Dodaj do ulubionych

kominek a wylewanie stropu

13.05.07, 14:51
witam wszystkich,

jeden fachowiec mowi ze przed wylaniem stropu nalezy rozprowadzic w stropie
rury, ktore pozniej beda rozprowadzac cieple powietrze do wszystkich
pomieszczen, drugi mowi, ze te rury rozprowadza sie dopiero pozniej, jak jest
stan surowy,
wylewanie stropu w przyszly poniedzialek, pomocy,

pozdrawiam

Asia
Obserwuj wątek
    • Gość: mif Re: kominek a wylewanie stropu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 16:41
      rozprowadzić w stropie, tylko poco? Kominek, jako kotłownia, kotłownia w
      salonie.......??????
      • Gość: fim Re: kominek a wylewanie stropu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 20:32
        pomysł możliwy do realizacji : sam tak mam zrobione u siebie - dzieki temu
        wszystko działa grawitacyjnie - to jedyny ale istotny sens takiego prowadzenia
        kanałów z gorącym powietrzem - sprawdza sie doskonale :). Mam jednak stropy z
        płyt kanałowych były więc do tego "przystosowane". Poproś kierownika budowy
        czy projektanta o opinie czy planowane przez wykonawcę kanały nie naruszają
        konstrukcji stropu i czy możliwe jest ich wykonanie z czysto konstrukcyjnego
        widzenia. Inna sprawa to ewentualne naprężenia termiczne i pękane tynku na
        stropie - u mnie są płyty kartonowo-gipsowe nie ma więc problemu, ale przy
        tynkach tradycyjnych nagrzewanie kanału będzie skutkowało pękaniem tynku.
        W sumie musisz sama zdecydować - można przecież rozporowadzic na strychu - tyle
        że wtedy potrzebny jest wentylator - a to jednak szumi.
      • slodko_gorzka2 Re: kominek a wylewanie stropu 14.05.07, 12:11
        Ja tez mam strop z terivy i w stropie mam rury które maja mi ogrzewać strop +
        maja nagrzewać pomieszczenia na piętrze.
    • jarecki_2 Re: kominek a wylewanie stropu 14.05.07, 12:39
      A co "mówi" projekt?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka