aga1972 06.02.07, 20:55 Użyliśmy już trzy różne środki i nie możemy domyć tej chol.. szyby. Macie jakiś pomysł co z tym fantem zrobić? Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kłobucki Re: Czym domyć szybę od kominka? IP: 213.192.65.* 07.02.07, 08:21 ja kiedys stosowalem jakieś pianki w sprayu, nawet to było skuteczne ale śmierdziało amoniakiem i chyba za mocno drażniło płuca. Teraz używam stalowe wiórki do czyszczenia garów. Nie czyści na maxa ale mi wystarcza. Jeszcze dobrze się sprawdza wełna stalowa. Odpowiedz Link Zgłoś
rispetto Re: Czym domyć szybę od kominka? 07.02.07, 08:37 Może to zalezy od rodzaju szyby? Ja czyszczę zwykła wodą i szorstką gąbką do mycia garów. Kiedyś używałem środka do czyszczenia piekarników, ale strasznie śmierdział :/ Wpływ na to może mieć fakt, że palę wysezonowanym drewnem (leży ponad dwa lata). Odpowiedz Link Zgłoś
ala_33 Re: Czym domyć szybę od kominka? 07.02.07, 13:28 Kup po prostu płyn do mycia szyb kominkowych. Brud schodzi jak masło. Nie wierzę, że próbowałeś i sie nie udało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sas Re: do ala33 IP: *.net81.citysat.com.pl 07.02.07, 13:41 Osobiscie uzywam takiego szpraju do szyb kominkowych - do nabycia w marketach na działach z kominkami - koszt -ok.20 zł . Sas Odpowiedz Link Zgłoś
aga1972 Re: Czym domyć szybę od kominka? 07.02.07, 13:53 To uwierz! Mam w domu trzy różne środki, te tańsze i te droższe. Przedtem jak pisałam wszystko pieknie schodziło, teraz mój mąż juz poaranoi dostaje bo szyba nie daje sie wyczyscic. I zadne srodki nie pomagaja. Szlag mnie zaraz trafi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sAS Re: do aga1972 IP: *.net81.citysat.com.pl 07.02.07, 17:39 A spróbuj jeszcze takim środkiem - Cif - mleczko do brudów.Czasami jak plamy na szybie są ''trudne'' to żonka usówa je tym czymś . Powadzenia Sas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: Czym domyć szybę od kominka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 23:36 producent TOO-TAK w Brodnicy infolinia 0801 800 035 Odpowiedz Link Zgłoś
dolkowski Re: Czym domyć szybę od kominka? 09.02.07, 21:05 Pozostaje stary, dobry sposób znany już w komunie - młotek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marc1207 Re: Czym domyć szybę od kominka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 09:53 zależy czm palicie. Jeśli drewnem to tak jak poprzednicy pisali wszystko jedno jakim srodkim do mycia szyb kominkowych z super hiper marketa. Schodzi idealnie. Z postu wynika, że jednak paliliscie również jakimś "badziewiem" i szba się "zapiekła" to ewentualnie cif a jeśli nie pomoże to nietety wymiana szyby, a na przyszłość rada palić drewnem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario634 Re: Czym domyć szybę od kominka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 21:19 Mam podobny problem. Używam kominka od około dwóch tygodni. Czyszczenie szyby okazało się bardziej męczące i trudne niż się spodziewałem. Brudzi się kiedy tylko przymykam dopływ powietrza i szyber. Ostatnio spedziłem na tym ponad godzinę i dopiero druciana siatka do zmywania naczyń pomogła. Nie będę jednak tego praktykował bo szybę porysuję. Straciłem cały pojemnik sprayu do czyszczenia szyb za ponad 20 zł (zupełnie bezużyteczny na przypaloną sadzę. Doradźcie jakieś skuteczne preparaty. Będę wdzięczny. Odpowiedz Link Zgłoś
mapril Re: Czym domyć szybę od kominka? 09.03.07, 20:23 Ja szybe od kominka czyszcze wilgotna szmatką i.....popiołem z kominka :) Schodzi wszystko. Tak mi poradził Pan, który montował kominek. Potem zmywam czysta woda i wycieram do sucha, najlepiej ręcznikami papierowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monterco Re: Czym domyć szybę od kominka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 16:24 napiszcie jakie macie kominki -producent ,ew kwota jaką wydaliście na zakup nie jest to złosliwośc po prostu zbieram i analizuję takie informacje dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario634 Re: Czym domyć szybę od kominka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 12:30 wkład lechma z płaszczem wodnym 15 kw, 3500 zł Odpowiedz Link Zgłoś