Dodaj do ulubionych

PANELE, GLAZURA, SANITARNE ????

IP: *.banque / 192.168.36.* 15.07.03, 11:04
Witam,
Czy w marketach wszystko jest najlepsze i najtańsze??? Jesli ktoś ma namiary
na jakiś sklep z elementami wyposażenia mieszakań, który mógłby jakością i
ceną konkurować z marketami to wysyłajcie info.
Pozdrawiam.
KAROL
Obserwuj wątek
    • Gość: Kudłata patata Nie jest najtaniej! IP: *.chello.pl 15.07.03, 16:09
      Wcale nie jest taniej, a jeszcze masz szansę, że zostaniesz obrobiony - ja
      miałem przygodę z syfonem do wanny w leroy merlin Ursus. Zamówiłem w
      transporcie razem z wanną - przyjechało, odebrałem, wannę obejrzałem. Nie
      zwróciłem uwagi na opakowanie syfonu- a tam była niewielka dziurka, przez
      którą "wyparowały" (tzn. ktoś je bezczelnie podpieprzył!) dwa kluczowe elementy
      (osobno warte razem więcej niż cały syfon w komplecie). Oczywiście najpierw
      była awantura przez telefon i obietnica, że nie przyjmą reklamacji, potem
      szukałem tych części - i dowiedziałem się, że tylko na Bartyckiej rozpietość w
      cenie jest od 65 do 79 zł. W leroyu dałem 71. Efekt był taki, że pojechałem do
      leroya popołudniem, kiedy obsługiwała inna zmiana - i tam mi to podmienili
      (wyraźnie widząc że nie ma szefostwa) - straciłem więc tylko 6 zł, czas i nerwy.

Inny przykad-Obi różnica na cenie płytek lucas beige Paradyża 3 zł/m2 w
      porównaniu z Niedzielskiego (na niekorzyść molocha oczywiście).

Generalnie więc raczej odradzam hipermarkety, a jeśli już coś jest tańsze - to
      obejrzyj to 4 razy zanim kupisz. Oczywiście omijaj LM Ursus!
    • Gość: el Re: PANELE, GLAZURA, SANITARNE ???? IP: *.stacje.agora.pl 16.07.03, 13:18
      czesc.
      Nie zawsze wszystko w baumarketach jest najlepsze. Ostrzegał mnie fachowiec
      przed płytkami z promocji, często jest tak, ze wyprzedają bardzo stare zapasy.
      Ciężko tam też uzyskac poradę, bo zwykle trudno złapac sprzedawce z danego
      działu. Mimo wszystko ja ”mam” wiele rzeczy z baumarketów [Obi, Castorama],
      przede wszystkim: zaprawy, kleje, Unigrunt, farby, fugi, silikony. Natomiast
      takie rzeczy jak płytki, baterie, panele, WC i umywalke kupowałam
      w ”specjalistycznych” sklepach. POZA Wawką, bo odkryłam zasadę: im dalej na
      Wschód, tym taniej. Teraz przynajmniej jest z czego wybierać. Miłego
      kupowania...
      • Gość: Saint Re: PANELE, GLAZURA, SANITARNE ???? IP: 195.94.201.* 22.07.03, 14:55
        TO ja mam pytanie - jak na wschód - Białystok? Nie ma sensu jechać z Wawy do
        Bstoku. Może masz jakieś namiary na dobre i tanie sklepy w Warszawie z glazurą
        i sanitarnymi sprawami...?
        • Gość: el Re: PANELE, GLAZURA, SANITARNE ???? IP: *.stacje.agora.pl 22.07.03, 17:59
          Gość portalu: Saint napisał(a):

> TO ja mam pytanie - jak na wschód - Białystok? Nie ma sensu jechać z Wawy do
          > Bstoku. Może masz jakieś namiary na dobre i tanie sklepy w Warszawie z
          glazurą
          > i sanitarnymi sprawami...?

Nie, nie. Jakies 3o km od Warszawy. Za Sulejowkiem.
          A w Warszawie to na Zoliborzu na ul. Niedzielskiego- Żywiciela jest taki
          bazarek budowlany. Tam widziałam fajne rzeczy. Inny bazrek jest naprzeciwko
          Wola Parku, jest na pewno sklep z samym Opocznem.
          To tyle znam.
          Pozdr
    • Gość: abudabi Re: PANELE, GLAZURA, SANITARNE ???? IP: 212.69.75.* 23.07.03, 10:54
      A ja polecam Wam kontakt z firmą, w której pracownicy nie tylko pomogą Wam
      dobrać wszystkie materiały, ale też sami je załatwią i przywiozą na miejsce a
      ekipa remontowa zainstaluje. W sumie ceny również konkurencyjne na rynku
      Warszawskim biorąc pod uwagę, że nie musicie latać po sklepach, szukać, ujadać
      sie z robotnikami i pilnować wszystkiego. TS interiors 670 08 72. Polecam
      zadzwonić na początek i porozmawiać z kimś, a nawet spotkać sie. Powodzenia.
    • Gość: Artu Re: PANELE, GLAZURA, SANITARNE ???? IP: *.chello.pl 23.07.03, 19:22
      Uważaj stary na pewien sklepik na Bartyckiej. Konkretnie chodzi o sklep z
      glazurą (bardzo, bardzo ładną) - "Kafelek". Obsługa, owszem bardzo miła i
      pomocna do momentu kiedy nie zapłacisz za wybrane płytki. Wtedy zaczynają się
      cyrki.
      Okazuje się bowiem, że transport jest płatny. Tego można się było spodziewać,
      ale dodatkowo magazyn firmy znajduje sie na jakimś zadupiu za Warszawą i
      transport płytek kosztuje około PLN 150- 200 w zależności od miejsca
      przeznaczenia (dla porównania MediaMarkt za transport lodówki i wniesienie jej
      do mieszkania bierze PLN 25). Kiedy tą informację już przełkniesz, zaczniesz
      się umawiać na konkretną godzinę. Okazuje się więc, że facet z płytkami jeździ
      między 10-tą a 16-tą od poniedziałku do piątku, czyli wtedy kiedy normalni
      ludzie siędzą w pracy. Ponadto, aby doszło do transportu, musisz przyjechać do
      sklepu i zapłacić w/w kwotę (nie można zapłacić kierowcy, ponieważ podejrzewają
      Cię, że po przywiezieniu płytek po prostu nie zapłacisz za usługę). Musisz więc
      wziąść urlop aby odebrać płytki. Kiedy już go weźmiesz i doczekasz się na
      gościa z transportem, ten na Twoje pytanie o pomoc przy wniesieniu płytek
      choćby do windy, ripostuje, że owszem tak, ale musisz mu dać na "połówkę".
      Wtedy ogarnia Cię maksymalna k-wica i zaciskając zęby sam sobie radzisz.

Pozdrawiam i życzę udanych i "miłych" zakupów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka