IP: *.chojnow.sdi.tpnet.pl 11.08.03, 22:21
Hejka
Mam prośbę. Zamierzam kupić zmywarkę, 60 cm, pod zabudowę. Niestety nie
badrzo wiem jaką...każdy mówi co innego...Napiszcie jaką macie i czy jest
dobra oraz na co zwracać uwage przy zakupie
z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • Gość: ww Re: ZMYWARKI IP: *.bielsko.dialog.net.pl 12.08.03, 00:36
      Od 4 lat mam Whirpoola ADG 957 (bodajze). Ze zintegrowanym (niewidocznym)
      panelem. Jestem b. zadowolona: zadnych problemow. Przy wyborze zwracalam uwage
      na:
      1. funkcje, ktorych nie potrzebuje, zeby nie przeplacac za tzw. bajery: np.
      niepotrzebna mi jest funkcja opoznionego startu, dzieki czemu zaoszczedzilam
      ok. 300 zl (o ile pamietam). Gdybym mogla, zrezygnowalabym z funkcji 1/2 wsadu:
      nigdy nie uzywana, ale takiego egzemplarza nie bylo :-(
      2. obowiazkowo: wyciagany "ruszt" na talerze: wiele zmywarek ma "przyspawane"
      przegrodki na talerze (do koszy), co utrudnia zmywanie garnkow. Warto, zeby
      byla możliwosc wyciagania tych przegrodek.
      3.regulowana wysokosc gornego kosza: moze byc, choc bez tego da sie spokojnie
      zyc.
      4. ilosc programow: moja ma,poza plukaniem, 4 programy o rozrzucie temperatur
      od 50 stopni (same talerzyki i filizanki) do 70 stopni (na gary). Wazne,
      przydaje sie! Najradosniejsza zmywarka, jaka widzialam, miala 1 (slownie: 1)
      program, na 65 stopni bodajze. Dla kubkow i talerzykow za duzo, dla garnkow-
      nie zawsze wystarcza. Cierpi na tym budzet domu (woda, prad!).
      5. czy zmywarka ma grzalke, czy przeplywowy ogrzewacz wody? Te z ogrzewaczem
      niby sa drozsze, ale mniej energii zuzywaja na podgrzanie wody. Zwraca sie
      uwage na zuzycie wody i energii.
      6. czy szafki w kuchni maja standardowa wysokosc, czy nie? w pierwszym
      przypadku panel moze byc widoczny; moje szafki maja nietypowa wysokosc (blisko
      100cm) i dlatego istotne bylo dla mnie, żeby panel byl niewidoczny.
    • Gość: robas Re: ZMYWARKI IP: *.sejm.gov.pl / 10.20.1.* 12.08.03, 15:06
      jeśli chcesz wydać troche więcej zainwestuj w Boscha lub Siemensa
      w zmywarkach to jest I liga.
      • Gość: dorota Re: ZMYWARKI IP: 198.155.189.* 12.08.03, 15:12
        Nie wiem ile Was jest osób ale odradzam 60 . 45 starcza na serwis obiadowy na 8
        osób . Szkoda kupić dużą a potem czekac aż sie zapełni. Ja mam siemensa i
        jestem bardzo bardzo zadowolona po prostu jest super!!!!!
        • saint0007 Re: ZMYWARKI 12.08.03, 15:19
          a jakiego simensa lub boscha polecacie?
          • Gość: dorota Re: ZMYWARKI IP: 198.155.189.* 12.08.03, 15:26
            Nie wiem jaki jest symbol ale sprawdze wiem że ma zintegrowany panel i 5
            programów ogólnie jest oszczędna i niezawodna
          • Gość: robas Re: ZMYWARKI IP: *.sejm.gov.pl / 10.20.1.* 13.08.03, 08:59
            SGV59A23 Zmywarka zintegrowana, 5 programów, 4 temperatury, elektroniczne
            sterowanie, Aqua Mix, Aqua Stop, Aqua Sensor I( sama ocenia stopień zabrudzenia
            wody i naczyń dobierając wodę i środki), wymiennik ciepła, elektroniczna
            regeneracja, programowanie czasu startu, kosz Rackmatic( bez wyciągania
            przesuwa się w dół), przepływowy ogrzewacz, kosze VarioFlex( te pałąki sie
            składają co daje możliwości dowlonego układania naczyń, program auto poprostu
            guzik i już. Cena ok. 3880. Ja kupilem w hurtowni Marcin- przy większym
            zamówieniu można dostać nawet 12,5% rabatu.
        • Gość: Asia Re: ZMYWARKI IP: 80.51.236.* 12.08.03, 22:31
          Mam 45 i odradzałabym, gdybym teraz mogła wybrać to wolałabym 60 np z funkcją
          1/2.
          45 tka ma wymiary ( patrząc z góry) 45x60 cm, helikopter lejący wodę w zmywarce
          ma średnicę jakichś 40 cm. Łatwo policzyć , że w obu koszach pozostaje jakieś
          15 cm przestrzeni do której nie dociera woda i gdzie zmywarka gorzej myje - nie
          można tam włożyć np nic wąskiego. Pozostają jeszcze rogi - ale tu obie
          szerokości maję taką samą liczbę zakamarków.
          Natomiast 60 ma przekrój kwadratu, zraszacz zrasza wodą wszystkie miejsca mniej
          więcej równomiernie, nie ma tych nieszczęsnych 15 cm.
          • Gość: ww Re: ZMYWARKI IP: *.bielsko.dialog.net.pl 12.08.03, 22:49
            Popieram. Jeśli tylko jest dość miejsca, lepiej wybrać zmywarkę o szer. 60cm.
            Wcale nie jest za duża (nawet przy 3-osobowej rodzinie); garów zawsze się dość
            nazbiera, a przynajmniej nie ma problemów z ich pomieszczeniem. Kupiliśmy
            zmywarkę, gdy było nas tylko troje, a nigdy nie użyłam funkcji 1/2 wsadu;
            zwykle załączam ją codziennie lub co drugi dzień. Widzę u rodziny zmywarkę 45cm
            i w życiu bym takiej nie kupiła: czasem musi ona pracować 2 razy dziennie, a to
            nie jest już żadna oszczędność wody ani prądu.
          • Gość: lika Re: ZMYWARKI IP: *.chojnow.sdi.tpnet.pl 13.08.03, 01:07
            hej
            dziex za odpowiedzi
            u mnie to akurat nie ma problemu z wielkoscia bo hmmm juz mam dziure w kuchni :D
            zastanawiam sie nad siemensem ale takze nad aristonem ponoc dobry...
            • kathy38 Re: ZMYWARKI 13.08.03, 08:58
              wrzuć w wyszukiwarkę forum hasło zmywarka albo zmywarki

Jest to temat często pojawiający się, duzo zostało powiedziane, także przez
              naszego forumowego fachowca. Polecam lekturę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka