Dodaj do ulubionych

Zniknęło. No nie ma 😁

24.02.25, 00:18
Miałam takie przebarwienie nad brwią – wyglądało trochę jakby mi się samoopalacz się ścierał nierówno. Około 2 cm średnicy i było ze mną przez lata. Myślę, że „pamiątka” z czasów, gdy mieszkałam w Hiszpanii… czyli jakieś 11 lat temu!

Kiedyś na ematce, w jakimś kosmetycznym wątku (to już chyba z dwa lata temu), dziewczyny doradziły mi klasykę: zero opalania, na dzień serum z witaminą C, na noc retinol i oczywiście krem z filtrem.

Ktoś jeszcze podpowiedział, żeby dorzucić krople samoopalające. No to zaczęłam – rano i wieczorem mieszam je z kremem albo olejkiem do twarzy.

I wyobraźcie sobie – przeglądam ostatnio stare zdjęcia i… SZOK. Przebarwienie prawie niewidoczne! Nawet piegi mocno zbladły. Muszę się porządnie przyjrzeć, żeby w ogóle zobaczyć, gdzie to było. Koloryt skóry wyrównał się pięknie.

No i musiałam się pochwalić! Dzięki kobiety za te kosmetyczne złote rady! 😁

Zaczęłam też się szczotkować na sucho chociaż do tego nie mam cierpliwości i robię to 2- 3 minuty a nie 15 to skóra jakby gładsza.
Obserwuj wątek
    • malgosiagosia [...] 24.02.25, 00:34
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • homohominilupus Re: Zniknęło. No nie ma 😁 24.02.25, 08:08
      Mialam kiedyś spore przebarwienie na czole przez ladnych pare lat. Pewnego dnia wzięło i zniknelo a nie stosowałam wtedy żadnych cudów.
    • kurt.wallander Re: Zniknęło. No nie ma 😁 24.02.25, 12:58
      Jakie niby działanie ma mieć krem samoopalający, poza tym, że przyciemni całą twarz i może wtedy plama będzie mniej widoczna?
    • anajustina Re: Zniknęło. No nie ma 😁 24.02.25, 13:10
      Olejek do twarzy to ten retinol czy serum?
      • sueellen Re: Zniknęło. No nie ma 😁 24.02.25, 14:04
        anajustina napisała:

> Olejek do twarzy to ten retinol czy serum?

Używam rano serum z vit c a na to olej kokosowy z kropelka samoopalacza. Jeśli słońce to potem jeszcze filtr albo fluid z filtrem.
    • 35wcieniu Re: Zniknęło. No nie ma 😁 24.02.25, 13:28
      15 minut szczotkowania? Skąd sarenko pomysł że tak się to robi?
      • taje Re: Zniknęło. No nie ma 😁 24.02.25, 16:24
        No właśnie, też się zdziwiłam. Nie wiem co bym musiała robić, żeby zajęło to 15 min.
        • alicia033 Re: Zniknęło. No nie ma 😁 24.02.25, 18:43
          taje napisała:

> Nie wiem co bym musiała robić, żeby zajęło to 15
          > min.

ja się czasami tyle szczotkuję. Ale to wyłącznie dla przyjemnoścismile. To jedyna forma masażu, którą nie tylko toleruję ale uwielbiam.
          • taje Re: Zniknęło. No nie ma 😁 24.02.25, 19:03
            Gdyby ktoś inny miał mnie szczotkować to i 15 min byłoby za mało. Natomiast jak sama mam to robić to 15 min dłuży się niemiłosiernie. Ja z tej mało popularnej na forum frakcji, która lubi, jak coś się przy mnie robi - uwielbiam wszelkie masaże, dotyk fryzjera czy kosmetyczki.
    • alicia033 Re: Zniknęło. No nie ma 😁 24.02.25, 18:40
      Nic niezwykłego. Nawet jak się zupełnie nic z przebarwieniem nie robi. Mnie kiedyś pojawiło się takie à la Gorbaczow (no, może ociupinkę mniejsze). Po circa 3 latach samo zanikło, widać ta warstwa skóry, w której powstało wreszcie się złuszczyła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka