Dodaj do ulubionych

zlew z ikei

IP: *.mos.gov.pl 27.06.03, 13:01
Czy wiecie czego można się spodziewać po zlewach sprzedawanych w ikei tzn.
jaka jest ich jakość, trwałość. Sprzedają teraz np. taki jednokomorowy z
ociekaczem za całe 69 zł. Warto...?
Obserwuj wątek
    • Gość: pas1 Re: zlew z ikei IP: *.acn.waw.pl 27.06.03, 17:30
      Gość portalu: pulos napisał(a):

> Czy wiecie czego można się spodziewać po zlewach sprzedawanych w ikei tzn.
      > jaka jest ich jakość, trwałość. Sprzedają teraz np. taki jednokomorowy z
      > ociekaczem za całe 69 zł. Warto...?

Widziałem u znajomych. Po roku uzywania nadawał się do wymiany.
      • Gość: JK Re: zlew z ikei IP: *.acn.pl 27.06.03, 18:25
        To co oni z nim robili ?
        • Gość: pas1 Re: zlew z ikei IP: *.acn.waw.pl 29.06.03, 12:29
          Gość portalu: JK napisał(a):

> To co oni z nim robili ?

Najpierw kupili byle jaką stal, potem opracowali jaknajtańszą technologię
          oszczędzając na urządzeniach i kontroli jakości. Jakoś udało im się zrobić coś
          co przypominało zlew, a na koniec dostarczyli na promocję do IKEI ;-)

Jestem raczej przeciwnikiem Ikei. Żona namówiła mnie na kilka rzeczy z tego
          sklepu, z których po roku jestem nawet zadowolony, ale ten zlew u znajomych
          naprawdę wyglądał koszmarnie,
          • Gość: Zielony Re: zlew z ikei IP: *.stansat.pl / 10.1.4.* 30.06.03, 23:41
            Kupiłem tenże zlew jakieś 2 tygodnie temu. Czeka jeszcze na zamontowanie. Pas1
            możesz pisać konkretnie co się stało ze zlewem u Twoich znajomych? Jak na
            razie niczego konkretnego nie wyczytałem w Twoich postach ...

Zielony
            • Gość: pas1 Re: zlew z ikei IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 01.07.03, 08:33
              Gość portalu: Zielony napisał(a):

> Kupiłem tenże zlew jakieś 2 tygodnie temu. Czeka jeszcze na zamontowanie.
              Pas1
              > możesz pisać konkretnie co się stało ze zlewem u Twoich znajomych? Jak na
              > razie niczego konkretnego nie wyczytałem w Twoich postach ...
              >
              > Zielony

Z tego co pamiętam wyglądał tak jakby złuszczyła się jakaś wierzchnia warstwa
              stali (czy też coś czym są powlekane zlewy). Było to ok 3 lata temu więc jest
              duża szansa, że Ikea się poprawiła.
              Ale mi uraz pozostał ;)
              PS
    • Gość: mac1 Re: ja mam. IP: 213.77.33.* 01.07.03, 07:11

Ja mam ten zlew pół roku, moi teściowie 1 rok. Nic sie nie dzieje. W poprzednim
      mieszkaniu miałem 1 komorowy FRANKE za jedyne 225 zł i po kilku latach wyglądał
      nieciekawie. Nie warto przepłacać za firmę. Ten z IKEA jest godny polecenia.
      Pzdr.
    • Gość: dziunia Re: zlew z ikei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.03, 10:06
      Moi rodzice mają ten zlew od roku i cały czas wygląda jak nowy.Twoi znajomi
      chyba nie mieli szczęścia.
    • artekartek Re: zlew z ikei 01.07.03, 13:42

Do wszystkich. w tych watkow
      Och ludzie ludzie, mowicie a niewiecie nawet o czym. Wystarczy dobre oko i
      wszystko jasne bedzie.

Znam temat Ikea i zlew bo oblecialem wszyskie juz sklepy ze zlewami.
      Po pierwsze nigdy nie wieze w jakies opowiadanka bo u kolegi cos sie stalo.
      Przeciez nigdy nie wiemy jak ktos jest wychowany itp. Np moi znajomi mieli zlew
      Franke i sie dziwili ze im sie tak szybko zniszczyl. Ale jak widzailem co oni z
      nim robia to sie zlapalem za glowe. Stal jak stal nie zalezna od naklejki lecz
      w duzej mnierze od uzytkownika. Oni poprostu nie wkladali lecz rzucali w niego
      nozami i garnkami. Po pierwsze kupujemy sobie mate ocronna za 5zł i zlew zyje
      dluzej 5 lat.

Co do pana ktory mowi o znajomych i zlewie z IKEI przeciez nie wiadomo czym oni
      go potraktowalia wystarczy uzyc KRETA pare razy i zaden zlew nie wytrzyma.

Co do IKEI i zlewu za 60zł !
      BYlem i widzialem ale jak ktos ma dobre oko to zobaczy ze on odrazu sie rozni
      od calej serii (zapewne innego producenta) ( cienka blacha inaczej
      wyprofilowane rogi itp) jest to zlew dla przyciagniecia klienta choc dla mnie
      to zla opcja markietingowa.

Ten zlew bym odradzil chyba ze kupujesz go i nie patrzysz na caloksztalt i jak
      sie zuzyje kupisz jeszcze jeden bo przeciez 60zł to nic a przy dobrym
      uzytkowaniu ( delikatnym ) bedie sluzyl dlugo.
      Ale powtarzam ze ten zlew to jest produkt promocyjny i nic nie ma wspolnego z
      cala reszta zlewow. Ja wlasnie sie zdecydowalem na ikea i jutro jade kupic tez
      za 250zł bo widzilem w innych sklepach to jakies Dominox czy inne to blacha
      cienka jakias to plytke komory, korek tradycyjny. W ikei podoba mi sie profil
      grubosc blachy korek z sitkiem i fajny syfon boczy gdzie w szawce zajmuje
      mniej .
      Tak samo jeden kolega mowil o jakis meblach ze mu zona kupila w ikei a teraz
      narzeka. A pomyslalem dlaczego sie rozwalily ? napewno nie ma w tym twojej
      winy ?przeciez widzailes co kupujesz i jak to jest zrobione i za jaka cene !

Wczoraj wlasnie skladalem kuchnie ADEL. Wczesniej tez slyszalem ze ktos tak
      mowil ze ktos mowil od oklegi bla bla bla ze korpusy maja slabe. Bzdura dlatego
      dzis tak sie rozpisalem bo nie lubie jak ktos mowi a czegos nie widzail nie
      wie. KOrpusy sa takiesame taka sama plyta pilsniowa jak inne markowe czy
      niemarkowe meble. Skladalem wiele kuchni i powiem ze te plyty maja nawet
      grubsza warstwe forniru. ( mowa o korpusach). Ale jesli chodzi o wykonanie nie
      skladalem jeszcze tak dobrej kuchni jak ikea. te szyny od szuflad cos pieknego
      i te zawiasy tez, jednak dobrzee ikea postawila na osprzed BLUM i to ja za to
      chwale iKEA. Co do instrukcji mogly byc troche lepiej rysunki dopracowane ale
      da sie wyczytac za to lekki minus.

to tyle mojej wiedzy. ;)
      jesli jakies pytanka prosze pytac
      Pozdrawiam Artek

PS nie wszystkie rzeczy sa dobre (mowie ogolnie nie do IKei ) ale nie wymagajmy
      za duzo od bubli lecz postarajmy sie je dostrzegac i nauczyc sie uzytkowac a
      nie pozniej plakac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka