Dodaj do ulubionych

jakie okna plastikowe

IP: *.mos.gov.pl / 194.181.152.* 14.10.02, 12:55
Stoję przed problemem wymiany okien (w bloku) i ręce mi opadają. Nadmiar
ofert jest porażający.
Zastanawiam się więc co wybrać: dużą firmę np. THERMOPLAST czy może jakąś
małą robiącą na profilach VEKA lub THYSSEN.
A ile komór 3 czy 4 ?
Okucia to pewnie WINKHAUS ?

Dzięki za wszelkie sugestie.
Obserwuj wątek
    • Gość: roberto Re: jakie okna plastikowe IP: 157.25.88.* 15.10.02, 18:09
      Witam!!!

ja mam okna na profilu Veka + okucia winkhaus i jest super.
      ale okno to jedna sprawa a ich wymiana to drugie ,zdarza sie ze fachowcy w
      czasie wymiany tak potrafia spierzyc ich montaz ze potem glowa tylko boli
      pozdrawiam
    • araskas Re: jakie okna plastikowe 16.10.02, 22:46
      Tak się składa że znam obydwa profile ale to nic nie znaczy dobre okna to nie
      tylko profil
      Obecnie montuję okna na Vece z okuciami Winkhausa pochodzące z dobrej wytwórni
      i jako montazysta jestem z nich zadowolony.Moi klienci również.Polecam.
      araskas@gazeta pl
      a.sycik@wp.pl
      501-241-441
    • mojaewa Re: jakie okna plastikowe 17.10.02, 07:49
      Niestety, z Thermoplastem mam przykre doświadczenie: uszczelka (czarna zresztą)
      brudzi.
      Ewa
    • Gość: grzegorz DO MIESZKANIA PRZY RUCHLIWEJ ULICY IP: proxy / *.natned.com.pl 17.10.02, 10:33
      A jakie okna polecacie do mieszkania przy ruchliwej ulicy ?
      Preferuje plastikowe i dobrze tlumiace.

Z gory dziekuje i pozdrawiam
      Grzegorz
      • araskas Re: DO MIESZKANIA PRZY RUCHLIWEJ ULICY 17.10.02, 13:00
        jeżeli jest bardzo duży chałas mozna zastosować specjalną szybę która wytłymi
        nawet do 40db
    • Gość: BOBBUDOWNICZY Re: jakie okna plastikowe IP: *.plusnet / 10.11.5.* 17.10.02, 15:54
      JEŚLI CHODZI O OKUCIA TO MOŻNA JESZCZE BRAĆ POD UWAGĘ "ROTO" - BARDZO FAJNE.
      ODRADZAM PROFILE THERMOPLAST - drogie i nic nadzwyczajnego, NATOMIAST JEŚLI
      CHODZI O POZYTYWNE DOŚWIADCZENIA TO veka, KOMERLING (O UMLAUT). Fajną ofertę ma
      firma shueco (ciekawe rozwiązanie okuć - specjalny plastik - chociaż słyszałem
      też negatywne opinie. Ja osobiście zainstalowałem sobie okna składane przez
      firmę Butzbach - (profil KOMERLING, OKUCIA ROTO2) - nie są tanie ale w
      standardzie masz wszsytkie wodotryski za jakie gdzie indziej musisz płacić
      extra.
      • Gość: Karol okna plastikowe IP: *.hnet.pl 14.11.02, 11:34
        Sztuka wyboru to temat szeroki jak rzeka. Generalnie profile są robione przez
        wytwórców w oparciu o tylko kilkanaście wzorów i niewiele się róznią pomiędzy
        sobą. Cały diabeł ( i cena) tkwi w montażu i w szczegółach. Uszczelki
        wulkanizowane, a nie cięte, jak już cięte, to pod kątem i stykające się w
        narożnikach, dreny wyprowadzone ponad poziom parapetu a nie pod spód, dziury
        wiercone nie na wylot, mocowanie nie na piankę i paski blachy, ale na uchwyty
        stalowe, paroizolacja na obwodzie, etc... Istnieją odpowiednie normy i przepisy
        DIN i ISO, jak znasz języki to sobie poczytaj. Nie istnieją w Polsce żadne
        wydawnictwa fachowe które by opisywały ten temat, a jak to robią, to fatalnie,
        więc i poziom wykonawstwa jest żenujący. Zapraszam do poczytania mojej polemiki
        z "Muratorem" www.karolkaz.art.pl/murator.htm
        Autorka kwestionowanej serii artykułów pisze teraz dla pisma "Budownictwo
        Fachowe".
        Radzę omijać oba periodyki.
        W twojej sytuacji powinienes zadbac o inspektora nadzoru inwestorskiego (nawet
        nieformalnie), dysponującego odpowiednią wiedzą i zadbać o jego wizyty i
        odbiory poszczególnych partii robót. Pozytywny odbiór powinien być warunkiem
        zagwarantowanym w twojej umowie z dostawcą okien.
        Niestety z mojej praktyki wynika, że ludzi z wiedzą w Polsce brakuje.
        (Sprawdzić jego wiedzę możesz jedynie gdy sam trochę poczytasz).

Pozdrawiam.
    • Gość: Waldek Re: jakie okna plastikowe IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 15.11.02, 09:37
      Jezeli wybierzesz profile szyby i okucia renomowanych firm to mozesz spac
      spokojnie. Wazne jest jaka firma to wykonuje. Nalezy ja dokladnie sprawdzic.
      Odradzam zdecydowanie firme OKPLAST dzialajaca w woj. lubuskim.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka