twiggykarina 09.09.06, 23:25 Od trzech lat nie byłam na forum. Nie mogłam zażywać żadnych leków, bo byłam w ciąży, a potem przez 19 miesięcy karmiłam dziecko piersią. Stąd czuję, że nie jestem na bieżąco. Czy jest coś nowszego od Seroxatu i Zoloftu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szyderca_i_glupawiec Re: Najnowsze leki 10.09.06, 01:24 z tego co się orientuję to najnowszym ssri jest citalopram no i oczywiście plejada snri z efektinem na czele Odpowiedz Link Zgłoś
a.niech.to Re: Najnowsze leki 10.09.06, 09:04 Przetrwałaś tyle czasu bez antydepresantów, to po co chcesz do nich wracać? Rozumiem, że deprecha jest na na topie, w niektórych kręgach wprost nie wypada jej nie posiadać. Zorientuj się najpierw, ile te świństwa kosztują i czy masz wystarczająco kasy. Dziecko też coś kosztuje. Czy zresztą musisz być aż tak na bieżąco? Odpowiedz Link Zgłoś
bluelagoon Re: Najnowsze leki 05.10.06, 20:02 jeden z nowszych SSRI to Lexapro, czytalam na ich stronie ze to najczesceij przypisywany lek w Stanach, biore go, ale na mnie dziala srrednio skutecznie Odpowiedz Link Zgłoś
luki_s4 Re: Najnowsze leki 20.10.06, 15:02 denrwuje mnie ten temat.Nie jestem wygadany , mzg mi umiera ,zanim doszed do rozkwitu, ale to wiem na pewno ,woimi sowami SSRI -selektywne inhibitory wychwytu serotoniny tojest jak w latach 80 -tych POLONEZ najlepswzy samochod, ale niestety GOOWNO i juz, a jeszcze gorzej ze miniesterstwo zdrowia zrezygnowalo z rejestracji wielui l;ekow z innych pozytecznych grup na rzecz samych tych REWELACJI , to co faceci lubia najbardziej , mierny efekt, dlugi okres oczekiwania na poprawe , mocne objawy uboczne, o wiele mniej skuteczne od lekow z innych grup dlatego po jakims czasie zawsze lekarz musi dolaczyc do SSRI drugi antydepresant -nie moge czytac tych postow ze wgledow czysto technicznych Odpowiedz Link Zgłoś
luki_s4 Re: Najnowsze leki 20.10.06, 15:04 to jest zaleta glosnego myslenia u mnie -wtedy mysle, czasem PRZEDSTAWICIELE HANDLOWI NIECH CHODZA PO GABINETACH Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx2 Re: Najnowsze leki 20.10.06, 16:38 najczęściej przepisywanym lekiem w stanach jest seorxat inaczej paxil:) Odpowiedz Link Zgłoś
twiggykarina Re: Najnowsze leki 01.01.07, 22:42 Dziękuję za odpowiedzi. Przepraszam, że tak późno. Wcześniej mnie tu nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
molee Re: Najnowsze leki 01.01.07, 22:59 pozdro dla dzieci ;)- niech rosna niczym wilczyce -- AVE CEZAR ! AD 2007 Odpowiedz Link Zgłoś