IP: *.lomza.sdi.tpnet.pl 16.07.03, 14:10
Proszę o pilną poradę. Muszę szybko kupić nową lodówkę. Nie mam czasu szukać
opinii. W sklepie, wiadomowo, sprzedawca do końca prawdy nie powie.
Interesuje mnie chłodziarko-zamrażarka ARDO szer. 50cm. cena 1100zł.Czy to
będzie dobry zakup. Błagam o radę.
Obserwuj wątek
    • Gość: mac1 Re: Lodówki IP: 213.77.33.* 16.07.03, 14:19
      Gość portalu: Kasia napisał(a):

> Proszę o pilną poradę. Muszę szybko kupić nową lodówkę. Nie mam czasu szukać
      > opinii. W sklepie, wiadomowo, sprzedawca do końca prawdy nie powie.
      > Interesuje mnie chłodziarko-zamrażarka ARDO szer. 50cm. cena 1100zł.Czy to
      > będzie dobry zakup. Błagam o radę.

Oj Kasiu poczytaj forum a szczególnie ten wątek :
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=6947455
    • zayzayer Re: Lodówki 16.07.03, 15:49
      Gdyby podzielić sprzęt na niskiej jakości, przeciętnej i wysokiej
      to lod. Ardo, pomimo znacznej poprawy jakości zakwalikowałbym do
      górno-niskiej.
      Zaletą Ardo są tanie części zamienne i co niektórych zaskoczy -
      najlepiej zorganizowany serwis w Polsce.

zayzayer
    • aankaa i posłuchaj, Kasiu, Zayzayer'a 16.07.03, 19:22
      bo to nasz (?) forumowy spec
      w końcu reperuje te wszystkie wynalazki, to wie
      • misso Re: i posłuchaj, Kasiu, Zayzayer'a 16.07.03, 22:46
        Ale to w końcu jaki sprzęt, Zayzayerze drogi, kupić? Chodzi o wszystko do
        kuchni (płyta gazowa - płaska, piekarnik - normalny, okap z wyciągiem, lodówka
        z zamrażalką - cicha i energooszczędna, zmywarka - cicha, energooszczędna i
        tania). Przeczytałam chyba wszystkie wątki sprzętu dotyczące, już myślałam, że
        Gorenje, ale w jednym z ostatnich wątków ktoś i ten sprzęt zjechał równo. I nie
        wiem!!!???
        • Gość: mac1 Re: i posłuchaj, Kasiu, Zayzayer'a IP: 213.77.33.* 17.07.03, 07:07
          misso napisała:

> Ale to w końcu jaki sprzęt, Zayzayerze drogi, kupić? Chodzi o wszystko do
          > kuchni (płyta gazowa - płaska, piekarnik - normalny, okap z wyciągiem,
          lodówka
          > z zamrażalką - cicha i energooszczędna, zmywarka - cicha, energooszczędna i
          > tania). Przeczytałam chyba wszystkie wątki sprzętu dotyczące, już myślałam,
          że
          > Gorenje, ale w jednym z ostatnich wątków ktoś i ten sprzęt zjechał równo. I
          nie
          >
          > wiem!!!???

Cokolwiek byś nie kupił zawsze będzie żle. Nikt nie zagwarantuje dzisiaj że
          sprzęt się nie zepsuje. Przy dzisiejszych realiach i pomieszaniu firm i
          dostawców części i tak dostajesz składaka z jakimś logo. W tym rzecz że na
          jakieś logo musisz się zdecydować. Potem pozostaje łut szczęścia lub porażka.
          Ja kupiłem wszystko z Amici. Byłem zadowolony z tego sprzetu z poprzedniego
          mieszkanka. Sprzęt ten użutkują moi znajomi i rodzina. Nigdy nie było żadnych
          problemów. Ale wybór zależy od ciebie. Powodzenia. I nie bierz do serca postów
          nigdy więcej ARDo, czy przeklęta Candy, bo to wybiórcze wypowiedzi. Znam wiele
          ludzi zadowolonych z tych sprzętów, ale to zależy jak trafisz. Nie wierz też w
          magiczną moc Boscha promowaną na tym forum, bo tez się możesz rozczarować.
          Zanotowano przypadki wpadki :). Pzdr.
          • busstop Re: i posłuchaj, Kasiu, Zayzayer'a 17.07.03, 08:32
            w sumie wyszedłem z podobnego założenia i wybrałem chyba najtańszą lodówkę kl.
            A (jako złoty srodek pomiędzy kl. B i drogim sprzętem kl. A) z jednym
            agregatem: Electrolux ERN 2925. to wybór pomiędzy tanią amiką kl. B, droższymi
            boschami, siemensami kl. A czy też electroluxem z 2 agregatami kl. A

gdy ja dostarczą, to podzielę się wrażeniami. ale pewnie bedzie ok. chłodziarka
            ma chłodzić i w miarę cicho chodzić, nie "pożerać" za dużo energii i to jest
            jej zasadnicza rola.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka