Gość: magic IP: *.telkonet.pl / *.telkonet.pl 16.02.06, 23:26 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: magic Re: gwarancja na montaż stolarki?? IP: *.telkonet.pl / *.telkonet.pl 16.02.06, 23:28 (wcisnąłem enter za wcześnie) MOJE PYTANIE: CZY NA MONTAŻ STOLARKI OKIENNEJ JEST (PRZYSŁUGUJE ) JAKAŚ GWARANCJA??? CO PODLEGA TAKIEJ GWARANCJI?? nie chodzi mi o gwarancję na samą stolarkę bo to mam w karcie gwarancyjnej- TYLKO CO PODLEGA GWARANCJI PRZY USŁUDZE??? Proszę o posty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magic Re: gwarancja na montaż stolarki?? IP: *.telkonet.pl / *.telkonet.pl 22.02.06, 13:15 Ponawiam pytanie: co podlega gwarancji przy usłudze montażu okien drewnianych???? Odpowiedz Link Zgłoś
pyot Re: gwarancja na montaż stolarki?? 22.02.06, 18:01 Hej. :) -- Poza gwarancją producenta na same okna,wykonawca podejmujący wykonanie zlecenia powinien wystawić Ci gwarancję na swoje wykonastwo,w tym przypadku okna. W praktyce wygląda to różnie...:) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: gwarancja na montaż stolarki?? IP: 217.153.82.* 22.02.06, 18:26 wszystko co potrafisz udowodnic masz umowe i rachunek skorzystaj z prawa do gwarancji lub rekojmi reguluje to kodeks cywilny pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
zoni-system Re: gwarancja na montaż stolarki?? 22.02.06, 18:37 Rzeczywiście bywa z tym róznie.Moi klienci najczęściej dopytuja sie o gwarancję na okna,pomijając jakby gwarancję na montaż,która również jest ważna.Ja zawsze wystawiam fakturę w której jest wyszczególniony osobno montaż i na fakturze jest adnotacja ,że stanowi ona gwarancję na montaż,bo na okna daje osobną gwarancję fabryczną.Gwarancja na montaz jest istotna,ponieważ najczęściej występującą usterką montażową jest przemarzanie wynikające z nie najlepszego i niedokładnego uszczelnienia.Zdarza sie również,że nie zachowane są poziomy i piony ram okiennych co ma ogromny wpływ na późniejszą eksploatację.mając gwarancję na montaż,wszystkie te usterki/oby ich nie było/da się łatwo usunąć. www.okna.polskirynek.pl/budowlany/oferta/4679 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magic Re: gwarancja na montaż stolarki?? IP: *.telkonet.pl / *.telkonet.pl 23.02.06, 11:43 Dzięki zoni-system, czyli reasumując- przy montażu gwarancji podlega dokładne uszczelnienie okien pianą lub innym izolatorem, wypionowanie i wypoziomowanie okien. CZY COŚ JESZCZE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: gwarancja na montaż stolarki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 11:55 www.e-dach.pl/3969_6535.htm czylaliscie ?? super pozycja Odpowiedz Link Zgłoś