Dodaj do ulubionych

cena za stryszek i montaż okna połaciowego

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 14:09
Witam,
Mam możliwość zrobienia stryszku nad mieszkaniem z wejściem włazem z
rozsuwaną drabinką z przedpokoju. Stryszek miałby ok. 16m2 powierzchni.
Mieszkanie jest na poddaszu, więc sufit będzie podwieszany. W zakres robót
wchodziłoby montaż włazu, położenie kilku dodatkowych belek o dł ok. 3,5m i
zrobienie na nich podłogi ze zwykłych desek. Wszystko bez żadnego dodatkowego
ocieplania - dach będzie sam w sobie ocieplony. Kierownik budowy wspominał
coś o 5 tys. co wydaje mi sie kwotą mocno przesadzoną. Aha dodam tylko, że
mieszkanie jest budowane przez developera.
Rozważam możliwość zamontowania okna połaciowego o ile zgodzi się na to
developer (w zależności od tego czy to będzie znaczna zmiana w projekcie).
Ile coś takiego może kosztować przy założeniu, że ja dostarczam okno? Pytam,
by móc merytorycznie rozmawiać. Przydałby mi się ten stryszek, a nie chiałbym
przepłacać...
pozdrawiam
robert
Obserwuj wątek
    • buildingservices Re: cena za stryszek i montaż okna połaciowego 09.03.06, 16:18
      około 1500złociszy,robocizna,chyba ze dojdzie cos czego tu nie ujęto,to
      oczywiście więcej.
      • Gość: ridgelay Re: cena za stryszek i montaż okna połaciowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 11:45
        1500 robocizna. A te belki i deski?
        r.
    • Gość: bezrobotny Re: cena za stryszek i montaż okna połaciowego IP: *.chello.pl 09.03.06, 19:02
      Poszukaj ekipy która nie ma teraz roboty. Napewno beda chcieli taniej.
      NA swoim przykładzie wiem że jak potrzebuje kasy i naprawde zalezy mi na
      robocie to jestem skłonny zejś doś nisko z ceną. Dla przykładu podam że
      wykańczaliśmy poddasze łącznie z ułożeniem podłogi, elektryki, hydrauliki i
      scieków, do tego płyty kartonowo gipsowe, cekolowanie i malowanie za kwote
      około 2500 zł . Poddasze było wysokie na 3m w najwyzszym punkcie a powierzchnia
      to około 60m2 (praktycznie mieszkanie).
      Jak sie dobrze rozejrzysz to napewno zrobią ci to tanio i solidnie.
      • Gość: qqq Re: cena za stryszek i montaż okna połaciowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 19:48
        jasne a ja zrobie to za 200zł
        na rynku budowlanym w wawa brakuje kilku tysiecy budowlańców
        ja mam problem zeby znaleść ludzi do roboty
        a tu prosze :znjdz ekipe która nie ma roboty i ok
        zrobi taniej
        tylko ja moge sprawdzic czy gosciu umi robic czy nie umi
        a klient ma po prostu tania ekipe
        a pózniej płacze sze go oszukali
        tak ze róbta tak dalej
        • Gość: Shannon Re: cena za stryszek i montaż okna połaciowego IP: 80.240.163.* 09.03.06, 20:40
          To nie tak qqq,ludzi do pracy nie brak,tylko płace za niskie:(
          Mało kto chce pracowac za 8zł/h:(
          Płace niskie,bo ceny za usługi niskie:(
          Ekipy typu Wawa,"chłopak z Chełma" zaniżaja ceny i koło sie zamyka.
          Były jakies propozycje ściagac pracowników z ukrainy,tylko ze teraz na ukrainie
          minimalna płaca w budowlance jest cos około 500$/miesiąc i nikt tu nie
          przyjedzie tyrać:(
          A nasi fachowcy powyjezdzali za granicę i jeszcze wyjadą po 1 maja.
          Rzad miał ambitne plany budowac 3 mln mieszkań w iles tam lat,póxniej zeszli na
          300tys,heheh,teraz budujemy ponad 100tys rocznie,aby budowac dodatkowo 50tys
          rocznie trzeba by zatrudnic 50% wiecej pracowników,skad ich wziąc skoro i teraz
          brakuje??
          • Gość: Bezrobotny Re: cena za stryszek i montaż okna połaciowego IP: *.chello.pl 09.03.06, 21:20
            Ja bym sie pewnie za 8zł/h zatrudnił z miejsca jesli by ktos mnie chciał
            przyjąc. prawda że niektórzy patrzą aby jak najwiecej a mi wystarczy 8zł/h byle
            płacili .... Temat rzeka
            • Gość: Shannon Re: cena za stryszek i montaż okna połaciowego IP: 80.240.163.* 10.03.06, 06:46
              Oferta na prace aktualna jeśli nadal jesteś bezrobotny.
              • Gość: autor romek od poddasza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 08:44
                www.romekstrona.republika.pl
                szhannon
                po twoim ip widac ze jestes tu nowa
                poznaj zatem romka
                o to jest tez wawa
                a zarazem bezrobotny

on to ci zrobi poddasze!!!!!!!!!!!!!
                facio robi tez na lewo wyburzanie scian działowych
                spoko gostek
                nie mogłas trfic lepiej

a jak bedziesz płakac po jego robocie to nie tu!
            • Gość: wawa Re: cena za stryszek i montaż okna połaciowego IP: *.chello.pl 10.03.06, 08:24
              A co Ty potrafisz . Wszystko po trochu i nic . Za 8 zł opieprzać się
              nie do zaakceptowania . A dobrych wydajnych w pracy odpowiedzialnych ciągle
              brak . Może ksiądz w Karitas Polska da , Ci robotę . Będziesz chadzał sobie z
              puszką i biadolił .
              • Gość: qqq do shannon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 08:37
                to jest własnie tak
                ludzi do pracy nie brak
                brak jest ludzi którzy potafia coś zrobić
                ja cały czas szukam ludzi
                a jak puuytam co umiesz to sie okazuje ze jest zdolny i sie nauczy

przeciez jak lkient płaci za robote to kiedy go mam nauczyc
                i czy jest to moim obowiazkiem?
                czy szkoła nie powinna uczyć?
                a ja mam to robic za darmo?

to ja mam płacic 8 zł na godz i jeszcze uczyc klienta?
                • Gość: Shannon Re: do shannon IP: 80.240.163.* 10.03.06, 08:43
                  Jesli płacę to wymagam,na nauki nie ma czasu.
                  Kiedys klient mi powiedział żebym z pewnym pracownikiem nie przyjeżdżał.
                  Ja klientowi na to ze dobry chopak i sie jeszcze uczy.
                  Klient powiedzial,ze i owszem moze sie uczyc,ale nie u niego:P
                  Najwazniejsze panowie to miec te COŚ no i checi oczywiście.
                  Wielu juz sie przewineło u mnie,ja stwierdzam po kilku godzinach czy pracownik
                  ma to COŚ:)
                  Przeważnie maja jeszcze COŚ!!!
                  • Gość: autor Re: do shannon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 08:46
                    no to dobrze jest
                    romek ma to COŚ
                    nie iwem czy o to chodzi
                    www.romekstrona.republika.pl
                    to cos jest spokao COŚ
              • jarecki_2 Odpowiedzialny Romek vel wawa.... buahahaha 10.03.06, 10:47
                Warto wiedzieć z kim masz „sprawę”………
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=34048458&a=34299517 wandal
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=33337278&a=33444612 oszust i
                złodziej
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=34618564&a=34680909 pod tym
                adresem było odkrycie matoła elipy że A. Mickiewicz napisał „Rotę”. Niestety
                obecnie post został na prośbę głąba wykasowany, ale jest kilka osób które ten
                tekst widziały i mogą potwierdzić moje słowa.
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=35023069&a=35026016 Facet „e-
                lipa” jest niebezpieczny! Uwaga!!
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=35115019&a=35154238 Esencja
                oszczędności e-lipy. Ten jest najlepszy.
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=35871167&a=35873259 elipa się
                nawraca, co nie jest bez znaczenia, gdyż kilka postów wcześniej proponował coś
                zupełnie innego i dopiero po napiętnowaniu go na forum, zmienił zdanie.
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=32541343&a=32541343 elipa
                odchodzi po raz pierwszy, to są posty do samego siebie, co okaże się znamienne
                w dalszym czasie.
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=35957201 elipa odchodzi po raz
                drugi, jak powiedziałem wcześniej, okazało się to znamienne. Romuś Laskowski to
                paranoik i kretyn.
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=36160098&a=36223346 kłopoty z
                pamięcią, nie potrafi zapamiętać i złożyć do kupy 7 literek, ale czego można
                spodziewać się po kimś, kto myśli (myśli, buahahaha…), że Mickiewicz „Rotę”
                napisał.
                gimli-1.um.warszawa.pl/edg_wyszukiwarka/edg_wyszukiwarka_det.asp?
                id=109402
                Pod tym adresem do nie dawna były dane firemki Romusia Laskowskiego pod nic nie
                znaczącym tytułem „ESTA”. Romuś postarał się żeby dane zniknęły i za każdym
                razem kiedy „znika” jakiś kompromitujący go tekst drze się „DOWODY!!” gdzie
                masz „DOWODY!!”. Otóż dowody były, ale Romeczek tak się boi kompromitacji, że
                wszystkie skrzętnie stara się usunąć. Myślę że w nie długim czasie znajdzie się
                inny wpis z innego urzędu i nie omieszkam ponownie go zamieścić. Oczywiście
                jest kilka osób które mogą potwierdzić wszystko co o debilu napisałem.
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=36712879
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=36730654
                Tu są kolejne przykłady postów elipy do samego siebie. Pisze takie wątki, co go
                po prostu podnieca. Nie ma możliwości wypowiedzenia się na fachowe tematy,
                to „bije pianę” ot tak, sam dla siebie. Wyjątkowo mocna potrzeba zaistnienia w
                jakikolwiek sposób i gdzie kolwiek. Można na Romeczka wylać wiadro pomyj i tak
                nic go to nie obejdzie. Można sobie na kretynie odreagować wszelkie
                niepowodzenia dnia codziennego.
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=36801591
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=36795689
                Kolejne przykłady na posty pisane do samego siebie. I pisze je człowiek który
                Twierdzi, że jest „budowlańcem”. Pyta o sprawy w których, jak sam twierdzi,
                powinien być osobą która odpowiada na takie pytania. Paplanie dla paplania.
                Nawet tak się poświęca, że gania po kafejkach internetowych żeby adresu IP nie
                rozpoznano. Skrajny przypadek.
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=36830470
                Kolejne gawędy z samym sobą. To nie jest już nawet śmieszne, załamanie
                psychiczne przybiera bardzo poważną formę.
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=37809659&a=37818116
                Tu natomiast znajduje się definicja sztablatury według matoła Romeczka
                Laskowskiego.

A gdyby ktoś jednak miał to nie szczęście i trafił na Romka-Sromka vel elipa
                vel wawa to radzę uciekać. Adres i dane zapisać i jak by co podkreślić
                czerwonym flamastrem.

