Gość: psotka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.03, 22:41 no właśnie,ja jestem za 5,a mój narzeczony za 3-a czy jak kiedys będą dzieci to 3 starczy,a czy jak będę prać pościel(nie poszwy) to sie zmieszczą? dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kathy38 Re: pralka-5 kg. czy 3kg? 16.10.03, 09:48 Jeśli masz miejsce to weź oczywiście pralkę z większym bębnem. Ale z automatycznym doborem wody w zależności od ilości brudnych rzeczy. Nie będziesz musiała zbierać do 5 kg, nie będziesz tez musiała większego prania rozkładać na 2 raty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rsad Re: pralka-5 kg. czy 3kg? IP: *.pbks.pl 16.10.03, 09:54 Gość portalu: psotka napisał(a): > no właśnie,ja jestem za 5,a mój narzeczony za 3-a czy jak kiedys będą dzieci > to 3 starczy Nie starczy >a czy jak będę prać pościel(nie poszwy) to sie zmieszczą? dzięki. A to zależy ile chcesz uprać jednorazowo rsad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: pralka-5 kg. czy 3kg? IP: 217.153.4.* 16.10.03, 14:25 MIałam ten sam problem - wybrałam 5kg i nie żałuję. Też obawiałam się, że 5kg będzie wielka i że będę musiała "magazynować" brudne rzeczy aż zbiorę odpowiednią ilość. Nic podobnego. W tej chwili na rynku jest duży wybór. To że pralka ma 5kg wsadu nie musi oznaczać że będzie duża - można znależć i mniejszą. Wiele pralek ma funkcję 1/2 wsadu czy automatykę wagową. Ostatecznie możecie wybrać coś pośredniego - 4kg. Odpowiedz Link Zgłoś
jaki71 Re: pralka-5 kg. czy 3kg? 16.10.03, 15:33 Gość portalu: psotka napisał(a): > no właśnie,ja jestem za 5,a mój narzeczony za 3-a czy jak kiedys będą dzieci > to 3 starczy,a czy jak będę prać pościel(nie poszwy) to sie zmieszczą? dzięki. Zaprowadz go do sklepu i niech wszadzi do 3kg prali swoje "dziny" i sprobuje jeszcze upchac skarpetki. Jak mu sie je uda wszdzic to bierz 3kg. Mnie sie nie udalo. JAki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: pralka-5 kg. czy 3kg? IP: *.pwn.com.pl 17.10.03, 15:38 > Zaprowadz go do sklepu i niech wszadzi do 3kg prali > swoje "dziny" i sprobuje jeszcze upchac skarpetki. Dokładnie. Ja potrzebowałam pralki płytszej - do 40cm. I oglądałam taką, która była bardzo oszczędna i w ogóle super - głębokość 33cm na 3kg. Ale jak obejrzałam bęben, to zrezygnowałam. Moja polarowa kurtka pewnie ledwo by się tam zmieściła sama. Bez sensu. Co z tego, że bardziej oszczędna w jednym cyklu, skoro musisz prać dwa razy? I wzięłam inną - głębokość 40cm, ale bęben na 5kg. Oczywiście z automatyką wagową. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
asia.su Re: pralka-5 kg. czy 3kg? 16.10.03, 21:30 Z tego co pamiętam z instrukcji obsługi to jeżeli pralka jest na 5 kg - to można prać 5 kg bawełny, 3 kg mieszanek i 1 kg wełny- tak ma moja Candy. To jezeli pralka jest na 3 kg bawełny - to jest na 1 wełniany sweter? Czym mniej wagowo pierzemy tym lepiej pranie jest wyprane. Jeżeli masz miejsce to tylko większa pralka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stankiee Re: pralka-5 kg. czy 3kg? IP: *.chomiczowka.waw.pl 17.10.03, 14:27 Ja zamieniłam z 5 na 4kg. Nie miałam miejsca w łazience. I teraz zamiast prać dwa razy w tygodniu piorę trzy :)))) W normalnych warunkach nigdy bym nie kupiła mniejszej. A są jeszcze na 5.5kg:)) (nasza rodzina 2+2) Odpowiedz Link Zgłoś
zayzayer Re: pralka-5 kg. czy 3kg? 17.10.03, 15:29 Pralka im bardziej ma pojemny bęben tym jest lepsza. zayzayer Odpowiedz Link Zgłoś