Dodaj do ulubionych

gwarancja na montaż stolarki

IP: *.telkonet.pl / *.telkonet.pl 16.02.06, 23:26
Obserwuj wątek
    • Gość: magic Re: gwarancja na montaż stolarki?? IP: *.telkonet.pl / *.telkonet.pl 16.02.06, 23:28
      (wcisnąłem enter za wcześnie)
      MOJE PYTANIE: CZY NA MONTAŻ STOLARKI OKIENNEJ JEST (PRZYSŁUGUJE ) JAKAŚ
      GWARANCJA??? CO PODLEGA TAKIEJ GWARANCJI?? nie chodzi mi o gwarancję na samą
      stolarkę bo to mam w karcie gwarancyjnej- TYLKO CO PODLEGA GWARANCJI PRZY
      USŁUDZE???
      Proszę o posty
      • Gość: magic Re: gwarancja na montaż stolarki?? IP: *.telkonet.pl / *.telkonet.pl 22.02.06, 13:15
        Ponawiam pytanie: co podlega gwarancji przy usłudze montażu okien
        drewnianych????
        • pyot Re: gwarancja na montaż stolarki?? 22.02.06, 18:01
          Hej.
          :)
          --
          Poza gwarancją producenta na same okna,wykonawca podejmujący wykonanie zlecenia
          powinien wystawić Ci gwarancję na swoje wykonastwo,w tym przypadku okna.
          W praktyce wygląda to różnie...:)
          Pozdrawiam.
        • Gość: cromwell Re: gwarancja na montaż stolarki?? IP: 217.153.82.* 22.02.06, 18:26
          wszystko co potrafisz udowodnic
          masz umowe i rachunek
          skorzystaj z prawa do gwarancji lub rekojmi
          reguluje to kodeks cywilny

pzdr.
          • zoni-system Re: gwarancja na montaż stolarki?? 22.02.06, 18:37
            Rzeczywiście bywa z tym róznie.Moi klienci najczęściej dopytuja sie o gwarancję
            na okna,pomijając jakby gwarancję na montaż,która również jest ważna.Ja zawsze
            wystawiam fakturę w której jest wyszczególniony osobno montaż i na fakturze
            jest adnotacja ,że stanowi ona gwarancję na montaż,bo na okna daje osobną
            gwarancję fabryczną.Gwarancja na montaz jest istotna,ponieważ najczęściej
            występującą usterką montażową jest przemarzanie wynikające z nie najlepszego i
            niedokładnego uszczelnienia.Zdarza sie również,że nie zachowane są poziomy i
            piony ram okiennych co ma ogromny wpływ na późniejszą eksploatację.mając
            gwarancję na montaż,wszystkie te usterki/oby ich nie było/da się łatwo usunąć.
            www.okna.polskirynek.pl/budowlany/oferta/4679
            • Gość: magic Re: gwarancja na montaż stolarki?? IP: *.telkonet.pl / *.telkonet.pl 23.02.06, 11:43
              Dzięki zoni-system, czyli reasumując- przy montażu gwarancji podlega dokładne
              uszczelnienie okien pianą lub innym izolatorem, wypionowanie i wypoziomowanie
              okien. CZY COŚ JESZCZE
    • Gość: Marek Re: gwarancja na montaż stolarki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 11:55
      www.e-dach.pl/3969_6535.htm czylaliscie ?? super pozycja
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka