Dodaj do ulubionych

Czym domyć szybę od kominka?

06.02.07, 20:55
Użyliśmy już trzy różne środki i nie możemy domyć tej chol.. szyby. Macie
jakiś pomysł co z tym fantem zrobić?
Dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: Kłobucki Re: Czym domyć szybę od kominka? IP: 213.192.65.* 07.02.07, 08:21
      ja kiedys stosowalem jakieś pianki w sprayu, nawet to było skuteczne ale
      śmierdziało amoniakiem i chyba za mocno drażniło płuca. Teraz używam stalowe
      wiórki do czyszczenia garów. Nie czyści na maxa ale mi wystarcza. Jeszcze dobrze
      się sprawdza wełna stalowa.
      • rispetto Re: Czym domyć szybę od kominka? 07.02.07, 08:37
        Może to zalezy od rodzaju szyby? Ja czyszczę zwykła wodą i szorstką gąbką do
        mycia garów. Kiedyś używałem środka do czyszczenia piekarników, ale strasznie
        śmierdział :/ Wpływ na to może mieć fakt, że palę wysezonowanym drewnem (leży
        ponad dwa lata).
        • ala_33 Re: Czym domyć szybę od kominka? 07.02.07, 13:28
          Kup po prostu płyn do mycia szyb kominkowych. Brud schodzi jak masło. Nie
          wierzę, że próbowałeś i sie nie udało.
          • Gość: Sas Re: do ala33 IP: *.net81.citysat.com.pl 07.02.07, 13:41
            Osobiscie uzywam takiego szpraju do szyb kominkowych - do nabycia w marketach
            na działach z kominkami - koszt -ok.20 zł . Sas
          • aga1972 Re: Czym domyć szybę od kominka? 07.02.07, 13:53
            To uwierz!
            Mam w domu trzy różne środki, te tańsze i te droższe. Przedtem jak pisałam
            wszystko pieknie schodziło, teraz mój mąż juz poaranoi dostaje bo szyba nie
            daje sie wyczyscic. I zadne srodki nie pomagaja.
            Szlag mnie zaraz trafi!!!
            • Gość: sAS Re: do aga1972 IP: *.net81.citysat.com.pl 07.02.07, 17:39
              A spróbuj jeszcze takim środkiem - Cif - mleczko do brudów.Czasami jak plamy
              na szybie są ''trudne'' to żonka usówa je tym czymś . Powadzenia Sas
    • Gość: mif Re: Czym domyć szybę od kominka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 23:36
      producent TOO-TAK w Brodnicy
      infolinia 0801 800 035
      • wp2007 Re: do mif 18.03.07, 12:45
        Kupiłem , umyłem , polecam - DZIĘKUJE . sAS
    • dolkowski Re: Czym domyć szybę od kominka? 09.02.07, 21:05
      Pozostaje stary, dobry sposób znany już w komunie - młotek...
    • Gość: marc1207 Re: Czym domyć szybę od kominka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 09:53
      zależy czm palicie. Jeśli drewnem to tak jak poprzednicy pisali wszystko jedno
      jakim srodkim do mycia szyb kominkowych z super hiper marketa. Schodzi
      idealnie. Z postu wynika, że jednak paliliscie również jakimś "badziewiem" i
      szba się "zapiekła" to ewentualnie cif a jeśli nie pomoże to nietety wymiana
      szyby, a na przyszłość rada palić drewnem.
      • Gość: mario634 Re: Czym domyć szybę od kominka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 21:19
        Mam podobny problem. Używam kominka od około dwóch tygodni. Czyszczenie szyby
        okazało się bardziej męczące i trudne niż się spodziewałem. Brudzi się kiedy
        tylko przymykam dopływ powietrza i szyber. Ostatnio spedziłem na tym ponad
        godzinę i dopiero druciana siatka do zmywania naczyń pomogła. Nie będę jednak
        tego praktykował bo szybę porysuję. Straciłem cały pojemnik sprayu do
        czyszczenia szyb za ponad 20 zł (zupełnie bezużyteczny na przypaloną sadzę.
        Doradźcie jakieś skuteczne preparaty. Będę wdzięczny.
        • mapril Re: Czym domyć szybę od kominka? 09.03.07, 20:23
          Ja szybe od kominka czyszcze wilgotna szmatką i.....popiołem z kominka :)
          Schodzi wszystko. Tak mi poradził Pan, który montował kominek.
          Potem zmywam czysta woda i wycieram do sucha, najlepiej ręcznikami papierowymi.
          • Gość: monterco Re: Czym domyć szybę od kominka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 16:24
            napiszcie jakie macie kominki -producent ,ew kwota jaką wydaliście na zakup
            nie jest to złosliwośc po prostu zbieram i analizuję takie informacje
            dziękuję
            • Gość: mario634 Re: Czym domyć szybę od kominka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 12:30
              wkład lechma z płaszczem wodnym 15 kw, 3500 zł
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka