beata214 01.08.08, 14:37 Ile becikowego dostaje sie w Krakowie? A gdy sie jest samotną matką bez żadnych zasiłków? Gdzie się załatwia formalności? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nianja Re: Becikowe w Krakowie 01.08.08, 19:52 w krakowie 2 po 1000, linki do tematu becikowego w kraku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=601&w=81852020&a=81852020 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=601&w=78347488&a=78347488 Odpowiedz Link Zgłoś
arioso1 Re: Becikowe w Krakowie 02.08.08, 15:25 w krakowie 3 po 1000zl 1-becikowe ustawowe 2-becikowe jak masz małe dochody 3-od prezydenta Majchrowskiego wszystko dostaniesz na Stachiewicza-twój status nie ma znaczenia przy becikowym. Odpowiedz Link Zgłoś
locatio Re: Becikowe w Krakowie 06.08.08, 12:52 zamierezam tymczasowo zameldowac sie w krakowie we wrzesniu rodze mozecie mi powiedziec jak i gdzie zalatwic te potrojne becikowe bede samotna matka pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
arioso1 Re: Becikowe w Krakowie 06.08.08, 13:30 -aby dostac becikowe od prezydenta krakowa-musi byc jedno z rodziców zameldowane co najmniej od roku przed zlożeniem wniosku w krakowie- inaczej sie nie nalezy. -aby dostac dodatek(1000)do rodzinnego z tytułu urodzenia dla osób o niskich dochodach-musisz przedstawic dowody na to ze nie przekraczasz bodajze 524zł na osobe miesięcznie w gospodarstwie domowym -państwowe becikowe dostaje każdy -jezeli chcesz otrzymywac pieniądze z tytułu bycia samotna matką to musisz- 1-mieć rozwód, separację\ojciec dziecka nieznany\ lub ojciec dziecka nie zyje jeśli ojciec uzna dziecko nie dostaniesz złotówki -od 1 sierpnia powstał fundusz alimentacyjny- dowiedz sie jakie warunki musisz spełnic aby dostawac alimenty z niego bo jeśli -masz wyrok sądu o alimentach to bez problemu jesli "tatuś" nie płaci -jesli jesteś w ciązy to tez możesz pozwac o alimenty URZĄD NAJWLASCIWSZY DO TYCH SPRAW-JEST NA UL STACHOWICZA 18 1 PRZYSTANEK ZA JUBILATEM TRAMWAJ NR 1-2-6 TAM MASZ WSZYSTKO W JEDNYM BUDYNKU- I WNIOSKI I DRUKI POBIERZESZ A NAWET POMOGA CI WYPEŁNIĆ złóz odrazu o rodzinne Odpowiedz Link Zgłoś
arioso1 Re: Becikowe w Krakowie 06.08.08, 13:32 i wazne jesli jestes zameldowana na stałe w innym mieście-bedziesz musiała dostarczyc to urzedu dokument z urzedu z twojego miasta poswiadczający ze nie starasz sie i nie bedziesz sie tam starała o zasiłki Odpowiedz Link Zgłoś
locatio Re: Becikowe w Krakowie 06.08.08, 16:29 arioso baaaaaaaaaaardzo dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz a czy te zaswiadczenie z miejsca zameldowania musze odbierac osobiscie czy np ktos z rodziny moze bo mam tam 600km drogi wiec bedzie troche trudno...i jaki jest czas na odebranie tego becikowego a te trzecie becikowe jest tylko w krakowie czy w innych miastach rowniez mozna to jakos sprawdzic mam jeszcze pytanie dot tego ze bede samotna matka ojciec nn (formalnie) mmozesz napisac mi jezeli sie orientujesz gdzie i jakie formalnosci musze zalatwic bede bardzo wdzieczna pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
arioso1 Re: Becikowe w Krakowie 06.08.08, 17:12 jesli mozeszdaj mi swój numer gg albo prywatna pocztę-najlepiej gg- nie ma co tutaj zasmiecac a to długie bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
locatio Re: Becikowe w Krakowie 06.08.08, 18:43 niestety nie mamgg locatio@interia.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
arioso1 Re: Becikowe w Krakowie 06.08.08, 20:22 najlepiej jest zadzwonic do urzedu do którego podlegasz z racji zameldowania i powiedziec ale najpierw idz do naszego i zapytaj jakie dokumenty bedziesz potrzebowac ( JA DO ZIELONEJ GÓRY WYSŁAŁĄM POLECONYM PROŻBE ABY MI WYSTAWILI ZE TAM NIE POBIERAŁ MÓJ MAZ I ODESŁAL;I POCZTA ZASWIADCZENIA)WIĘC MOZE TOBIE SIE TEZ TAK UDA. z tego co wiem becikowe gminne jest w jeszcze dwuch innych miastach ale w jakich-nie powiem bo nie wiem. jak urodzisz dziecko to w zaleznosci w którym szpitalu-to albo na os Zgody albo na LUbelskiej pójdziesz rejestrować dziecko. i tam z dowodem osobistym zgłosisz dziecko imie drugie imie nazwisko bedzie twoje a w rubryce ojciec wpiszesz nieznany-wtedy dziecko w akcie bedzie miało tylko jednego rodzica a ty tym samym bedziesz samotna matką-od reki otrzymasz 3 szt aktów urodzenia potem do miesiaca dostaniesz numer pesel wtedy składasz o becikowe w urzedzie Odpowiedz Link Zgłoś
arioso1 Re: Becikowe w Krakowie 06.08.08, 20:24 na dwa becikowe masz czAS 6 MIESIĘCY OD URODZENIA ZEBY ZŁOZYĆ WNIOSEK a na jedno rok-tylko nie wiem na które ile czasu- ale to jest kwestia zapytania w urzedzie lub wpisz w google- BECIKOWE KRAKÓW Odpowiedz Link Zgłoś
locatio Re: Becikowe w Krakowie 08.08.08, 10:52 dziekuje bardzo za wyczerpujaca odpowiedz ;-] Odpowiedz Link Zgłoś