Gość: abc IP: *.imp.lodz.pl 20.11.03, 14:26 Chcę kupić mikrofalę. Małą, bez bajerów, ale nie jednorazową zabawkę. Na co zwrócić uwagę przy kupnie? Proszę, pomóżcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anonim Re: KUCHENKA MIKROFALOWA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.03, 21:56 po pierwsze koniecznie z opiekaczem, a jak opiekacz to tylko kwarcowy. Fajna kuchenka Sharpa to ok 500zł. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.su Re: KUCHENKA MIKROFALOWA 20.11.03, 22:33 kup z bajerami typu: crisp -rumiane frytki, grill . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaszpiros Re: KUCHENKA MIKROFALOWA IP: 158.75.197.* 21.11.03, 10:00 Ja kupiłem kilka dni temu mikrofalówke Samsunga model chyba G2376N (jak nie pomyliłem nazwy). jej zalety to 20l kubatura , grill kwarcowy i jakiś "zawansowany" układ którego zadaniem jest niby równomierne podgrzewanie. Cena niezbyt wygórowana (a raczej bardzo atrakcyjna) - 440zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: KUCHENKA MIKROFALOWA IP: *.icpnet.pl 21.11.03, 18:25 Zastanow sie do czego ci potrzebna ta kuchenka i sprobuj najpierw kilka potraw przygotowanych w kuchence. Ja kupilam sobie z bajerami - crisp, grill... Zrobilam kiedys frytki, pozniej ziemniaki (wersja pieczona i gotowana)i cos tam jeszcze, juz nawet nie pamietam co. I wszystko wyrzucilam, bo mi nie smakowalo, przynajmniej nie tak jak przygotowane tradycyjnie. Od teraz uzywam mikrofalowki do rozmrazania i podgrzewania. I tak robi wiekszosc moich znajomych - tylko ja nie chcialam sluchac ich rad, zeby kupic jakis tanszy model. Odpowiedz Link Zgłoś
zayzayer Re: KUCHENKA MIKROFALOWA 21.11.03, 20:35 Gość portalu: chris napisał(a): > Zastanow sie do czego ci potrzebna ta kuchenka i sprobuj najpierw kilka potraw > przygotowanych w kuchence. Ja kupilam sobie z bajerami - crisp, grill... > Zrobilam kiedys frytki, pozniej ziemniaki (wersja pieczona i gotowana)i cos tam > > jeszcze, juz nawet nie pamietam co. I wszystko wyrzucilam, bo mi nie smakowalo, > > przynajmniej nie tak jak przygotowane tradycyjnie. Od teraz uzywam mikrofalowki > > do rozmrazania i podgrzewania. I tak robi wiekszosc moich znajomych - tylko ja > nie chcialam sluchac ich rad, zeby kupic jakis tanszy model. Zgadzam się z Tobą. Też mam taką z bajerami i używam tylko jedną podstawową funkcję, czyli podgrzewanie i to coraz rzadziej :) zayzayer Odpowiedz Link Zgłoś
asia.su Re: KUCHENKA MIKROFALOWA 21.11.03, 21:51 a ja frytki robię zawsze w mikrofalówce - oczywiście takie gotowe z torebki - zajmuje mi to jakieś 10 min - tyle to chyba nagrzewa sie piekarnik. Często robiąc dla 2- 3 osób na obiad np. udka z grila takze używam grila mikroweli a nie piekarnika - kuchenka mikrofalowa jest mniejsza więc potrawa jest szybciej gotowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: KUCHENKA MIKROFALOWA IP: *.imp.lodz.pl 02.12.03, 13:18 Dziękuję za wszystkie porady ! Kuchenkę kupiłam, w rezultacie, z bajerem - rusztem (a może się przyda...).Wstępnie, zgadzam się, że potrawy przyrządzone w mikrofalówce są mniej smaczne niż "utermizowane" tradycyjnie, ale postanowiłam jeszcze poeksperymentować. Za to podgrzewa się super !!! Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś