Dodaj do ulubionych

pilne-bezpieczny piec CO

IP: 212.14.9.* 03.06.03, 09:29
Proszę o pomoc !!!
Czy piec CO z zamknietą komora spalania musi byc montowany w pomieszczeniu o
okreslonej kubaturze??? Mam go zamontowanego w pomieszczeniu ok. 6m3. Podobno
jest to piec bezpieczny - spaliny wypuszcza na zewnątrz, powietrze pobiea z
zewnątrz, ale ja mam wątpliwości. Kto ma z takim piecem doswiadczenie
Pozdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: zz_nowy Re: pilne-bezpieczny piec CO IP: 193.178.143.* 03.06.03, 10:20
      www.junkers.pl
      znajdz sobie numer infolinii i zadzwon. wszystko powiedza
    • Gość: Adam Re: pilne-bezpieczny piec CO IP: *.swic.dialup.inetia.pl 07.06.03, 00:19
      Pomieszczenie na piec z zamknieta komora spalania musi miec minimum 6,5 m3.Z
      otwarta 8 m3.
      Ujete to jest w prawie budowlanym.
      • Gość: fragi Re: pilne-bezpieczny piec CO IP: 195.117.125.* 07.06.03, 22:42
        Gość portalu: Adam napisał(a):

> Pomieszczenie na piec z zamknieta komora spalania musi miec minimum 6,5 m3.Z
        > otwarta 8 m3.
        > Ujete to jest w prawie budowlanym.

Co oczywiście nie ma nic wspólnego z bezpieczeństwem ! Skoro piec jest
        zamknięty to znaczy, że nie ma kontaktu z pomieszczeniem a zatem jest dokładnie
        obojętne (z punktu widzenia bezpieczeństwa) w jakim pomieszczeniu będzie
        zainstalowany. Byle by sie zmieścił w pomieszczeniu :)
        • Gość: Adam Re: pilne-bezpieczny piec CO IP: *.swic.dialup.inetia.pl 07.06.03, 23:01
          Gość portalu: fragi napisał(a):

> Co oczywiście nie ma nic wspólnego z bezpieczeństwem ! Skoro piec jest
          > zamknięty to znaczy, że nie ma kontaktu z pomieszczeniem a zatem jest
          dokładnie
          >
          > obojętne (z punktu widzenia bezpieczeństwa) w jakim pomieszczeniu będzie
          > zainstalowany. Byle by sie zmieścił w pomieszczeniu :)

Jezeli pomieszczenie bedzie za male to nikt tego nie odbierze.Ani kominiarz
          jezeli takowy bedzie potrzebny ani serwisant.Tak to juz wymyslili i nie
          przeskoczy sie tego.Najciekawsze jest to ze niektore projekty maja kotlownie
          okolo 2,5-3 m2.Jakby nie kombinowal to nie da rady wsadzic tam pieca z otwarta
          komora spalania (musi miec 8 m3).Zostaje wiec z zamknieta komora

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka