05, 20:44
          ale ta gałka to było "stare złoto," a nie srebrny, prawda? za srebrne okucia
          jest chyba spora dopłata
          • zoni-system Re: drzwi Gerda czy Dierre - jakie macie doswiadc 19.08.05, 09:22
            Biorąc pod uwagę moje doświadczenie zawodowe,zdecydowanie daradzałbym drzwi
            Dierre,uważam ,że nie mają sobie równych.Drzwi z dwoma zamkami ASSO 3 kosztują
            2300 zł.brutto ,próg 55 zł.Demontaż starych drzwi ,montaz nowych wraz z
            obróbkami tynkarskimi 450 zł brutto.Takie drzwi kupuje sie raz na całe życie.Są
            naprawdę dobre i niezawodne.Nie spotkałem się z sytuacją,żeby którykolwiek z
            moich klientów był niezadowolony
            zoni-system@gazeta.pl
            • mietowe_loczki Re: drzwi Gerda czy Dierre - jakie macie doswiadc 19.08.05, 10:46
              ale to jest 3 tys, i drzwi w bloku, trochę dużo
          • Gość: agaga Re: drzwi Gerda czy Dierre - jakie macie doswiadc IP: *.server.pl / *.gd.pl 19.08.05, 16:29
            tak, stare zloto jest w standardzie, za srebrne dolacasz (za jedna strone)
            jakies 150-200zl, mi pasowalo stare zloto;
            na czwartym zdjeciu w linku ponizej sa drzwi Dierre jesli ktos nie zna :)
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35&w=27400734&v=2&s=0
          • Gość: Krysia Re: drzwi Gerda czy Dierre - jakie macie doswiadc IP: *.ip.netia.com.pl 17.04.14, 15:26
            Drzwi Słupsk , polecam firmę vox najlepsze ceny, sprawdzony fachowy montaż
    • Gość: Ferdek Re: drzwi Gerda IP: *.com 26.05.14, 21:01
      Ja mam jak najbardziej pozytywne doświadczenia z drzwiami Gerda. Stoją już kilka lat i nie było jeszcze z nimi żadnego problemu. Naprawdę warto dopłacić trochę i mieć spokój z drzwiami wejściowymi na długie lata. Radzę unikać eksperymentów z jakimiś nowymi producentami, które kuszą niskimi cenami.
      • slaviuss Re: drzwi Gerda 29.08.14, 21:33
        Niestety - na darmo bronisz swojej firmy. GERDA to tani marketowy chłam. Kupiłem do domu dwie pary drzwi zewnętrznych TTMAX . Jedne z nich miały być białe z szarymi szyldami. Okazało się że były białe ale nie w całości. Górna część futryny była kremowa, szyldy przyszły brązowe w dodatku szyld klamki rażąco różnił się odcieniem od szyldów zamków co na tle białych drzwi wygląda katastrofalnie . Zamki zacinają się i po otwarciu z klucza język wkładki (ten od klamki) blokuje się wewnątrz kasety zamka i trzeba go wydłubywać śrubokrętem żeby odskoczył. Kaseta zamka zamontowana i wkręcona tak jakby 6-latek uczył się wkręcać śrubki. Kaseta nie wpasowana w wycięcie w drzwiach, śrubki powkręcane każda pod innym kątem . Przedstawiciel który przyjechał na reklamacje zaczął psikać w zamek jakimś preparatem i twierdził że od tego przestanie się blokować (przestał na 1 dzień), co do koloru futryny stwiedził że takie odchyłki odcienia to norma a śrubki zaczął wykręcać i wkręcać w kółko w tą samą dziurę pytając co chwilę czy już jest dobrze. Każdy kto ma odrobinę pojęcia na temat wkręcania śrubek wie czym się kończy taka operacja powtórzona 50-krotnie - otwory wyrobione a śrubki rozbite przez wkrętarkę prze co całość została oszpecona jeszcze bardziej. Przy tym opowiadał jakieś bzdury że te drzwi są sprzedawane przez Gerdę w marketach za połowę ceny którą ja zapłaciłem bo pod inną marką. To przepraszam za co ja zapłaciłem wybierając MARKĘ ? Po miesiącu i licznych monitach otrzymałem kopię protokołu reklamacyjnego gdzie nie uwzględnił wszystkich moich zastrzeżeń i na tym koniec. Mija kolejny miesiąc i Gerda ma wywalone na usunięcie usterek. Drzwi GERDA to największa porażka jak spotkała mnie podczas budowy i wykańczania domu. Zdecydowanie odradzam tę pseudo markę wszystkim którym kiedykolwiek kojarzyła się ona z jakąśtam solidnością z lat 90-tych. Sąsiad kupił marketówki za 1/3 mojej ceny i nie ma siędo czego przyczepić a nawet jak coś wyskoczy w trakcie eksploatacji to będzie wiedział że miało prawo bo poleciał na taniochę i nie będzie miał do nikogo pretensji.
    • michal83x83 Re: drzwi Gerda czy Dierre - jakie macie doswiadc 02.09.14, 10:49
      Ja osobiście poleciłbym Ci drzwi firmy Delta. Jeden z konstruktorów Gerdy podobno zrezygnował z pracy dla nich i stworzył własne drzwi pod tą marką - jeśli chodzi o zabezpieczenia są na tym samym poziomie, a cena jest trochę niższa.
    • hurdy-gurdy-x Re: drzwi Gerda czy Dierre - jakie macie doswiadc 09.09.14, 01:48
      Radzę się dobrze zastanowić przed zakupem drzwi DIERRE, one tylko ładnie wygladają przez okleiny :-)

Ja mam właśnie niedawno zamontowane drzwi tej włoskiej firmy (mieszkanie w Bloku) i jednoznacznie oceniam je jako bubel. Nie za bardzo miałem wybór, bo to deal developera, a więc dostałem drzwi z całym mieszkaniem

Moja opinia o drzwiach wewnętrznych firmy DIERRE:
      1) przede wszystkim- na zamku klamkowym PÓŁ CENTYMETRA luzu po zamknięciu na klucz. To moim zdaniem dyskwalifikuje firmę i same drzwi. Po prostu wykonane sa z duża tolerancją, bez możliwości regulacji - za duże otwory w futrynie na rygle. Serwis i cała firma wmawia mi że tak MUSI BYĆ i że TO NORMALNE. Z tym że to nie są pierwsze drzwi jakie mam i nie dam sobie wcisnąć ciemnoty. Tak, drugi zamek trzyma normalnie, ale to każdy z zamków ma nie dawać luzów, zwłaszcza że często zamyka się tylko na jeden zamek (np. od wewnątrz). Firma ODMAWIA jakichkolwiek poprawek w tej mierze.

2) Firma nastawiona na wykorzystywanie klienta - wszystkie zmiany i regulacje muszą być dokonywane przez drogi serwis dierre, mimo że wyjaśniłem im dokładnie problem, dwa razy zawracali mi głowe wizytą serwisanta, który stwierdzał że taki luz to NORMA !!

3) Bardzo nietypowe mocowanie zamka podklamkowego - trudna zmiana oryginalnego cylinderka, jeśli chcemy mieć drugi zamek z atestem (np wymóg ubezpieczenia)

4) Ogólnie konstrukcja drzwi dosyć delikatna, cienkie blachy, skrzydło ugina się w futrynie pod naciskiem. W poprzednim mieszkaniu miałem solidne drzwi lokalnej warszawskiej firmy, z grubej stali które stały jak MUR.

Tak więc ostrzegam- zanim wybierzecie drzwi tej firmy dobrze zapoznajcie się z konstrukcją i działaniem - moim zdaniem to ładnie opakowany bubel. I nie liczcie na rzetelne potraktowanie reklamacji. Drzwi sprzedane- reszta nie ważna

aż dziw że dostali atest na ten wyrób (ale nie wiadomo dokładnie na który model, podobno wcześniejsze drzwi miały taką regulację)

no i efekt developerskiej umowy z dierre taki, że w całym bloku sa takiego samego typu zamki :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka