Gość: Anna IP: 157.25.119.* 13.05.03, 12:27 Poszukuje sklepu na terenie Warszawy, gdzie można kupić taniej gres polerowany. Odnalazlam gres polerowany do 90 zł/m2 - to dla mnie zbyt drogo. Proszę również o opinię nt. gresu. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
raack Re: Gres polerowany 13.05.03, 22:53 jeśli znalazłaś gres polerowany poniżej 100 zł/m2 to albo jest to naprawde dobra cena, albo gres to badziewie. Dobre gresy zaczynają się własnie od 90 zł/m2. Zwłaszcza te o wymiarach 40x40. Proponuję poszukać gresów w 2 gatunku - są tańsze. Ale trzeba uważac na ich kalibrację. Przeważnie są tak samo dobrze kalibrowane jak 1 gatunek, różnią się przeważnie wybarwieniem. Uwaga ta dotyczy gresów włoskich, bo np. hiszpanskie w 2 gatunku juz są rozkalibrowane. Dzisiaj widziałem na firmie "Softbud" w al. Jerozolimskich wielki baner "Promocja gresów polerowanych -50%". Poza tym polecam firme Arcer na Bartyckiej lub w TTW Opex. Ja tam kupiłem włoski, beżowy gres polerowany 40x40 w drugim gatunku za 92zł/m2 minus mały rabacik. Okazał się dobry, wystarczyło dać fugę 3mm i było ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Gres polerowany IP: *.acn.pl / 10.71.2.* 14.05.03, 15:38 Kupowałam na Bartckiej (firmy nie pamiętam), włoski (90 czy 100 zł za metr - II gat.). Chcę się odnieść do drugiej części Twego postu, mianowicie opinie. Użytkuję gres polerowany dwa lata i jestem zadowolona, żadnych uwag krytycznych (o dziwo;). Przedpokój, łazienki - ciemny grafit. Kompletnie nie znać brudu, nie jest śliski nawet "na mokro". Ten sam gres, tylko w kolorze "bianco" (czyli kremowy) położyłam na ścianach. Krople wody z prysznica nie zostawiają zacieków, można spoko wchodzić do łazienki i widok smug nie podnosi ciśnienia;). Przy pierwszym czyszczeniu gresu, tuż po jego położeniu byłam ciut załamana, bo myłam i musiałam wycierać do sucha; inaczej zostawały smugi. Ale tak było tylko za pierwszym razem (mnóstwo kurzu i pyłu w mieszkaniu; robione było wszystko na raz). Co jeszcze? Acha, fachowiec, który go kładł zaznaczył sobie miejsca do wiercenia (wieszaki, itp) ołówkiem. Baaardzo trudno to było usunąć. Kupowałam, zdaje się, jakiś specjalny płyn czy coś takiego. Poza tym np. w kuchni żadne plamy na ścianach się nie pojawiły, mimo różnych wypadków;) Pisałam też już na tym forum, że jasny gres nie sprawdził się na balkonie. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Gres polerowany IP: 157.25.119.* 15.05.03, 09:58 Bardzo dziękuje za pomoc i opinię. Zdedcydowalam sie na I klase. Pozdrwiam serdecznie, A. Odpowiedz Link Zgłoś