Dodaj do ulubionych

panele czy mozaika

IP: *.net.autocom.pl 26.03.03, 19:55
niedlugo dostane klucze do nowego mieszkania i nie wiem czy do przedpokoju i
pokoju polaczonego z kuchnia klasc panele czy mozaike /mozaika to cos jak
maly parkiet/. Mam mozliwosc kupic mozaike bardzo tanio bo ok 15 zl/m2. Nie
wiem ile bedzie kosztowalo ulozenie tej mozaiki w Krakowie. Moze ktos mi
doradzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jarek Re: panele czy mozaika IP: *.siemens.pl 27.03.03, 14:28
      Jeśli zastanawiasz się nad klasycznymi panelami a mozaiką z drewna, to bierz
      mozaikę, będziesz miała na podłodze żywe drewno a nie oszustwo. Tylko, że
      mozaiki za 15zł/m2 to chyba bym się nie odważył kupić. Za tania po prostu...
      Proponuje się jeszcze zastanowić nad panelami drewnianymi - łączą w sobie
      zalety jednego (łatwość montażu i brak ryzyka rozeschnięcia) i drugiego (żywe
      drewno na podłodze), niby droga impreza, ale coraz taniej je w sklepach widuję,
      niegdyś nie schodziły ponizej 100zł, teraz leżą po 60

J.
      • Gość: piegus Re: panele czy mozaika IP: *.gd.pl 27.03.03, 15:32
        niby fajna sprawa te panele z naturalnego drewna, ale problem w tym, ze warstwa
        zewnetrzna niby gruba, bo ma jakies 5-7mm, ale w praktyce to malo, przy
        cyklinowaniu trzeba bardzo uwazac!
        • Gość: Jarek Re: panele czy mozaika IP: *.siemens.pl 28.03.03, 13:05
          A bez przesady, przy podlodze rownej jak stol cyklinowanie zdziera minimalna
          warstwe drewna, ta szlachetna powierzchnia w panelach drewnianych starczy
          spokojnie na kilkakrotne cyklinowanie. A tak gruntowny remont podlogi nie robi
          sie przeciez co sezon, tylko raz na lata cale.

J.
      • Gość: joana Re: panele czy mozaika IP: *.net.autocom.pl 28.03.03, 12:34
        Gość portalu: Jarek napisał(a):

> mozaiki za 15zł/m2 to chyba bym się nie odważył kupić. Za tania po prostu...
        >

Naprawde mam dostep do takiej ceny i sa to prawdziwa brzozowa mozaika. Moj
        ojciec ma juz ja polozona i wyglada super. Wiem, ze ta cena na Warszawe jest
        smieszna ale w okolicach Kamiennej Gory nie /pld.-zach. Polski/. Dzieki za
        odpowiedz.
        • Gość: Jarek Re: panele czy mozaika IP: *.siemens.pl 28.03.03, 13:07
          Przy tej cenie bałbym się po prostu tego, że mozaika będzie źle wysuszona, albo
          byle jak cięta.
          Ale z tego co piszesz wynika mi, że jej niska cena związana jest raczej z
          gatunkiem drewna: brzoza owszem wygląda pięknie, ale jest miękkim drewnem i na
          podłoge średnio się nadaje, w każdym razie w pokojach dziennych czy korytarzu
          bym nie ryzykował.

J.
          • Gość: joana Re: panele czy mozaika IP: *.net.autocom.pl 28.03.03, 14:48
            no wlasnie, tez obawiam sie ojej twardosc. Ja chcialam ja polozyc wlasnie do
            przedpokoju i pokoju goscinnego :) ale nie ma jakis super lakierow, ktore
            utwardza nawet miekkie drewno na kamien?? pozd
            • Gość: Jarek Re: panele czy mozaika IP: *.siemens.pl 03.04.03, 13:57
              Twarde i bardzo twarde lakiery sa jak najbardziej, ale to nie w twardosci
              problem. Twardy lakier zabezpieczy ci podloge przed porysowaniem, scieraniem
              powierzchni itp. Ale w zaden sposob nie wzmocni samego drewna, jesli na taka
              podloge wejdziesz sobie np. w szpilkach, to obcas po prostu zostawi slady.
              Odcisnie sie W drewnie, nie w lakierze, ten po prostu sie ugnie razem z
              drewnem, albo jesli bedzie supertwardy - popeka. Podobnie fotel na kolkach,
              wysuwana spod lozka szuflada itp. - porobia koleiny. nie polecam.

J.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka