Dodaj do ulubionych

Podbitka dachowa

IP: *.chello.pl 05.03.06, 00:37
Po co właściwie robić tą podbitkę
Ja oszlifowałem końcówki krokwi a daski deskowania pełnego dacg na okapie oheblowałem i
połączyłem na pióro i wpust. Podbitka wydaje mi się wynalazkiem podrażającym jedynie dom i
niepotrzebną robotą. Oczywiście trzeba starannie zrobić ciesiułke i deskowanie aby to dobrze
wyglądało
Obserwuj wątek
    • Gość: stanislaw Podbitka dachowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.07, 07:57
      czy morzna zamist gwozdzi zastosowac wkrety
    • rispetto Re: Podbitka dachowa 17.01.07, 08:09
      I wygląda pewnie 100 razy lepiej, niż te beznadziejne plastikowe panele, które
      stosuje się powszechnie :/
      Mam zrobione podobnie. Na krokwie wystające poza obrys ścian nabiłem oheblowane
      dechy i pociągnąłem je farbą konserwującą.
    • Gość: Gość 45 Re: Podbitka dachowa IP: *.chello.pl 17.01.07, 09:35
      Tak się robi przy pełnym odeskowaniu już
      od kilkunastu lat małopolska.
      poz.
    • Gość: mahdach Podbitka dachowa IP: *.man.bydgoszcz.pl 13.02.07, 18:49
      profesionalny montaz podsufitki,tylko u nas,696683714,woj.kuj-pom
    • jarecki_2 Re: Podbitka dachowa 13.02.07, 19:28
      Podbitka dachowa ma zasadniczo dwa zastosowania. Wykończeniowe, i to nie musi
      się wszystkim podobać, oraz praktyczne. Zastosowanie podbitki powoduje powstanie
      zamkniętej przestrzeni na styku połączenia dachu z murem. Taka pustka powietrzna
      jest izolatorem cieplnym. Oczywiście przy dzisiejszych technologiach ociepleń,
      tak ścian jak i wieńców, ścianki kolankowe, pseudo ścianki kolankowe gdzie
      poddasze jest użytkowe i ścianka kolankowa jest wykonana z płyt GK (dla
      uporządkowania przestrzeni poddasza użytkowego) i ocieplona od strony muru, nie
      ma to większego znaczenia. Aczkolwiek decydujący jest projekt. Jeśli projektant
      budynku takie wypełnienie/wykończenie zaprojektował to należało by zapytać w
      jakim celu to zrobił. Czy tylko dekoracyjno wykończeniowym czy też w jakimś innym.
    • ewka_so Re: Podbitka dachowa 17.06.14, 20:09
      Też tak robiliśmy - wygląda to o niebo lepiej niż podbitka pvc
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka