Gość: liss IP: 80.51.57.* 22.03.03, 20:48 Pilnie poszukuje dobrej oferty, taniego kredytu za zakup mieszkania. Ofert jest duzo, ale ktora wybrac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: madziorek Re: TANI KREDYT MIESZKANIOWY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.03, 12:56 ja wzięłam w BZWBK ma w tej chwili najkorzystniejsze oprocentowanie w zł, stopa zmienna, więc nie ma problemu w razie wcześniejszej spłaty, ale na pierwszy rok jest gwarantowana stała 6,99, poza tym jako że jestem ich klientką od dłuższego czasu to prowizja jest tylko 1% (normalnie 2%) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: TANI KREDYT MIESZKANIOWY IP: 193.178.143.* 26.03.03, 14:18 Spróbujcie omegafinance. www.omegafinance.pl To jest pośrednik, który nie bierze kasy od Ciebie, a ma naprawdę dobry kredyt w CHF (z BPH) z opr. = około 2,7% (przy własnych środkach 20%). Ty tylko załatwiasz papiery. firma robi resztę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: some_body Re: TANI KREDYT MIESZKANIOWY IP: *.echostar.pl 29.03.03, 17:44 najkorzystniej wziac kredyt w millenium bank... z calej oferty , po przekalkulowaniu prowizji, oplat itp itd - wychodzi najtaniej. Najkorzystniej tez wziac we frankach szwajcarskich lub w euro. Ale uwaga - zeby wziac kredyt walutowy na dlugi okres czasu - trzeba miec jako takie pojecie o trendach walutowych i zabezpieczeniach (warto tez zorientowac sie jakie sa koszty ew. przewalutowania). Najbezpieczniej (ale tez co za tym idzie - czesto o wiele drozej) jest brac dlugoletni kredyt w walucie w jakiej sie zarabia. Bank Wielkopolski moze jest i dobrym bankiem - ale tez i jednym z drozszych jesli chodzi o oprocentowanie kredytow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziorek Re: TANI KREDYT MIESZKANIOWY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.03, 08:27 Gość portalu: some_body napisał(a): > Bank > Wielkopolski moze jest i dobrym bankiem - ale tez i jednym z drozszych jesli > chodzi o oprocentowanie kredytow... Czy chodzi Tobie O Bank Zachodni WBK? jeśli tak to chyba nie jesteś aktualnie w temacie kredytów mieszkaniowych, przynajmniej złotowych, bo tak się składa, że korzystniejszego oprocentowania żaden inny mi nie zaproponował - 6,99 na pierwszy rok i prowizja tylko 1%, normalnie jest 2%, z tytułu udziału środków własnych ponad 50% oprocentowanie nominalne zostanie obniżone w 2-gim roku o 0,5 pp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: some_body Re: TANI KREDYT MIESZKANIOWY IP: *.echostar.pl 31.03.03, 11:53 Masz w pelni racje - WBK oferuje najnizszy kredyt zlotowy. MOje wskazanie na Millenium dotyczylo kredytow walutowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziorek Re: TANI KREDYT MIESZKANIOWY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.03, 12:16 No to cieszę się, że się zrozumieliśmy :) Jeśli zaś chodzi o kredyt w walucie obcej ja osobiście nie rozglądałam się, ze względu na stosunkowo małą różnicę w oprocentowaniu, jasne, że zawsze można zarobić na różnicach kursowych, ale można też i stracić, a każde przewalutowanie kosztuje, póki co myślę, że przez najbliższy rok nie będę narzekać, tym bardziej, że przy okazji brania kredytu w WBKu dostałam też za darmo kartę kredytową :). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś