Dodaj do ulubionych

Cyklady w lipcu

02.12.17, 09:58
Witam serdecznie.
Chciałbym zaplanować sobie wycieczkę w przyszłe wakacje na Cyklady . Z Rainbow są fajne wycieczki. Tyle tylko że mi przypadnie urlop na przełomie lipca i sierpnia.
Jest wycieczka na Santorini, Paros , Mykonos i Naxos .
Chciałem zapytać czy jest bardzo dużo turystów o tej porze roku. Czy warto się wybrać w tym terminie, czy może poprosić w pracy o jakiś inny termin urlopu. Czytałem opinie na tym forum że są tłumy turystów , że ciężko się przepchać ulicami.
Bardzo bym chciał zobaczyć Cyklady. Tak się zastanawiam nad tym
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • ja.s.i.u Re: Cyklady w lipcu 02.12.17, 11:53
      Jedź 14 sierpnia do Częstochowy. Santorini latem wygląda podobnie.
      • nikon74 Re: Cyklady w lipcu 02.12.17, 12:43
        Dzięki za odpowiedź. No to będę się zastanawiał na terminem.
        Chciałbym jeszcze dodać że interesuje się fotografią. Tak amatorsko. Lubię sobie pójść gdzieś w plener i porobić jakieś fotki. Pomyślałem że takie miejsce byłoby ciekawe , aby zrobić parę interesujących zdjęć.
        Dzięki i pozdrawiam .
        • ja.s.i.u Re: Cyklady w lipcu 02.12.17, 14:55
          Chyba na Santorini nie znajdziesz nawet jednego kamyczka, który wcześniej nie został z każdej strony obfotografowany. Komercja w najczystszej postaci. Niestety.
          • nikon74 Re: Cyklady w lipcu 02.12.17, 15:19
            Wiesz, chciałbym po prostu zwiedzić Cyklady. Już jakiś czas temu miałem ochotę. Nie chcę odkrywać nic nowego, tylko zobaczyc kilka wysp. Tak patrzyłem i chyba zrezygnuję z lipca . Czerwiec lub wrzesień powinien być ok.
            Bardzo dziękuję za odpowiedź.
            • jorkidwa Re: Cyklady w lipcu 02.12.17, 15:57
              Najbardziej fotogeniczne miejsce na Santorini latem wygląda tak: www.youtube.com/watch?v=nIo_ov25JdM
              Miasto Mykonos niestety bardzo podobnie. Naxos i Paros są też coraz bardziej popularne, ale nie aż tak i jeśli miałabym jechac w lipcu/sierpniu to właśnie tam. Absolutnie nie Santorini czy Mykonos. Oczywiście na każdej z tych wysp są miejsca gdzie ludzi jest b. mało, wypocząc się da, ale zwiedzanie to albo z tłumami, albo bladym świtem.
              • grekan Re: Cyklady w lipcu 04.12.17, 01:30
                ..w zasadzie wszedzie w sezonie fotogeniczne miejsca wygladaja podobnie, ale przeciez nie spedzamy w tym miejscu 2 tygodni. Mozna zorganizowac sobie tak program aby bawic sie dobrze, bylem na Santorini w Tirze wprawdzie trzy dni, bo tyle chcialem, ale na tlumy nie narzekalem.
                • gelati Cyklady we wrześniu 04.12.17, 13:13

Tylko:)
                  • Gość: Andrzej Re: Cyklady we wrześniu IP: *.146.232.186.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.12.17, 21:25
                    Nie myślałeś czasami o kupnie biletów do Aten o potem promami na milos i folegandros może jeszcze na serifos ??? One sa blisko siebie , dość latwo sie na nie dostac i przemieszczać między nimi. Na początek dwie lub 3 Cyklady wystarczą a obiecuje ze wrażenia pozostaną niezapomniane i bez tłumów.Na koniec zwróć uwagę ze noclegi w twoim terminie kosztują średnio 50 jako typowa kwatera a conajmniej 100 za hotel 3* a po 25 sierpnia spadają o połowę oprocz Santoroni i Mykonos.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka