IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 12:36
Z mił chęcią poznam opinię na temat budowy ściany z luksferów. Interesują
mnie przede wszystkim doświadczenia z luksferami. Proszę podzielcie się
opiniamiii czy warto czy też nie. Wiem jedynie, że nie warto ich umieszczać w
łazience ze względu na dużą wilgotność powietrza. Z góry dziękuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: sid Re: luksfery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 12:50
      kabina prysznicowa z luksferów to niezły bajer, odpowiednio zafugowana jest
      ozdobą łazienki. poza tym moda na luksfery wraca, klatki schodowe, korytarze.
      ważny jest dobry pomysł i wykonanie. od południowej strony ciekawie wyglądają w
      promieniach słońca.
      ciekawe skąd wiesz o tej łazience.
      • Gość: dosienka Re: luksfery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 13:10
        Czytałam gdzieś w necie, że osoba zdecydowała się na ścianę z luksferów
        pomiędzy łazienką a pokojem i cały czas luksfery zaparowywały od wilgoci.
        Ponadto podobno nie trzymają ciepła. Stąd moje zapytanie o Wasze opinie.
        • jarecki_2 Re: luksfery 08.02.06, 13:17
          Jak wentylacja łazienki jest nie prawidłowa to para osiądzie tak samo jak na
          lustrze, ścianach, podłodze i innych sprzętach w łazience, akurat na szkle to
          widać najwyraźniej, ale para "siada", jak "siada", na wszystkim. Luksfery
          zastosowane w łazience nie mają być elementem trzymającym ciepło, ponadto
          pustak szklany, poprzez powietrzną pustkę wewnątrz, są dobrym izolatorem,
          oczywiście są lepsze, ale czy w luxferach o to chodzi? Pewnie przy niektórych
          zastosowaniach tak, ale czy w łazience?

----
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=35574558&a=35605009
          "elipa" vel "wawa" to naciągacz i oszust. Uwaga nastąpiła zmiana nicka z "elipa
          wawa", na "wawa" vel "naczelny krytyk" vel "ciepłe bąki". To ten sam oszołom
          • andrzej.sawa Re: luksfery 08.02.06, 13:48
            Panie Jarecki jeszcze nas posądzą,że jesteśmy w zmowie,ale napisałeś to co
            najistotniejsze i zgodnie z tym co mnie na Politechnice uczyli.Ale niestety fama
            głosi to co chce i straszy inwestorów-amatorów.
        • Gość: sid Re: luksfery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 14:53
          to jest możliwe, ale musi być spora różnica temp. między pokojem a łazienką,
          duża wilgotność w pokoju i luksfer beznadziejnej jakości a ponadto izolacja
          takiej ściany wykonana niewłaściwie. jak to złożysz to masz zaparowane od strony
          pokoju.
          • andrzej.sawa Re: luksfery 08.02.06, 15:05
            Czyli trzeba się uprzeć,ale o takim krańcowym przypadku nie pomyślałem
        • jan-w Re: luksfery 08.02.06, 15:08
          Nie daj się nabrać luksfery np między łazienką, a sypialnią, to wspaniała rzecz.
          Sam tak mam. Oczywiście można to zrobić źle, ale dotyczy to wszystkich prac
          budowlanych i nie tylko. Poczytaj:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=31671789&a=32071709
    • Gość: lelek Re: luksfery IP: *.acn.waw.pl 08.02.06, 12:50
      zamiast luksferów wstaw szybę
    • jarecki_2 Re: luksfery 08.02.06, 12:56
      Oczywiście że warto. Ciekawy wygląd, sporo możliwości, estetyka, dekoracja,
      szeroka możliwość zastosowania, same plusy. Pierwsze słyszę o łazience.
      Najczęściej właśnie tam je się montuje w prywatnych mieszkaniach. Kabiny
      prysznicowe, ścianki, pojedyncze sztuki wkładane w przegrody prysznicowe,
      doświetla, "nogi" blatów, blaty z podświetleniem, obudowy wanien, doświetla
      sufitowe i podłogowe i wiele, wiele innych. Małe durze, o różnych kształtach,
      zaokrąglone, narożne, możliwości....... ile dusza.
      • Gość: formalista w kwestii formalnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 13:01
        jarecki, zanim klikniesz wyślij, przeczytaj co napisałeś
        "DUŻE"
        • jarecki_2 Re: w kwestii formalnej 08.02.06, 13:06
          duże.
    • andrzej.sawa Re: luksfery 08.02.06, 13:07
      Przepraszam,a co ma wilgotność do stosowania luksferów.Może ja się nie znam,ale
      luksfery są chyba ze szkła a nie z cukru.
      Nie jest to wątpliwość do pytaczki tylko do "fachowca",który jej to powiedział
    • self-mademan Re: luksfery 08.02.06, 14:16
      Dlaczego nie w łazience?
      matowe jak najbardziej.
      Mozna zrobic ścianke przy zabudowie showera.
    • Gość: karolina Re: luksfery IP: *.wsse.gda.pl 08.02.06, 14:19
      Ja miałam w łazience luxfery i byłam bardzo zadowolona. To kity i mity, że w
      łazience nie należy ich montować. Przecież to jest szkło - to tak jakby nie
      wieszac lustra w łazience bo zaparuje. Polacam luxferki w łazienkach. Miałam
      ściankę między łazienką a przedpokojem (1 X 2m). Teraz zmieniłam mieszkanie i
      wyburzam ścianke w łazience, żeby wstawić luxfery.
      • andrzej.sawa Re: luksfery 08.02.06, 14:23
        Widzicie,ale mnie zastanawia jak ktoś wymyślił,że nie można.
        • Gość: wojtek651 Re: luksfery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 21:17
          Zobacz zdjęcia ścianek z luxferów w galerii na www.remonty.ltd.pl
          Pozdrawiam
      • Gość: Monter Re: luksfery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 10:12
        Popieram twoją opinię że luksfery a raczej pustaki szklane to jednak szkło i co
        ma pienik do wiatraka że sceptycy mówią iż nie można ich stosować w łazienkach.
        Bzdura i jeszcze raz Bzdura dla sceptyków. Oczywiście jak się ktoś zabierze do
        budowy takiej ściany, kto nie ma zeielonego pojęcia o dylatacji, pionie,
        poziomie, nie wpomnę już o estetyce wykonania to efekt może wyjść jak
        najbardziej marny i stąd te wypowiedzi (pseudo zadowolonych posiadaczy ścianek
        z pustaków szklanych). A jeżeli mowa o izolacji cieplnej to nie wszystkie
        pustaki szklane nadają się na zewnątrz ale jest też kilka wzorów, które nie
        nadają się nawet do wewnątrz. Chcecie się dowiedzieć na temat luksferów i
        pustaków szklanych: www.luksfer.pl
        Pozdrawiam
        Monter
    • martaigla Re: luksfery 30.08.14, 01:23
      Luksfery? Tylko z nomos.com.pl/, naprawdę bardzo profesjonalna firma, skladalam u nich zamowienie z mezem wiosna, wszystko poszło gładko :)
      • pawelszmidt9 Re: luksfery 20.11.14, 15:02
        Również korzystałem z usług firmy nomos.com.pl :) Cechuja sie bardzo duzym profesjonalizmem, warto :)
    • drogimex Re: luksfery 03.05.15, 23:12
      Witam,
      nie zgodzę się z opinią, że luksferów nie warto stosować w łazience. Problemy, jakie niektórzy mają z pustakami szklanymi w łazienkach wynikają najczęściej z błędnego wykonania takiej ścianki. Szczególnie ważne jest dobranie właściwej zaprawy do ich murowania oraz dobrej fugi, z jednoczesnym bardzo dokładnym wypełnieniem elastyczną fugą wszystkich szczelin. Na stronce zbudujmydom.pl/index.php?page=wykonanie-scianki-wewnetrznej-z-luksferow opisano dokładnie jakie kroki należy podjąć przy stawianiu ścianki z pustaków szklanych.
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka