Gość: aga IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.05, 16:07 zy ktos dysponuje jakis namiarem na firme robiaca tradycyjne parkiety (dab, jesion, buk) w rozsadnej cenie i jakosci. Ile kosztuje ukladanie w Wwie, bo jeszcze sie nie orientoiwalam? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jarecki_2 Re: parkiet 03.12.05, 19:58 Nie wiem kto produkuje, wiem kto sprzedaje. Dobrze jest kupić w castoramie, oni jak niewielu w okolicy warszawy, a może i w Polsce, mają profesjonalne magazyny do przechowywania drewna, co skutkuje dobrą jakością (wilgotnością) drewna. Jest jeszcze CABO w okolicy "wyścigów" w pawilonach koło kościoła, jadąc w stronę Galerii Mokotów po lewej. Parkieciaż którego znam i cenię bierze za układanie, cyklinowanie i lakierowanie (robocizna) 45 zł/m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulak Re: parkiet IP: *.crowley.pl 03.12.05, 21:30 coś ci się ,jarecki pomyliło troszkę... sądzisz ,że castorama ma oddzielne magazyny specjalnie do przechowywania parkietu z odpowiednią wilgotnością i temperaturą ,a inne magazyny do np. białego montażu ???? a inne firmy w wawie a może i całej Polsce jak sugerujesz to co -przechowują na dworzu ,no proszę cię nie opowiadaj bredni. Przy okazji jeszcze ,oprócz wilgotności drewna jest jeszcze kilka rzeczy ,na które trzeba zwrócić uwagę,bo jakość to napewno nie tylko wilgotność... No i dla wyjaśnienia ,w okolicy wyścigów nie ma takiej firmy jak CABO ,albo się upewnij,albo nie wprowadzaj ludzi w błąd... Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki_2 Re: parkiet 03.12.05, 22:40 Co do pisowni "Cabo", mogę się mylić, ale jakoś tak to brzmi, jeśli się mylę to bardzo niewiele, albo wcale. Strasznie dawno tam nie byłem, kupowałem dwa lata temu u nich parkiet, jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
pyot Re: parkiet 03.12.05, 23:22 Hej. Sezonowanie jako takie mało ma wspólnego z tym,co na ogół myślimy.Nowoczesne "suszarki" kilka/naście razy przyśpieszają tenże ważny przecież - proces. W żadnym wypadku,z czystym sumieniem nie poleciłbym materiału typu podłogi drewniane,perkiet i inne zalegającego w magazynach Castoramy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: parkiet IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.05, 13:41 No coz koledzy, troche zboczyliscie z tematu. W tego typu sklepach dobry parkiet to 100 zl. Najtaniej w internecie udalo mi sie znalezc za 78 zl- 1 klasy jesion. Moze ktos sie podzieli jakims fajnym adresikiem Odpowiedz Link Zgłoś
agaelgam Re: parkiet 05.12.05, 09:41 Ja zapłaciłam miesiąc temu za ułożenie parkietu dębowego 110zł/m2. W cenę wliczony jest: parkiet, cyklinowanie, lakierowanie, robocizna. Jest to II gatunek dębu (wybrałam taki, bo był ładniejszy kolorystycznie niż I) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sławek Re: parkiet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.05, 09:52 ago, a mogłabyś porównać kolorystycznie ten dąb i merbau? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agaelgam Re: parkiet IP: 62.29.165.* 05.12.05, 10:46 Dąb jest drewnem jasnym ( kawa z dużą ilością mleka - w przybliżeniu oczywiście) a merbau ma odcienie czekoladowe. Tak jak pisałam w wątku o merbau - moge wkleić zdjęcia wszystkich podłóg, bo mam ich 3 rodzaje - merbau, jesion, dąb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sławek Re: parkiet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.05, 10:58 byłbym bardzo wdzięczny za zdjęcia, a może podać adres na priv? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: parkiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 11:30 Tu są egzotyki: www.dlh.pl/?v=products&idc=2 Tu są dęby i inne rodzime: www.prodexpol.pl/page2.htm Tu są parametry drewna: www.multipodlogi.pl/parkiet.php Tu jest jeden z najlepszych producentów parkietu: www.rudy.tarnow.pl/parquet.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulak Re: parkiet IP: *.crowley.pl 05.12.05, 21:42 mylisz się ale tylko w 50 % ,tzn .że w 50 % masz rację :)) trochę się przekomarzam z tobą ale widzę że jesteś,jarecki ,śmiertelnie poważny i wrażliwy na swoim punkcie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: parkiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 09:54 Parkiet kupuje się, jako usługę, tzn. układający dostarcza parkiet, układa, cyklinuje, lakieruje. To ON jest odpowiedzialny za całość. Z parkietu inwestora może się wyłgać, że ON zrobił dobrze, ale parkiet był nie najlepszy (rysunek, wilgotność, klasa jakości). Spory trwają, a warunki wilgotnościowe w pomieszczeniu zmieniają wilgotność drewna w amplitudzie, do kilkunastu procent. Nigdy nie udowodnisz mu, że nie miał racji. pyot ma rację, odnośnie Castoram, Obi i innych dd-marketów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: parkiet IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.05, 18:03 a mam jeszcze pytanie. Na internecie podane sa ceny netto i z vat. Czy jak sie kupuje bez faktury (czyli de facto na czarno) producent nie wlicza vatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: parkiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 22:29 Pokazałem kolor i rysunek dębu. Na temat firmy Prodexpol, nie mam nic do powiedzenia. Z "Rudym" z Tarnowa, współpracowałem w ramach jednego przedsiębiorstwa, więc mogę ich polecić, co wyrźnie wyróżniłem w powyższym poście. Pozdrawiam mif Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: parkiet 05.12.05, 22:33 znalazlam gdzies na tym forum taki adres: www.parkiet.itl.pl/cennik.html ceny bardzo przystepne czy ktos zamawial moze parkiet u tego pana? jesli tak to prosze o opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: parkiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 23:52 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=32948430&a=33008974 to jest właściwa droga do ładnej podłogi Odpowiedz Link Zgłoś
annawhats Re: parkiet 13.09.17, 12:47 Niestety chyba się pozmieniało w firmie Prodexpol, podejście do klienta i jakość obsługi fatalna, nie polecam, opóźnienia w dostawach, nieprawdziwe informacje, kiepski montaż, przy tym żadnych przeprosin. Odpowiedz Link Zgłoś
bravoban Re: parkiet 22.02.19, 18:35 Potwierdzam. Żenujący brak kompetencji i zrozumienia klienta. Mają gdzieś. Odpowiedz Link Zgłoś
bravoban Re: parkiet 28.02.19, 21:46 Chyba pomyliłaś firmy. Ale jak ktos chce wyrzucić pieniądze w Prodexpol to oczywiście jego sprawa Odpowiedz Link Zgłoś