milana26 19.02.08, 09:29 Interesują mnie koszty założenia szamba i ewentualne namiary kto się tym zajmuje okolice Konina i Skulska.Proszę również o informacje dotyczące szamba ekologicznego który jest dofinansowany przez UE. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grupa_psb Re: SZamba 05.04.08, 09:02 Koszt zakupu i zainstalowania szczelnego szamba (są to specjalne zbiorniki z laminatu poliestrowo-szklanego) może dochodzić do 5000 zł. Natomiast trzeba brać pod uwagę też koszt eksploatacji, czyli wywozu, jest to ok. 2000 zł rocznie. Dlatego warto rozważyć budowę przydomowej oczyszczalni, której koszt inwestycyjny jest wyższy, ale za to niski jest koszt rocznej eksploatacji. Przydomowa oczyszczalnia jest dofinansowywana z funduszy UE. Odpowiedz Link Zgłoś
milana26 Re: SZamba 08.04.08, 15:32 grupa_psb napisał: > Koszt zakupu i zainstalowania szczelnego szamba (są to specjalne zbiorniki z > laminatu poliestrowo-szklanego) może dochodzić do 5000 zł. Natomiast trzeba bra > ć > pod uwagę też koszt eksploatacji, czyli wywozu, jest to ok. 2000 zł rocznie. > Dlatego warto rozważyć budowę przydomowej oczyszczalni, której koszt PROSZE O NAMIARY TAKICH FIRM ZAJMUJąCYCH SIE PRZYDOMOWA OCZYSZCZALNIA śCIEKÓW ORAZ JAK STARAC SIE O DOFINANSOWANIE Z UE? > inwestycyjny jest wyższy, ale za to niski jest koszt rocznej eksploatacji. > Przydomowa oczyszczalnia jest dofinansowywana z funduszy UE. Odpowiedz Link Zgłoś
miska3131 Re: SZamba 03.03.16, 23:07 Jestem teraz na etapie zakładania szamba. I mocno się zastanawiam, jakie w końcu wybrać:/ plastikowe? Betonowe? Boje się, żeby nie okazało się liche albo nie przeciekało... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
wujek096 Re: SZamba 04.03.16, 10:19 szamb plastikowych raczej bym nie polecał. Sporo informacji jest na ten temat w necie. A betonowe uszczelnia się w taki sposób, że nie masz co się martwić przeciekaniem. Z resztą, jeśli chcesz kupić gotowe szambo, to takie ma już odpowiednie certyfikaty, więc jest to całkowicie bezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
miroslawxyz Re: SZamba 04.03.16, 16:26 no ja też polecam betonowe. Sam takie zakładałem i nic nie przecieka;) Odpowiedz Link Zgłoś
miska3131 Re: SZamba 04.03.16, 23:33 sam montowałeś, czy kupowałes gotowe jakiejś firmy? Odpowiedz Link Zgłoś
miska3131 Re: SZamba 05.03.16, 13:05 Z jakiej firmy kupowales? I jestes zadowolony? Odpowiedz Link Zgłoś
miroslawxyz Re: SZamba 05.03.16, 15:59 tak, zadowolony. Chłopaki zrobili robotę fachowo. A firma to była eko-trans. Odpowiedz Link Zgłoś
miska3131 Re: SZamba 05.03.16, 21:43 a masz jeszcze do nich jakieś namiary? Nr tel. albo coś? Odpowiedz Link Zgłoś
miroslawxyz Re: SZamba 05.03.16, 23:49 telefonu raczej już nie odnajdę, bo to było jakis czas temu już, kiedy montowałem szambo. Ale tutaj masz adres ich strony szambo.go3.pl Odpowiedz Link Zgłoś
miska3131 Re: SZamba 06.03.16, 13:52 ok, dzięki. Na stronie jest wszystko, co trzeba. :) Odpowiedz Link Zgłoś