Gość: ikar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 18:16 czy ktoś może mi polecić pompę do wody: 1) pompa pozioma 2) tryb pracy ciągły !!!! 3) wydajność ok. 100 l/min Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rispetto Re: pompa do wody - proszę o radę 04.08.06, 21:20 Co to znaczy pompa pozioma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: pompa do wody - proszę o radę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.06, 17:14 przed zadaniem pytania na forum netykieta wskazuje użycie wyszukiwarki np: images.google.com/images?q=pompa+pozioma&hl=pl&btnG=Szukaj+obraz%C3%B3w od razu podam też link do pomp pionowych - jestem uczynny: images.google.com/images?q=pompa+pionowa&hl=pl&btnG=Szukaj+obraz%C3%B3w Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niro Re: pompa do wody - proszę o radę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 20:23 Kolego "uczynny" ! Pytajacy chcial aby ktos p o l e c i ł mu jakas konkretna sprawdzona pompe. Ty zatem nie poleciles mu nic , a raczej duuużo. Zatem jaka polecacie pompe,w miare trwala i w rozsadnej cenie? Ja odradzam pompe z plastikowymi wirnikami - mialem taka i popracowala tylko 1 rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: pompa do wody - proszę o radę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.06, 20:31 drugi pytający chciał się dowiedzieć co to jest pompa pozioma... Nie zauważyłeś??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikar Re: pompa do wody - proszę o radę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 18:35 Koledzy ......!!!!!! 1)Dziękuję za rady jak szukać w necie....:))) 2)Potrzebuję konkretnej opinii o danej pompie-modelu. Jak się zachowuje w cyklu pracy ciągłej np. 18h/dobę. Czy jej żywotność jest długa. Czy jesteście mi coś polecić...???? 3)A informacja dla pytającego. Pompa pozioma - najłatwiej określić po położeniu wałka wirnika silnika.Pozioma jak nazwa wskazuje wałek wirnika leży równolegle do podłoża. pozdrawiam ikar Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1969.sold.pl Re: pompa do wody - proszę o radę 14.09.13, 13:47 Pompy głębinowe Grundfos serii SQ i SQE mogą pracować zarówno w pionie jak i w poziomie. Seria 5-xx ( np Grundfos SQ 5-50 czy Grundfos SQE 5-70 ) osiąga wydajność do 125 L/min . Producent posiada oczywiście ogólnopolski serwis gdzie możliwa jest ewentualna naprawa pompy. Można też poszukać podobnej pompy japońskiej firmy Ebara. Odpowiedz Link Zgłoś