marciolinda 18.09.08, 14:19 Jak i czym wyrównać strop Kleina? czy można wyłożyć go cienkim styropianem do wysokości wystających belek i potem położyć jeszcze jedna warstwę styropianu i na to wylewka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mim Re: Wyrównanie stropu Kleina IP: *.chello.pl 18.09.08, 14:23 :) mozna :) (uwaga - styropian TWARDY ) :))) powodz. mim Odpowiedz Link Zgłoś
marciolinda Re: Wyrównanie stropu Kleina 18.09.08, 15:10 No i nie rozumiem - czy naprawde można czy to jest żart? i czy styropian ma być twardy, czy mam uważac na twardy styropian? Sama jak to czytam to wiem, ze głupio brzmi, ale jestem laik i naprawde nie wiem... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: Wyrównanie stropu Kleina IP: *.57.jawnet.pl 18.09.08, 17:04 nie przejmuj sie mimem zawsze podchodzi pogodnie do tematu:) mozesz spokojnie wypejniac styropianem tylko eps 100 a moze prosciej wyrownac nierownosci piaskiem a pozniej pstryknac pyty beda mniej klawiszowac:) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mim Re: Wyrównanie stropu Kleina IP: *.chello.pl 19.09.08, 01:33 :) szkoda mi czasu na "NIEpogode" :)))) a poniższe zerżnąłem ze strny magbudu : "Nowe" oznaczenia "Stare" oznaczenia EPS 50 - 042 SZCZELINA FS 12 EPS 70 - 040 FASADA FS 15 EPS 80 - 036 FASADA FS 15 EPS 100 - 038 DACH/PODŁOGA FS 20 EPS 200 - 036 DACH/PODŁOGA/PARKING FS 30 EPS 250 - 036 PODŁOGA/PARKING FS 40 EPS 80 - 040 PŁYTY WARSTWOWE Z OKŁADZINAMI METALOWYMI FS 15 EPS 80 - 038 PŁYTY WARSTWOWE Z OKŁADZNAMI Z PAPY - DACHY FS 15 miałeś/masz racje ; pozdr. mim Odpowiedz Link Zgłoś
marciolinda Re: Wyrównanie stropu Kleina 19.09.08, 09:41 Dzięki wielkie za pomoc. Mam rozumieć, że te płyty na piasek, to te wyżej wymienione? Dziwnie mi tak jakoś sypać piasek i potem to zalewać - nic się z nim nie stanie w trakcie użytkowania? Aha, no i na te płyty potem styropian i wylewka, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: catera Re: Wyrównanie stropu Kleina IP: *.catv.net.pl 05.10.08, 20:47 Innym rozwiązaniem jest ułożenie bloczków gazobetonowych gr. 6cm (gabarytami ładnie pasują w zagłębienia stropu) na płask na półpłynnej zaprawie. Następnie na belka stalowych układamy (trzymając stały poziom) struny tynkarskie po których będziemy ściagać wylewkę wyrównującą. Gdy uzyskamy równą powierzchnię to możemy układać styropian i wyleweczka. Sposób sprawdzony. Odpowiedz Link Zgłoś