Dodaj do ulubionych

nadbudowa poddasza w Krakowie!

30.06.06, 22:35
Chciałabym się dowiedziec ile może kosztowac zerwanie stropu (ok. 60 mkw),
dachu i ścian(zostaną tylko z przodu i z tyłu dwa trójkąty), dach jest
dwuspadzisty.Nowy nie musi byc ceramiczny:)
Chciałabym postawic nowe poddasze, tj,strop, ściany, dach (około 3-4 okna).
Oczywiście chcę to zrobic tanio i dobrze;)
Ile to może mniej więcej kosztowac?
Chętnie przyjme ciekawe propozycję na podjęcie się tej robótki:)
Mój e-mail: tamachow@wp.pl
Dzięki bardzo z góry za podpowiedzi:)
Obserwuj wątek
    • jarecki_2 Re: nadbudowa poddasza w Krakowie! 01.07.06, 11:55
      Potrzebny jest projekt i inwentaryzacja stanu obecnego do określenia kosztów.
      • Gość: aecywko Re: nadbudowa poddasza w Krakowie! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.07.06, 16:56
        Jeśli chodzi o formalności, to w miarę się orientuję.
        Nie mam za to pojęcia o kosztach zerwania całego podasza i postawienia nowego.
        Jest to około 60 mkw i dwuspadzisty dach. Słyszałam, że może to byc około
        70,000, ale nie wiem czy z wykończeniem wnętrza tj, ściany działowe, podłoga,
        malowanie, instalacja elektryczna itd.
        Czy może to byc zdecydowanie większy koszt?
        Dom teraz ma drewniany, lekko wygięty strop, więc się nie nadaje na nic i
        trzeba go zrywac, dach też trzeba wymienic, a skoro leci strop i dach, no to i
        nowe sciany musza byc:)
        Reszta domu to cegła lub pustak.
        Jestem tylko ciekawa czy wogóle zmieszcze sie w 70,000 , a co najwyżej 90,000?
        • Gość: Wisia Re: nadbudowa poddasza w Krakowie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 00:19
          Pomyśl, czy nie lepiej zostawić stary strop-położyć na niego 4 cm styropianu,
          na to na stalowych belkach wypełnionych płytami - nowy strop. Zawsze mniejsze
          ryzyko zalania domu podczas opadów deszczu.
          • Gość: aecywko Re: nadbudowa poddasza w Krakowie! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.07.06, 07:59
            Ten strop co jest jest cały drewniany i wygięty, poza tym to ma byc poddasze
            mieszkalne. Mam tylko nadzieję, że koszty nadbudowy zamkną się w 70,000 :)
        • andrzej.sawa Re: nadbudowa poddasza w Krakowie! 02.07.06, 00:29
          Strzelałbym 70,ale naprawdę koszt tkwi w szczegółach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka