zapytanka6 22.08.07, 13:20 Chciałabym się zorientować ile mniej więcej bierze elektryk za jeden punkt świetlny? Elektryk policzył nam, za dodatkowy punkt i zainstalowanie ściemniacza 200 zł. Czy to normalna cena? Bo mnie się wydaje, że za wysoka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cromwell Re: Ile bierze elektryk za punkt świetlny ? IP: *.57.jawnet.pl 22.08.07, 17:49 jakby ci tu powiedziec czujesz sie wykorzystana?;) normalnie wzial ile chcial trzeba bylo szukac tanszego albo sie targowac wiesz ile kosztuja baterie do miecza swietlnego;))) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
pyot Re: Ile bierze elektryk za punkt świetlny ? 22.08.07, 18:41 >> wiesz ile kosztuja baterie do miecza swietlnego;))) << Ja wiem :) Drogo policzył,za drogo...,albo nie wiem/y czegoś co miało miejsce,a nie zostało o tym napisane :) Odpowiedz Link Zgłoś
tou za dużo 22.08.07, 19:29 No po prostu mam remont w łazience. Wynajęliśmy ekipę remontową, która zatrudnia podwykonawców: Elektryka, hydraulika i tak dalej. Już na wstępie było powiedziane, że ma być wymieniona cała instalacja elektryczna w łazience. Do tego - no wiadomo - kontakty, przełączniki i tak dalej. Oczywiście praca elektryka była wliczona w całkowite koszty remontu. Podczas trwania remontu wpadliśmy na pomysł, żeby zamiast przełącznika do światła zrobić tzw. ściemniacz. Elektryk stwierdził, że skoro tak - to on musi doliczyć dodatkowe koszta. Jego rzekomo dodatkowa praca, polegała na tym, że zrobił jedną puszkę więcej w ścianie i dał jeszcze jeden przewód (za który zapłaciliśmy). W związku z tym powiedział, że to będzie kosztowało dodatkowe 200 zł. Jak dla mnie, za wykucie dziurki w ścianie to o wiele za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johny0 Re: za dużo IP: *.mofnet.gov.pl 23.08.07, 14:51 Czy mieszkasz w Chicago? policzył sobie zdecydowanie za drogo, ale tak to już jest jak się nie umie nic zrobić samemu, rzeźbią człowieka aż miło, tak na przyszłość trochę literatury " zrób to sam " i zrobisz całą elektrykę w chałupie samodzielnie, przynajmniej ja tak robię, pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
tou Re: za dużo 23.08.07, 16:02 Nie - mieszkam w Krakowie. Poza tym nawet gdybym miała jakieś książki "Zrób to sam" to co z tego? więcej by mnie wyniosły materiały i narzędzia (których nie mam, więc musiałabym kupić) niż warte jest zatrudnienie elektryka. Poza tym gdybym potrafiła wyremontować generalnie łazienkę, to nie wynajmowałabym ekipy remontowej, która się tym trudni. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
rivia ja za zwykły pukt swietlny dalam 23 zł...ale 23.08.07, 17:22 elektryk ów bierze generalnie 25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: Ile bierze elektryk za punkt świetlny ? IP: *.57.jawnet.pl 23.08.07, 17:38 slusznie zauwazyl pyocik nie znamy szczegolow a moze gosciu rypal bruzdy w zelbecie wszysto zagipsowal wyrownal tynk doczyscil i pomalowal resztka farby za taka robote 2 stowy to fraszka pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
tou Re: Ile bierze elektryk za punkt świetlny ? 23.08.07, 18:26 Elektryk nie robił żadnej dziury w żelbetonie, tylko w ściance działowej. Ponadto nie miał co gipsować i malować, ponieważ łazienka i tak jest rozwalona i w stanie (że tak powiem surowym). On tylko dołożył jeden kabel i wykuł dziurkę na jedną puszkę, w której będzie ściemniacz. Odpowiedz Link Zgłoś
cromwell1 Re: Ile bierze elektryk za punkt świetlny ? 23.08.07, 18:44 no coz w taki razie pozostaje ci tylko wybic gnojowi wszystkie okna w mieszkaniu i przeleciec po pustych oscieznicach miotaczem ognia;) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
tou Re: Ile bierze elektryk za punkt świetlny ? 23.08.07, 19:03 Ha ha ha :) DOBRE :) CIEKAWY POMYSŁ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Ile bierze elektryk za punkt świetlny ? IP: *.play-internet.pl 31.05.13, 19:08 Inaczej bierze sie od punktu przy kompleksowej instalacji w całym domu a inaczej za jeden czy dwa punktu. Ludzie ida dolekarza i za 5 minut rozmowy płacą 100zł lub 150zł, a czy elektryk ma za darmo pracowacjesze musi do klijęta dojechać i zabrac różne materiały bo nie wiadomo co będzie potrzebne. Powodzenia też jestem elektrykiem i wiem jak to wygląda. Najlepiej niech sobie kazdy sam zrobi będzie miał za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fix Re: Ile bierze elektryk za punkt świetlny ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.06.13, 01:23 bierze tyle ile trzeba 50 100 a nawet 1000 zł i więcej za różne rzeczy i klient powinien się cieszyć że nadal jest tak tanio Odpowiedz Link Zgłoś
samojezdny Re: Ile bierze elektryk za punkt świetlny ? 25.11.20, 07:15 50zł/h plus części plus dojazd Odpowiedz Link Zgłoś