Dodaj do ulubionych

Izolacja termiczna sufitu

IP: 81.210.25.* 16.11.06, 09:25
Czesc,

Mieszkam sobie w starym budynku - na praterze - podczas remontu wsadzilem w podloge styropian zeby zaizolowac sie od piwnicy, na to zbrojenie i wylewka... zgodnie ze sztuka... (tak twierdzil wykonawca...) no i mam jeszcze problem z sufitem - nade mna nikt na razie nie mieszka i nie zanosi sie zeby to predko sie zmienilo. Sufit to deski z trzcina (bardzo stare budownictwo) pokryte wapiennym tynkiem - odglosy z gory przedostawaly sie bardzo dobrze wiec sadze ze pomiedzy legarami jest pusta przestrzen. I teraz wreszczie pytanie - czy moge polozyc styropian lub inny izolator na sufit? (mieszkanie jest wysokie wiec niewiele trace) i jakiej grubosci? Inne pytanie to co z wilgotnoscia w mieszkaniu? nie chce zeby mi woda sciekala po scianach :-)

Pozdrawiam i prosze o porady
Obserwuj wątek
    • Gość: Kłobucki Re: Izolacja termiczna sufitu IP: 213.192.65.* 16.11.06, 14:06
      może piankę poliuretanową wpuścić w przestrzeń międzylegarową?
      • Gość: izolator Re: Izolacja termiczna sufitu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 20:21
        moze byc problem bo nie wiem dokladnie jakie jest ich rozłozenie i nie wiem czy by nie wylazla w sasiednim mieszkaniu (tym na I pietrze)
      • magdajeden Re: Izolacja termiczna sufitu 16.11.06, 21:30
        Gość portalu: Kłobucki napisał(a):

> może piankę poliuretanową wpuścić w przestrzeń międzylegarową?

pianka jest ok, ma świetne parametry, ale jest jeden mały problem - jest palna.
        a prawo budowlane mowi, ze materiałem na ocieplenie dachu musi byc materiał
        niepalny. czyli wełna mineralna.
    • Gość: mariuszpie Re: Izolacja termiczna sufitu IP: *.digicom.net.pl 16.11.06, 21:04
      styropian raczej nie lepiel welna moze byc 10

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka