czarna02 06.05.03, 14:20 witam jak w temacie na poczatku myslalam, ze to kafelki pekaja po osluchaniu i obserwacji wywnioskowalam, ze to zza lodowki co to moze byc? czy mam sie szykowac na wydatki? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zayzayer Re: strzelajaca lodowka 06.05.03, 19:03 To strzela lód. Jeżeli tylko w zamrażarce to wszystko w porządku. Problem jest tylko wtedy jeżeli robi to lodówka, bo to by oznaczało, że na tylnej ściance narasta zbyt gruba warstwa lodu (uszkodzony termostat lub ucieka gaz). Zakładam oczywiście, że masz lodówko-zamr. z samorozmrażalną lodówką, a termostat nie jest nastawiony na max. zayzayer Odpowiedz Link Zgłoś
czarna02 Re: zayzayer 07.05.03, 09:27 zayzayer napisał: > To strzela lód. Jeżeli tylko w zamrażarce to wszystko w porządku. > Problem jest tylko wtedy jeżeli robi to lodówka, bo to by oznaczało, > że na tylnej ściance narasta zbyt gruba warstwa lodu (uszkodzony termostat lub > ucieka gaz). - tylna sciana wewnatrz lodowki jest -usiana- kropelkami > Zakładam oczywiście, że masz lodówko-zamr. z samorozmrażalną lodówką, - dokladnie tak > a termostat nie jest nastawiony na max. - nastawione mam minimum (i tak za mocno mrozi) dzieki pozdr. czarna02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jmk Re: strzelajaca lodowka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.03, 21:07 Czy to był dzwiek tłuczonej szyby i czy ta lodówka jeszcze chłodzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
czarna02 Re: do jmk 08.05.03, 13:06 witaj Gość portalu: jmk napisał(a): > Czy to był dzwiek tłuczonej szyby - brzmi podobnie (trzask) > i czy ta lodówka jeszcze chłodzi??? - chlodzi bardzo dobrze, rozmraza sie pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jmk Re: do jmk IP: 212.160.234.* 08.05.03, 13:41 jak się nie powtarza to OK! KIEDYŚ COŚ TAKIEGO SŁYSZAŁEM I było po lodowce. Stała się nieszczelna bez możliwości naprawy! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś