Dodaj do ulubionych

Paradyz - Synopia Santorini

IP: 213.227.88.* 06.08.03, 11:24
Bardzo proszę o opinię osoby, które zdecydowały się na położenie w łazience
płytek Synopia Santorini z oferty Paradyża. Jak to wygląda na dużej powiechni
i jak sprawują się w użytkowaniu (woda, zacieki, para, itp).

Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • busstop Re: Paradyz - Synopia Santorini 06.08.03, 11:29
      pewnie nienajgorzej, ale kup sobie dużo więcej płytek, bo to co paradyz
      sprzedaje w I gatunku czesto jest II lub III gatunku - duzo odrzutów

sam sie przekonałem i drugi raz wybrałbym innego producenta
      • Gość: Doki Re: Paradyz - Synopia Santorini IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 06.08.03, 12:34
        Nie bylo az tak zle, ale facet, ktory je ukladal, klal
        jak szewc. Plytki sa krzywe, nie trzymaja ani katow
        prostych, ani plaszczyzny. Dekory sa nieprecyzyjnie
        wykonane, trudno trafic, zeby linie sie schodzily jak trzeba.
        Fakt, ze sa b. tanie.
    • Gość: Apia Re: Paradyz - Synopia Santorini IP: *.63-136-217.adsl.skynet.be 06.08.03, 12:38
      Jak juz pisalam w watku "nie-gladkie plytki..." mamy polozone te wlasnie
      plytki. Wygladaja dosc ladnie, ale z jakoscia bylo na bakier. Kafelkarz bardzo
      na nie narzekal, mowiac, ze nie sa rowne. Poza tym, jezeli bedziesz kupowal
      dekory, sprawdz, czy nie sa wyszczerbione i czy ilosc lewych i prawych sie
      zgadza. Nam wcisneli kilka takich samych. Ogolnie mowiac, na Twoim miejscu
      wybralabym plytki innej firmy.
    • bjbax Re: Paradyz - Synopia Santorini 06.08.03, 14:25
      Nie ma tak źle, ostanio kładłem ( dokładnie to mam od tego gościa ) i żadnych
      uwag nie słyszałem. Dekory bez zarzutu, zgodnie z zamówieniem. Co do efektu to
      całkiem całkiem, a to ze względu że płytki 30x50 są w łazience o raczej małej
      powierzchni ( to przez kobiety ).
      Pozdrawiam
      • Gość: ewa Re: Paradyz - Synopia Santorini IP: 212.87.3.* 08.08.03, 11:02
        Mam je od pol roku w lazience, glazurnicy kladli i wcale nie marudzili. I dekory i same plytki byly w porzadku. Co do
        marudzenia fachowcow to nalezy im troche nie wiezyc. W poprzedniu mieszkaniu mialam drogie plytki wloskie a
        'fachowiec' ukaldal je marudzac nieprzytomnie ze 'Ci Wlosi to teraz na psy zeszli'. Ukaldal z dokladnosci do mikronow
        po jednym pasku plytek dziennie. Mala lazienke (4.5 m2) remontowal 3 tygodnie, myslam ze wyjde z siebie. Pozniej
        robil lazienke u znajomych, tam narzekal i na plytki Hiszpanskie i te z Opoczna z jednakowa skutecznoscia.
        Niektorzy'fachowcy' maja chyba w genach to narzekanie na matrialy i ' Pani jak ONI Pani te sciany/glazury/podlogi
        zrobili????'.
        • Gość: Doki Re: Paradyz - Synopia Santorini IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 08.08.03, 11:07
          Z tymi narzekajacymi fachowcami to masz troche racji, ale
          ja akurat bylem przy tym. W jednej lazience polozylismy
          plytki z Paradyza, w innych wloskie i hiszpanskie. Na
          wlasne oczy widzialem i porownywalem dokladnosc wykonania
          samych plytek, sposob ich opakowania (beznadziejny w
          Paradyzu i nie gwarantujacy, ze plytki nie uszkodza sie w
          transporcie) i latwosc obrobki.
          Jesli to kogos interesuje, moge sfotografowac nasza
          lazienke i umiescic fotki na mojej stronce www.
          • Gość: stanley Re: Paradyz - Synopia Santorini IP: 213.227.91.* 08.08.03, 13:31
            Byłoby fajnie zobaczyć te płytki 'w akcji'. Zupełnie inaczej wygląda przecież
            jedna płytka, a inaczej cała łazienka.

Za udostępnienie fotek w imieniu własnym i innych, z góry dziękuję :-))))
            • Gość: mars Re: Paradyz - Synopia Santorini IP: *.ms.com 08.08.03, 16:20
              Też mi się te płytki podobają. A robiliście może rekonesans gdzie w W-wie
              można je kupić najtaniej? Gdzie Wy kupowaliście?
              • Gość: ewa Re: Paradyz - Synopia Santorini IP: 212.87.3.* 11.08.03, 11:07
                Kupowalam w TTW
                ewa
            • Gość: Doki Re: Paradyz - Synopia Santorini IP: *.51-136-217.adsl.skynet.be 10.08.03, 09:34
              Gość portalu: stanley napisał(a):

> Byłoby fajnie zobaczyć te płytki 'w akcji'. Zupełnie
              inaczej wygląda przecież
              > jedna płytka, a inaczej cała łazienka.
              >
              > Za udostępnienie fotek w imieniu własnym i innych, z
              góry dziękuję :-))))

OK, fotki beda, za kilka dni. Teraz w lazience maluja sie
              sciany, wiec i tak co sie dalo, zostalo zasloniete.
              Podciagne ten watek jak bedzie po wszystkim.

PZDR
              • Gość: Doki Re: Paradyz - Synopia Santorini IP: *.240.81.adsl.skynet.be 01.09.03, 23:25
                Obiecane fotki. Troche dluzej mi zeszlo, bo trzeba bylo
                to troche wysprzatac. Powiedzcie, co o tym sadzicie.

users.skynet.be/wojtek/dom/lazienka1.jpg
                users.skynet.be/wojtek/dom/lazienka2.jpg
                users.skynet.be/wojtek/dom/lazienka3.jpg
                • bjbax Re: Paradyz - Synopia Santorini 02.09.03, 08:57
                  Jestem under wielkie wrażenie !!!

Pozdrawiam
                • Gość: Dosia Re: Paradyz - Synopia Santorini IP: 195.217.253.* 02.09.03, 13:10
                  No to teraz wiemy jak ma doki w domu..., a scislej mowiac w lazience :)

Bardzo ladnie Ci wyszlo. Dla mnie to troszke za blade kolory (albo tak wyglada
                  na zdjeciu). Od razu wladowalabym jakies kontrastowe meble z drewna w kolorze
                  wenge :).

Ja w mojej 4,5 metrowej lazienki polozylam (a wlasciwie caly czas klade) plytki
                  biale, matowo-satynowe (b. ladna faktura), do tego delikatne bardzo dekorki w
                  kolorze leciutkiej pistacji. Podloga pistacjowa. Plytki sa takie (mam nadzieje,
                  ze uda mi sie wstawic link, jak nie to pewnie mozna przekopiowac):

dekorek podluzny:
                  www.brennero.com/catalogo/dettprodotto.asp?idprod=3022
                  podloga:
                  www.brennero.com/catalogo/dettprodotto.asp?idprod=3024
                  plytka podstawowa:
                  www.brennero.com/catalogo/dettprodotto.asp?idprod=2989
                  dekor duzy:
                  www.brennero.com/catalogo/dettprodotto.asp?idprod=3021
                  plytki polozylam do wysokosci 150 cm. Dekor podluzny na roznych wysokosciach,
                  20 cm nad wanna, w drugiej czesci lazienki troche wyzej, dwa dekory duze.

Lazienka wyglada na przyjazna, delikatna i wieksza niz w rzeczywistosci. Kolory
                  oczywiscie troszke odbiegaja od tego co na rysunku.

Meble beda oczywiscie drewniane w kolorze... wenge.
                  • Gość: Apia Re: Paradyz - Synopia Santorini IP: *.240.81.adsl.skynet.be 02.09.03, 14:13
                    Gość portalu: Dosia napisał(a):

> No to teraz wiemy jak ma doki w domu..., a scislej mowiac w lazience :)
                    >
                    > Bardzo ladnie Ci wyszlo. Dla mnie to troszke za blade kolory (albo tak
                    wyglada
                    > na zdjeciu).

Rzeczywiscie jest troche blado... Myslelismy zeby ozywic lazienke jakim
                    wesolym kolorem (malujac powyzej poziomu kafli); trudno jednak bylo dobrac
                    kolor farby, ktory ladnie komponowalby sie z odcieniem kafli. Skonczylo sie
                    wiec na zlamanej zielenia bieli (najjasniejszy odcien zieleni z serii kolory
                    swiata Lewisa).

Od razu wladowalabym jakies kontrastowe meble z drewna w kolorze
                    > wenge :).

To bardzo ciemny braz, prawda? Masz jakies konkretne meble na mysli? Ja
                    myslalam ewentualnie o malej szafeczce (nie mamy zbyt wiele miejsca) w kolorze
                    bialym lub jasno brazowym z matowym szklem.

• Gość: Dosia Re: Paradyz - Synopia Santorini IP: 195.217.253.* 02.09.03, 15:09
                      Czy ja dobrze rozumiem, ze Apia i Doki to... mieszkaja razem?

Do takiej b. jasnej lazienki dalabym kontrastowe meble. Ja lubie b. ciemny braz
                      i taki bede miala u siebie. Szafka szerokosci ok. 80 cm z wpuszczona umywalka.
                      Szafka nie bedzie cala zabudowana, bedzie miala tylko szuflade na dole, reszta
                      bedzie "przeswitujaca". Druga szafka - slupek, bedzie w podobnym tonie. Meble
                      nie beda zbyt duze, zeby nie przytlaczaly. Do tego dorobie zwykle lustro w
                      drewnianej ramie. Wszystko robione u stolarza, z litego debu, lakierowane
                      lakierem polmatem, niestety efektu jeszcze nie znam :)

Co do jasnej lazienki i jasnych mebli np. bialych - ja osobiscie w ogole nie
                      lubie bialych mebli, bo wydaja mi sie takie plastikowe, ale jasne drewno jest
                      bardzo ok - nie wiem tylko, czy nie bedzie za jasno. Ale wszystko to naprawde
                      rzecz upodoban :)

• Gość: Apia Re: Paradyz - Synopia Santorini IP: *.240.81.adsl.skynet.be 02.09.03, 15:19
                        Gość portalu: Dosia napisał(a):

> Czy ja dobrze rozumiem, ze Apia i Doki to... mieszkaja razem?
                        >
                        Dobrze rozmumiesz:)))
                        >
                        > Co do jasnej lazienki i jasnych mebli np. bialych - ja osobiscie w ogole nie
                        > lubie bialych mebli, bo wydaja mi sie takie plastikowe, ale jasne drewno jest
                        > bardzo ok - nie wiem tylko, czy nie bedzie za jasno. Ale wszystko to naprawde
                        > rzecz upodoban :)

Ja, prawde mowiac, tez nie lubie bialych mebli. Nasza lazienka ma dosc male
                        okno (w stosunku do ogolnej powierzchni), wiec nie moge sobie wyobrazic
                        ciemnych mebli w tym pomieszczeniu. Ale jeszcze o tym pomysle... Dzieki za
                        sugestie:))))
                        PZDR
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka