no1teresa 19.07.08, 17:09 ciekawa jestem, co to jest "wąskie szerokie okno"? kogo zatrudniacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
allamen Re: Za wielką wodą 20.07.08, 07:57 Identyczny stoi przy Żwirki i Wigury i ma napis Myjnia ręczna nad bramą garażową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Za wielką wodą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 19:09 No to ładna. 100 lepsza od kiczowatych chatek większości Polaków i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
alt_77 Za wielką wodą 23.07.08, 17:54 Chętnie zamieszkałbym właśnie w takim domu. Oczywiście nie na każdej działce taki dom spełniałby dobrze swoją funkcję. Elewacja frontowa z niewielkimi otworami przypomina warownię. Wyraźnie widać próbę odcięcia się od świata ludzi. Jej przeciwna strona to całkowite otwarcie na przyrodę. Wspólne, naturalne materiały wewnątrz i na zewnątrz. No i basen! W końcu nie niebieski (jak 99% wykańczanych w Polsce). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chomik Re: Za wielką wodą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.08, 12:29 > No i basen! W końcu nie niebieski Akurat niebieski kolor przy basenie nie jest taki zły, bo woda sprawia wtedy wrażenie bardzo czystej. Ten zielony odcień dobrano wg mnie nienajszczęśliwej, bo woda w nim wygląda jakby była cała w glonach czy innych sinicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wstydmizawas Za wielką wodą IP: 83.13.74.* 23.07.08, 18:52 CO za matołek skalował te zdjęcia? Totalna pikseloza na krawędziach, przez co wyglądają jak kiepskie renderingi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mg Re: Za wielką wodą IP: *.bsb.vectranet.pl 24.08.08, 19:12 bo to są rendery Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar591 wąskie szerokie okno 23.07.08, 19:39 no1teresa napisała: > ciekawa jestem, co to jest "wąskie szerokie okno"? > kogo zatrudniacie? **************************************************************** Bardzo mi sie podoba to "wąskie szerokie okno" - Cale zycie o takim wlasnie waskim szerokim oknie marzylem. :) Mieszkalem kiedys w takim "klocku" ale okna byly niestety albo waskie albo szerokie... Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_1 Za wielką wodą 24.07.08, 06:49 Wg mnie dom jest fatalnie urządzony, basen też jest okropny. Ja takiego architekta na pewno bym nie zatrudniła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozwiewacz mgieł Re: Za wielką wodą IP: 193.25.185.* 24.07.08, 08:12 Wg mnie komentarz mgla_1 jest fatalnie napisany, styl też jest okropny. Ja takiej osoby na pewno bym nie zatrudnił. Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_1 Re: Za wielką wodą 24.07.08, 16:00 dzieciaku, przyczep się do kogoś innego, głupie komentarze mnie nie interesują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgla_1 Re: Za wielką wodą IP: *.range86-157.btcentralplus.com 03.01.09, 18:03 chociaż sama takie piszę, właściwie nie wiem o co mi chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Za wielką wodą IP: 82.177.111.* 24.07.08, 13:54 idź odrobić lekcje a architektów to bedziesz zatrudniac jak sie bedziesz dobrze uczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoko loko Re: Za wielką wodą IP: 193.25.185.* 24.07.08, 14:36 ty to szopy na narzędzia możesz projektować a nie pouczać innych. podaj maila to ci wyślę namiary na fuchę na twoje możliwości, będziesz cegły nosił na budowie apartamentowca który zaprojektowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IT Re: Za wielką wodą IP: *.chello.pl 25.08.08, 00:21 Nie oceniaj cudzych możliwości względem swoich. Podaj namiary na twoje projekty to wspólnie ocenimy ich walory funkcjonalne oraz estetyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgla_1 Re: Za wielką wodą IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.07.08, 04:59 jeżeli to było do mnie, to informuję, że zdanie prymitywów mnie nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IT Re: Za wielką wodą IP: *.chello.pl 25.08.08, 00:16 A ty za kogo się uważasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IT Re: Za wielką wodą IP: *.chello.pl 25.08.08, 00:19 Czytaj tekst ze zrozumieniem. Właściciele sami brali udział przy projektowaniu domu i skoro cel został osiągnięty w postaci budowli, więc wybór architekta był dobry. Twoje zdanie - rzecz gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
kaminmal Za wielką wodą 24.07.08, 09:07 A mnie się podoba, jest nowoczesny ale przez połaczenie ciepłego koloru drewna i zieleni wody nie jest zimny. Zresztą trzeba pamiętać, ze to jest Argentyna. Jakimś polskim echem tego domu jest inny dom miesiąca z 05/2008 -przeróbka typowej "kostki" w Konstancinie, też mi się podobała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exblokers Re: Za wielką wodą IP: *.ulc.gov.pl 24.07.08, 09:27 mnie też się podoba. W szczególności to, iż okna od frontu są wąskie jak w twierdzy a od basenu są ogromne. To symbolizuje zasadę mój dom moją twierdzą. Dom ten wygląda dużo lepiej niż psełdodworki wciśnięte na maleńkie działki z mnóstwem ozdób i gzymsów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrzej Prosto z ULC IP: *.chello.pl 24.07.08, 12:21 Gość portalu: exblokers napisał(a): > ... Dom ten wygląda dużo lepiej niż psełdodworki ... "psełdodworki" ... Czy Urzędu Lotnictwa Cywilnego nie stać na zatrudnianie ludzi wykształconych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kt Za wielką wodą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.08, 12:07 może dziś wylosują moje liczby w lotto, bo ten dom to jest to co mi pasuje w odróznieniu od cięzkich potworów krytych dachówką. Doów których koszt dachu stanowi 30% kosztów budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nin Za wielką wodą IP: 217.97.147.* 24.07.08, 12:32 dom jest świetny.. właśnie takie coś od dawna mi się podoba.. proste ściany i mnóstwo przeszklenia i ten basen:D ciekawe tylko ile kosztuje wykonanie:) Odpowiedz Link Zgłoś
alt_77 Re: Za wielką wodą 24.07.08, 14:21 Wykonanie domu czy basenu? Bo jeśli chodzi o basen, to myślę, że 200 tys. zł wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucek Mala szpara IP: *.cust.tele2.se 31.08.08, 18:34 A mnie sie nie podoba ta zabudowana sciana na basen, z mala szpara zwana szerokim oknem. Czy chodzi o to zeby nie podgladac tych co sie kapia w basenie ? Rozumiem, gdyby ta sciana wychodzila na ulice, czy na skale, ale na wlasny ogrod i basen ? Paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
k.szczepanczyk Za wielką wodą 08.08.08, 18:34 Błagam redaktorów gazety.pl by zafundowały Matołkowi odpowiedzialnemu za oprawę graficzn0-fotograficzną artykułów (w szczególności tych gdzie grafika ma znaczenie kluczowe) urlop połączony z intensywnym kursem podstaw obsługi nowoczesnej grafiki komputerowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garsija Re: Za wielką wodą IP: *.chello.pl 26.08.08, 21:36 Slusznie, jakis ignorant zmniejszal te zdjecia Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta-znudzona Za wielką wodą 02.09.08, 14:22 Świat się unifikuje. Kultury, nawet te zrodzone w najdalej od siebie położonych zakątkach globu, upodabniają się do siebie w stopniu, z jakim chyba nigdy wcześniej nie mieliśmy do czynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrzat waldemar Argentyna ma tozsamosc eurpoejska IP: 65.219.223.* 12.09.08, 20:24 Akurat Argentyna, mimo ze odlegla geograficznie, wcale nie jest odlegla kulturowo - przeciez obecna Argentyna to glownie potomkowie wlochow, niemcow i hiszpanow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nazista Re: Argentyna ma tozsamosc eurpoejska IP: *.range86-157.btcentralplus.com 03.01.09, 17:53 Dokladnie. Bardzo duzo nazistow tam wyjechalo po wojnie. Swoja droga ciekawe czyj to dom skoro Argentyna jest znow na skraju bankructwa. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d w PL to chyba za wysokiem murem:) 20.10.08, 08:54 i to dobrze otulonym drutem pod napieciem..inaczej wlamanie co drugi dzien:) ale dom swietny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Za wielką wodą IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.08, 22:34 Dom jest super,lubię styl modernistyczny,jeśli chcecie zobaczyć więcej zdjęć tego domu wejdzćie na stronę Surpressagency.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes Za wielką wodą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.08, 19:39 ...uważam, że dom jest świetny, i jeżeli jest tak samo funkcjonalny to mam nadzieję, że za jakiś czas bedę w podobnym mieszkać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-cyc Re: Za wielką wodą IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.12.08, 15:36 to przygotuj się tylko na kolosalne rachunki za ogrzewanie takiej szklanej kostki.. Odpowiedz Link Zgłoś