brickk 09.01.06, 14:08 Czy ktoś coś wie o ścianach z MAKSA. Nie mogę znaleźć na ten temat nigdzie informacji, a bardzo mi je poleca mój przyszły kierownik budowy. Będe wdzięczny z pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jarecki_2 Re: ŚCIANY Z MAKSA? 09.01.06, 14:49 www.hadykowka.rzeszow.pl/poradnik/index.php www.harasiuki.com.pl/cennik.php www.archdesign.pl/u.php ale.gratka.pl/ogloszenie/103495.html www.cegielniaprzeclaw.pl/pustaki.htm www.kozlowice.pl/informacje-techniczne.php www.cb-cerabud.com.pl/index.php?men=4&type=t&plik=wstep&PHPSESSID=32c163bdb26765cdfbcb48c5e6b70b0e bez jaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekipa Re: ŚCIANY Z MAKSA? IP: *.chello.pl 09.01.06, 15:18 Wymiary: długość - 288 mmszerokość - 188 mmwysokość - 220 mmMasa: ok. 11,7 kg Współcz. przewodn. cieplnej: 0,40 W/mK Zużycie materiałów w szt. na m2 muru - przy grubości muru 29 cm - 22 szt. pustaków Max 220- przy grubości muru 19 cm - 15 szt. pustaków Max 220 22 szt. x 11,7 kg x 200 me = 2574 sztuki = 45 ton dla 200 m2 domeczku 2574 szt. x 2,88 zł zł=około 6000 zł ( tanio jak barszcz ) że tego jeszcze nie trzeba było transportować i ręcznie zlepiać i tynlować dojdzie około 40 000 zł za mury zewnętrzne czyli cztery razy wiecej za robotę niż za materiały . cytay ze strony polecanej przez Jarecki 2 Nowe przepisy dotyczące warunków jakim powinny odpowiadać budynki, zawarte w rozporządzeniu MSWiA z 30.09.97, w istotny sposób zwiększają wymagania pod względem izolacyjności cieplnej wszystkich przegród budowlanych. W przypadku ścian wykonywanych z zastosowaniem materiałów termoizolacyjnych (ściany warstwowe) współczynnik przenikania ciepła U, nie powinien być większy niż 0,30 WI(mZK), a w przypadku ścian bez materiałów termoizolacyjnych 0,50 WI (mzK). Przy tak wysokich wymaganiach, ściany jednwarstwowe bez materiału termoizolacyjnego, mogą być wykonywane w nielicznych przypadkach i tylko z niektórych materiałów. Ograniczenia takie nie występują w przypadku ścian warstwowych, dla których bez żadnych trudności można uzyskać współczynnik przenikania ciepła 0,20 - 0,30 WI(mzK). Najprostszym rodzajem ściany warstwowej jest ściana dwuwarstwowa. Ściana ta, składa się z muru z pustaków ceramicznych i cegły kratówki ocieplonego styropianem. Osłonę zewnętrzną stanowi w tym przypadku tynk cienkopowłokowy zbrojony siatką polipropylenową. Ten rodzaj ściany jest szczególnie zalecany wówczas, gdy zachodzi potrzeba ocieplenia istniejących budynków. Najczęściej wykonywanym rodzajem ścian są ściany trójwarstwowe. Ściany tego rodzaju składają się z: warstwy wewnętrznej, którą stanowi mur nośny wykonywany zwykle z pustaków ceramicznych, szczeliny wypełnionej warstwą materiału termoizolacyjnego, najczęściej styropianu lub wełny mineralnej, Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki_2 Re: ŚCIANY Z MAKSA? 09.01.06, 15:43 Skopiować artykuł to nie sztuka, ale polecam tę formę wypowiadania się na forum, w Twoim przypadku oszczędza to nam sporo kłopotów z czytaniem, zaśmieconych bykami, bredni bez sensu. Nie polecam żadnej z tych stron tylko pokazuję autorowi postu, że informacji na interesujący go temat jest sporo, młotku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekipa Re: ŚCIANY Z MAKSA? IP: *.chello.pl 09.01.06, 15:54 Jarecki ekspercie o siedmiu ( wiesz co dalej ) . Podaj cnę na murowanie tynkowanie i docieplanie 200 m2 ścian zewnętrznych z maxa. Tylko się nie certol jakieś grosze daruj sonie zaokrąglij w górę do złotóki . A może z łapanki jakiegoś Sergieja polecisz jarecki, za cztery miechy coś tam wymurują jak dobrze pójdzie 4 mx 4 sergejów x 800 zł= 12800 zł. taniojak barszcz zwałaszcza że za transporty to tylko 4000 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki_2 Re: ŚCIANY Z MAKSA? 09.01.06, 16:21 Zapomniałeś jeszcze Mickiewiczem nam tu pojechać jakiś wierszyk, głąbie z Koziej Wólki. Złodzieju i oszuście. Do szkoły matole, jakąś wieczorówkę albo specjalną szkołę, byś może jeszcze skończył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekipa Re: ŚCIANY Z MAKSA? IP: *.chello.pl 09.01.06, 16:37 Wieści jarecki 2 są nadzwyczaj ograniczone ( dp poziomu 0 ) owody , dowody , dowody a może i Ty Jarecki , zaczniesz sie przentować z niemowlakiem na forum budować , co ma niby podnosić morale takim ograniczonym ludziom jak Ty . Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki_2 Re: ŚCIANY Z MAKSA? 09.01.06, 16:39 Po raz kolejny mam ci podać dowody? Cofnij się, hehe cofnij!! do innych postów, tam już wielokrotnie podawałem dowody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elipa Re: ŚCIANY Z MAKSA? IP: *.chello.pl 09.01.06, 16:50 Oczywiście bo kłamliwy nieudacznik jak Ty , to nie ma nic gorszego. Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki_2 Re: ŚCIANY Z MAKSA? 09.01.06, 16:53 Mój dziadek wysiliłby się na bardziej ciętą ripostę...... Odpowiedz Link Zgłoś
petruss Re: ŚCIANY Z MAKSA? 09.01.06, 16:54 Tak trafnej samokrytyki dawno nie widziałem: elipa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizi Re: ŚCIANY Z MAKSA? IP: *.acn.waw.pl 09.01.06, 15:37 a nie przyszło ci do głowy żeby zrobić zgodnie z projektem???? jak zrobisz inaczej, nikt nie przyna siędo błędu, bo przecież wybudowałeś niezgodnie z projektem. Odpowiedz Link Zgłoś
brickk Re: ŚCIANY Z MAKSA? 09.01.06, 15:51 Dzięki za informacje, nie kojarzyłem, że jest to zwykły pustak ceramiczny. Jezeli chodzi o projekt to tam mam różne warianty, i sam projekt mimo, że nie gotowy, nie jest najlepszy, co potwierdizło mi już kilku fachowców Odpowiedz Link Zgłoś