ESTA Usługi remontowo-budowlane
                03-126 WARSZAWA
                ulica: ul Atutowa 7
                tel.: (22) 614-60-11
                e-mail: roman_laskowski@o2.pl
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=38212917&a=38212917
                Najnowsze, jak na razie, pożegnanie ekipy. Nie ma się co kłopotać, to jeszcze
                nie koniec.
                • Gość: wawa Re: Odpowiedzialny jarecki.... buahahaha IP: *.chello.pl 10.03.06, 11:51
                  odpowiedzialny jarecki voila.pl/uy9ln/?1
            • Gość: johnes Re: cena za stryszek i montaż okna połaciowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 13:25
              Też poszukuje taniej i dobrej ekipy do zrobienia całego poddasza 85 m2 koło
              KRAKOWA .Jeżeli jest ktos zainteresowany to niech napisze johnes@interia.pl
      • Gość: wawa Re: cena za stryszek i montaż okna połaciowego IP: *.chello.pl 10.03.06, 08:09
        portalu: bezrobotny napisał(a):
        wykańczaliśmy poddasze około 60m2 (praktycznie mieszkanie).
        łącznie z ułożeniem podłogi, elektryki, hydrauliki i
        scieków, do tego płyty kartonowo gipsowe, cekolowanie i
        malowanie za kwote około 2500 zł .
        ...............
        2500 zł ; 60 m2 = okoł 41,3 zł/m2 mieszkania Tanśza inwestycja niż połóżenie
        terakoty na podłodze Rewelacja , a może jeszcze 2500 zł. to cena za robotę z
        materiałami .
        Gdzie sie ukrywasz bezrobotny ciemnoaku pracujący
        za miseczkę zupki i drobene na cukierki , Czy ten niby stryszek
        jeszcze da się użytkować , czy już odpadły tynki ,instalacje przeciekają itd .
      • Gość: autor romanku idioto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 08:54
        ten twój zwrocik który uzyłeś podajac sie jako bezrobotny
        ,,cekolowanie"
        juz sie przeiwnął w twoich wypowiedziach

ja osobiście niduje-gipsuje
        i at-lasuje
        wiec na temat cekolowania nie mogę z toba w tym ustępie dyskutować
      • ridgeley Re: cena za stryszek i montaż okna połaciowego 10.03.06, 11:56
        > Poszukaj ekipy która nie ma teraz roboty. Napewno beda chcieli taniej.

nie da rady. Budynek jest budowany przez developera, który nikogo innego nie
        wpuści. Developer ma mnie w garści bo wie, że jak odda mi mieszkanie, to
        przeróbki na własną rękę będą jeszcze droższe...
        r.
    • Gość: daszek Re: cena za stryszek i montaż okna połaciowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 07:45
      masa ofert jest w ogloszeniach na stronach serwisu o dachach www.e-
      dach.pl/
      • Gość: wawa Re: cena za stryszek i montaż okna połaciowego IP: *.chello.pl 10.03.06, 08:47
        Masa ofert , od masy niedouczonych bezrobotnych , wszystko po trochu umieją a
        z regóły nic dobrze i sumiennie , nie są w stanie wykonać.
        Zwyklie inwestor musi im dostarczać narzędzia , a w efekcie staje się z mocą
        prawa pracodawcą , ze wszystkim tego kosekwencjami , w przypadku nie daj Boże
        wypadku inwestor płaci za leczenie i odszkodowanie bezrobornego. Niertudno mu
        udowodnić , że dał betoniarkę i łopatę w więc narzędzia , i z mocy prawa jest
        pracodawcą 44% na ZUS winien oddać od każdej złotówki wypłaconej
        robotnikom
        • Gość: autor romku nie piepsz bez sensu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 08:50
          ty który robisz wszystko na lewo
          podajesz sie za bezrobotnego
          chcesz od pracodawcy zeby płacił twój zus
          a ty bedziesz robił na lewo

czy sa tacy idioci na swiecie?
          • pastucha Re: "stryszek" 10.03.06, 10:16
            witam
            Nie odniosę się do "wymiany zdań" pomiędzy ekipą/wawą i jego wielbicielami.
            A co do stryszku:
            1/okno połaciowe w dachu zmienia elewację, względnie konstrukcję budynku, jeśli
            jest szersze od odległości między krokwiami; będzie do tego potrzebny projekt
            zamienny, który należy dostarczyć do organu, który wydał pozwolenie na budowę
            2/jeżeli tych kilka dodatkowych belek między jętkami/kleszczami plus deski na
            tych belkach mają legalnie zaistnieć w budynku jako poddasze
            użytkowe/nieużytkowe, konieczne będzie wykonanie projektu zamiennego
            uwzględniającego dodatkowe obciążenia stałe i zmienne konstrukcji dachu
            3/ za wykonanie projektów architekt i konstruktor zażyczą sobie pieniędzy, bo
            nie wyobrażam sobie, żeby zrobili to za darmo
            4/ osobna historia to kasa za materiały i wykonanie prac na budowie, na ten
            temat autorytatywnych wypowiedzi było tyle, że czuję się zwolniony z obowiązku
            pisania o takich drobiazgach :)
            pozdrowienia
            • Gość: wawa Re: "stryszek" IP: *.chello.pl 10.03.06, 10:36
              Tak samo gadał pieprzony unspetktor należy wykonać projekt nadoroża w sciance
              działowej nad otworem drzwiowym , bo niby coś tam może się jakoby wydażyć a z
              projektem to się nie zdarzy. /Zanim zrobił te swe kosztowne 400 zł
              rysyneczki i wylicznaki ( 10 dni ) . Otewór na drzwiami dawno był wykonany
              łącznie z podciągiem a jedyne uwagi inspektora , to to , że stal na nadproże
              mogła być , o przkroju 10 mmm , a oni zdali 12 mm pręty , a wiec drożej wyszło
              o 12 zł .
              • Gość: shannon Re: "stryszek" IP: 80.240.163.* 10.03.06, 10:54
                Mądrość społeczna

Powodów mało mamy do dumy
                Lecz każdy z nas ma ją we krwi
                Dawnośmy zjedli wszystkie rozumy
                Teraz nas mdli
            • ridgeley Re: "stryszek" 10.03.06, 11:51
              > 1/okno połaciowe w dachu zmienia elewację, względnie konstrukcję budynku,
              jeśli jest szersze od odległości między krokwiami;

będzie węższe. Okno przydałoby sie do oświetlenia i ew. wietrzenia.
              Stryszek nie bedzie zamieszkały. Chodzi mi o większą garderobę :)

> 2/jeżeli tych kilka dodatkowych belek między jętkami/kleszczami plus deski na
              > tych belkach mają legalnie zaistnieć w budynku jako poddasze
              > użytkowe/nieużytkowe, konieczne będzie wykonanie projektu zamiennego
              > uwzględniającego dodatkowe obciążenia stałe i zmienne konstrukcji dachu

wygląda to w ten sposób, że wzdluż osi budynku są dwie żelazne szyny. Odległość
              pmiędzy nimi to jakieś 3,5 m. Belki dzwigające podłogę opierały by się na tych
              szynach. Czy ten projekt zamienny jest istotną zmianą projektu i trzeba mieć na
              to zgodę urzedu? Czy też byłaby to zmiana nieistotna?

> 3/ za wykonanie projektów architekt i konstruktor zażyczą sobie pieniędzy, bo
              > nie wyobrażam sobie, żeby zrobili to za darmo

tego nie przewidziałem, z pewnościąmasz rację

> 4/ osobna historia to kasa za materiały i wykonanie prac na budowie, na ten
              > temat autorytatywnych wypowiedzi było tyle, że czuję się zwolniony z
              obowiązku
              > pisania o takich drobiazgach :)

no właśnie dotychczas nic nie było o materiałach...

• Gość: Shannon Re: cena za stryszek i montaż okna połaciowego IP: 80.240.163.* 10.03.06, 11:19
      Przy stoliku w knajpie, gdzieś o bladym świcie
      Sterany obywatel chciał dociec czym jest życie
      Nękany brakiem sensu powiedział sobie - kurde
      Choć mam poczucie klęski, nie wszystko jest absurdem
      W skupieniu medytował oparłszy się o blat
      Aż ujął w paru słowach pogląd na życie i świat:

Życie to jest butelka
      Tylko niemożliwie wielka
      • Gość: autor witamy na forum kolejnego popaprańca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 11:25
        sahannon
        jak rowiązesz zagadke to zrobie ci strone (jak romkowi) Gratis

Zadanie:
        Matka jest o 21 lat starsza od swojego dziecka. Za 6 lat Dziecko będzie 5 razy
        młodsze od matki
        Pytanie:
        Gdzie jest ojciec? To zadanie jest do rozwiązania i nie jest tak trudne, na
        jakie wygląda. Nie patrz na rozwiązanie, można je rozwiązać matematycznie.
        Uwaga:
        Pytanie "Gdzie jest ojciec" musisz dokładnie przeanalizować

romek miał rozwiazac zagadkae i nie dał rady
        moze ty??
        • Gość: Shannon Re: witamy na forum kolejnego popaprańca IP: 80.240.163.* 10.03.06, 11:29
          Ojciec to Roman??:P
          • pastucha Re: witamy na forum kolejnego popaprańca 10.03.06, 11:35
            witam
            Ojciec jest baaaaaaaardzo blisko matki, najbliżej, jak można :D
            pozdrowienia :D
            • Gość: Shannon Re: witamy na forum kolejnego popaprańca IP: 80.240.163.* 10.03.06, 12:31
              RACZEJ W MAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAATCE:-))
          • Gość: wawa Re: witamy na forum kolejnego popaprańca IP: *.chello.pl 10.03.06, 11:49
            Przeceniasz jego zdolności klepania w klawiaturę .
            • Gość: autor Re: witamy na forum kolejnego popaprańca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 11:57
              pastucha juz ma piwo za rozwiązanie

a moze ty romeczku ruszysz szara komórke do roboty
              przeciesz dzis jeszcze nie myslałeś
              popracuj troche
              • Gość: Tylko poezja i dob Re: witamy na forum kolejnego popaprańca IP: 80.240.163.* 10.03.06, 12:32
                Kobiety sa jak kwiaty...
                Kwitna w spojrzeniach meskich spojrzeń..
                A w sercu ich dwa swiaty:
                Jeden zewnetrzny-elegancki,cichy..
                Drugi tajemny,skryty posłuszny namietności..
                Kobiety sa jak kwiaty..
                Barwami krzycza,neca zmysły,
                Meżczyzn jak owady wabia spojrzeniem,słowem,wszystkim...
                ACH KOBIETY.....
                • Gość: wawa będzie fajnie , dla jareckich na kombajnie IP: *.chello.pl 10.03.06, 12:38
                  Tylko poezja a nich cię jeszcze jarecki nam się trochę odchami po twych
                  tekstach. Jeszcze będzie lepiej jeszcze , będzie fajnie , dla jareckich na
                  kombajnie
                  • Gość: Shannon Re: będzie fajnie , dla jareckich na kombajnie IP: 80.240.163.* 10.03.06, 12:47
                    In the house with many ceilings
                    heaven has its place on the very top.
                    Various walls crowd in rooms,
                    form shelter like a building.
                    There is a place to live temporarily,
                    to sleep, eat and live,
                    but you know...
                    the time passes

My friend lives at a sea,
                    his floor sways when he walks back from a bar at night.
                    He casts a fishing-rod in a bath,
                    sinks tired in a bed.

There is a TV set-a needless thing,
                    I won't talk about it, I will just throw it away.

Well,
                    there is a bathroom too, where I pay for drops pushed into a sewage,
                    for soap, cream after shaving,
                    double edges cutting signs of man's sin from the cheeks.

You know...
                    it is important to look well when the day comes,
                    I'll touch the highest ceiling.

• jarecki_2 Poezja................ 10.03.06, 13:27

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=34048458&a=34299517 wandal
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=33337278&a=33444612 oszust i
                    złodziej
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=34618564&a=34680909 pod tym
                    adresem było odkrycie matoła elipy że A. Mickiewicz napisał „Rotę”. Niestety
                    obecnie post został na prośbę głąba wykasowany, ale jest kilka osób które ten
                    tekst widziały i mogą potwierdzić moje słowa.
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=35023069&a=35026016 Facet „e-
                    lipa” jest niebezpieczny! Uwaga!!
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=35115019&a=35154238 Esencja
                    oszczędności e-lipy. Ten jest najlepszy.
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=35871167&a=35873259 elipa się
                    nawraca, co nie jest bez znaczenia, gdyż kilka postów wcześniej proponował coś
                    zupełnie innego i dopiero po napiętnowaniu go na forum, zmienił zdanie.
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=32541343&a=32541343 elipa
                    odchodzi po raz pierwszy, to są posty do samego siebie, co okaże się znamienne
                    w dalszym czasie.
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=35957201 elipa odchodzi po raz
                    drugi, jak powiedziałem wcześniej, okazało się to znamienne. Romuś Laskowski to
                    paranoik i kretyn.
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=36160098&a=36223346 kłopoty z
                    pamięcią, nie potrafi zapamiętać i złożyć do kupy 7 literek, ale czego można
                    spodziewać się po kimś, kto myśli (myśli, buahahaha…), że Mickiewicz „Rotę”
                    napisał.
                    gimli-1.um.warszawa.pl/edg_wyszukiwarka/edg_wyszukiwarka_det.asp?
                    id=109402
                    Pod tym adresem do nie dawna były dane firemki Romusia Laskowskiego pod nic nie
                    znaczącym tytułem „ESTA”. Romuś postarał się żeby dane zniknęły i za każdym
                    razem kiedy „znika” jakiś kompromitujący go tekst drze się „DOWODY!!” gdzie
                    masz „DOWODY!!”. Otóż dowody były, ale Romeczek tak się boi kompromitacji, że
                    wszystkie skrzętnie stara się usunąć. Myślę że w nie długim czasie znajdzie się
                    inny wpis z innego urzędu i nie omieszkam ponownie go zamieścić. Oczywiście
                    jest kilka osób które mogą potwierdzić wszystko co o debilu napisałem.
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=36712879
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=36730654
                    Tu są kolejne przykłady postów elipy do samego siebie. Pisze takie wątki, co go
                    po prostu podnieca. Nie ma możliwości wypowiedzenia się na fachowe tematy,
                    to „bije pianę” ot tak, sam dla siebie. Wyjątkowo mocna potrzeba zaistnienia w
                    jakikolwiek sposób i gdzie kolwiek. Można na Romeczka wylać wiadro pomyj i tak
                    nic go to nie obejdzie. Można sobie na kretynie odreagować wszelkie
                    niepowodzenia dnia codziennego.
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=36801591
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=36795689
                    Kolejne przykłady na posty pisane do samego siebie. I pisze je człowiek który
                    Twierdzi, że jest „budowlańcem”. Pyta o sprawy w których, jak sam twierdzi,
                    powinien być osobą która odpowiada na takie pytania. Paplanie dla paplania.
                    Nawet tak się poświęca, że gania po kafejkach internetowych żeby adresu IP nie
                    rozpoznano. Skrajny przypadek.
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=36830470
                    Kolejne gawędy z samym sobą. To nie jest już nawet śmieszne, załamanie
                    psychiczne przybiera bardzo poważną formę.
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=37809659&a=37818116
                    Tu natomiast znajduje się definicja sztablatury według matoła Romeczka
                    Laskowskiego.

A gdyby ktoś jednak miał to nie szczęście i trafił na Romka-Sromka vel elipa
                    vel wawa to radzę uciekać. Adres i dane zapisać i jak by co podkreślić
                    czerwonym flamastrem.

ESTA Usługi remontowo-budowlane
                    03-126 WARSZAWA
                    ulica: ul Atutowa 7
                    tel.: (22) 614-60-11
                    e-mail: roman_laskowski@o2.pl
                    Uwaga!! Adres e_mail jest nie aktualny!! Został zlikwidowany przez Romka i
                    wszelkie pisanie do pajaca nie przyniesie efektu, a nawet jakby adres był
                    aktualny to i tak nie ma co liczyć na efekt z powodów oczywistych.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=38212917&a=38212917
                    Najnowsze, jak na razie, pożegnanie ekipy. Nie ma się co kłopotać, to jeszcze
                    nie koniec.
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=38241928&a=38241928
                    Kolejny przykład gadania do samego siebie. Ja wiem, to smutne patrzeć
                    jak „człowiek” się stacza na dno swojego umysłu, ale nic nie poradzę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka