gracinda 24.08.06, 10:41 mam pytanie jesteśmy na etapie wybory projektu domu czy lepiej wybrać projekt z poddaszem użytkowym czy parterowy dziękuje za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karotka69 Re: wybór projektu 24.08.06, 11:30 Z pewnością musisz się dokładnie zastanowić czy chcesz mieć wszystkie pomieszczenia na jednej powierzchni czy co jakiś czas biegać po schodach.Dom parterowy zajmuje więcej powierzchni na działce niż z poddaszem i to przede wszystkim trzeba wziąć pod uwagę(wielkość działki).Razem z mężem wybudowaliśmy właśnie dom(stan surowy)z poddaszem mieszkalnym.Chciałam mieć odizolozowaną część sypialnianą od pozostałej części domu(nikt nie będzie bez mojej wiedzy zaglądać do sypialni czy garderoby).Na parterze jest salon,kuchnia,WC,pralnia+suszarnia a budynku gospodarczym:kotłownia+składzik na różności.Poddasze to 3 sypalnie,garderoba,łazienka.Tym sposobem będę mieć większy ogród.Masz sporo projektów do oglądania(na"www.onet.pl"są fajniejsze domki).Koszt budowy jest mniej więcej taki sam,tylko na dachu zaoszczędziliśmy-mniejsza powierzchnia.Nasz dom ma112m2 powieszchni użytkowej.Powodzenia-Agnieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
malwisienia Re: wybór projektu 24.08.06, 11:51 stanowczo parterowy, mam doświadczenie z domem piętrowym i po kilkunastu rundach codziennie po schodach człowiek ma dość biegania, i te wieczne kłótnie, kto tym razem ma skoczyć na górę coś przynieść Odpowiedz Link Zgłoś
ramonka27 Re: wybór projektu 24.08.06, 16:38 Hmmmm Ja wybór projektu zacząłbym w gminie z prośbą o warunki zabudowy. A potem dopiero wybieranie. Nie wszystko, co byście chcieli gmina pozwoli wam postawić. Odpowiedz Link Zgłoś