Gość: ivi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.06, 20:34 Witam! Co sadzicie o ogrzewaniu podłogowym, czy to wygoda, czy wręcz przeciwnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rispetto Re: Ogrzewanie podłogowe 16.08.06, 20:51 mocno sugeruję spytać się najpierw wyszukiwarki co o tym sądzi, np tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=35613939&a=35613939 Odpowiedz Link Zgłoś
cola33 Re: Ogrzewanie podłogowe 16.08.06, 22:05 połowa tych wypowiedzi to niczym nie uzasadnione bzdury. a odnośnie pokoiku w którym mniemam jest podłoga lub parkiecik można wykonać ścienne ogrzewanko, sprawdza się w 100 procentach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydraulik Re: Ogrzewanie podłogowe IP: *.chello.pl 16.08.06, 20:56 Bardzo polecam, najbardziej konfortowe dla człowieka. I najtańsze w utrzymaniu. www.hydraulik.net.pl Odpowiedz Link Zgłoś
cola33 Re: Ogrzewanie podłogowe 16.08.06, 22:03 Witam. Jest to niesamowita wygoda i komfort cieplny. Nie zastanawiaj się tylko do dzieła a żałować nie będziesz za to mogę ręczyć. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azor Re: Ogrzewanie podłogowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.06, 09:25 Bardzo dobra rzecz doskonale się na tym leży... Hauuuu Odpowiedz Link Zgłoś
godzillla Ja u siebie zrobię tylko 17.08.06, 09:50 w łazience, plus ew. gadżety typu ogrzewane schody zewnętrzne. Spotkałem się z wieloma opiniami również uzytkowników, że jednak: - to niefizjologiczne i nienaturalne dla człowieka podgrzewanie stóp, kłopoty z krążeniem itd. - niekorzystna cyrkulacja powietrza - kurz jest podrywany z podłogi. Ale nie jestem też totalnym przeciwnikiem. Przecież nie trzeba grzać na maksa, mozna tylko trochę żeby podłoga nie była zarąbiście zimna pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwi Re: Ja u siebie zrobię tylko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.06, 21:31 Chodzi o ogrzewanie podłogowe wodne w łazienkach,salonie,korytarzach i w kuchni. Wszędzie tam będą płytki, w sypialniach planujemy kaloryfery. Trochę podłamała mnie ta historia z ogrzewaniem podłogowym w kuchni... Pocieszam się tym,że każde pomieszczenie ma być osobno sterowane. Salon jest wysoki na ok.5m (z antresolą, na której oczywiście też będzie podłogówka. Chodziło mi w sumie o ocenę mieszkania z takim ogrzewaniem, nikt z naszego otoczenia nie ma tego.Też obiło mi się o uszy z tym kurzem, ale teraz mamy panele i zwykłe kaloryfery i też jest dużo kurzu. Na razie dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
cola33 Re: Ja u siebie zrobię tylko 17.08.06, 21:56 zakładaj w tych powieszczeniach podłogówkę i naprawdę nie zastanawiaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
godzillla Re: Ja u siebie zrobię tylko 17.08.06, 23:22 Nie przejmuj się, wszystko jest dla ludzi. Znajomi mają już podłogówkę ładnnych parę lat 50m2 kuchnia salon i są zadowoleni. Ja osobiście może bym pomyślał o jakimś mieszanym rozwiązaniu - żeby nie być skazanym na grzanie tylko podłogą. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś