Gość: anka IP: *.icpnet.pl 04.04.03, 09:37 chcę pomalować na niebieski jasny kolor,kuchnia jest mała,może ktoś ma podobne -jakie wrażenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kathy38 Re: okno w kuchni 04.04.03, 09:58 Nie lubię zimnych kolorów w kuchni. Wg mnie kuchnia powinna być przytulna, ciepła, wszak kojarzy się z domowym ogniskiem. U mnie w domu gdy byłam dzieckiem kuchnia była pomalowana na niebiesko. Jeszcze do dziś mi się śni ten koszmar (ale odcień tego niebieskiego był szczególnie paskudny). Moja siostra ma kuchnię zrobioną właśnie w zimnych kolorach, płytki troche niebieskie, troche szarobiałe, i nie lubię tej jej kuchni. Ostatnio remontowałam kuchnię mamie (kuchnia mała, 3m x 1,6), i położyłam płytki kremowo-beżowe. I jest fajnie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fly Re: okno w kuchni IP: 156.24.231.* 04.04.03, 13:27 w poprzednim domu nalecialo mnie na pomalowanie okna kuchennego na zolto... takie dobre wiejskie zoltko... poki bylo swiezutkie, bylo milo... po dwoch latach farba sciemniala... dzisiaj okna ponownie sa biale i bardziej ciesza... ale wiesz co? pomaluj na niebiesko... przeciez jak nie sprobujesz i nie zobaczysz, nie bedziesz wiedziala... - zawsze mozesz przemalowac... milego, Fly Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: okno w kuchni 04.04.03, 18:35 podobno niebieski odstrasza muchy - dlatego od zarania dziejów (a właściwie wynalezienia różnych pigmentów) kuchnie malowane były na ten kolor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: earl Re: okno w kuchni IP: 195.136.125.* 23.04.03, 15:08 nie nie nie ! tylko nie niebieski ! będzie miał siny odcień, bez względu czy jasny, czy ciemny; niebieski jest ładny w południwych krajach, gdzie jest dużo słońca i wtedy daje wrażenie chłodu i świżości, ale w kraju gdzie jest pół roku zimy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: okno w kuchni IP: *.icpnet.pl 23.04.03, 18:12 ok ,maluje na biało zrobiłam próbkę i rzeczywiście "zimno" dzięki Odpowiedz Link Zgłoś