Gość: nosek IP: *.aster.pl / *.acn.pl 28.11.03, 18:38 Czy ktoś ma pralkę w kuchni która jest częsciowo otwarta na pokój? Czy to całkowicie chybiony pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: piotr Re: pralka w kuchni IP: *.csc.com.pl 28.11.03, 20:27 ja mam. mieszkam w bloku i łazienka jest b. mała.nie narzekam. dobry pomysł. pzdr. piotrek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: pralka w kuchni IP: *.aster.pl / *.acn.pl 29.11.03, 01:02 chodzi tylko o to zeby ta pralke zabudowac - tzn. zrobic jej drzwiczki takie jak fronty szafek w kuchni. Wtedy nie ma zadnego problemu - inaczej wyglada troche glupio. Odpowiedz Link Zgłoś
jaki71 Re: pralka w kuchni 29.11.03, 08:40 Czy chodzi tylko o wyglad? Ja nie mam w kuchni. Ale mam pytanie co z zapachem prania? I gdzie trzymasz proszki? To wszystko nie przeszkadza w lazience a jak jest w kuchni?? JAki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: pralka w kuchni IP: *.aster.pl / *.acn.pl 30.11.03, 00:53 Zapach prania jest bardzo ladny, czyste pranie pachnie domem wiec pasuje do kuchni :) Kosz na brudne rzeczy mam jednak w lazience i to moze byc ewentualnie drobna niedogodnosc - przeniesienie rzeczy gdy chce sie je uprac, mozna sobie sprawic specjalny kosz do noszenia prania w tym celu (podobne sa w pralniach publicznych na Zachodzie). Ja mam pralko-suszarke, wyjmuje rzeczy juz suche wiec nie musze ich z powrotem nosic do lazienki do suszenia. Proszki to doprawdy maly szczegol, mozna je trzymac w tej samej szafce co pralke - z boku (jesli wybierzemy wariant wstawienia pralki w szeroka szafke kuchenna to tam zostanie troche miejsca) albo pod zlewem z innymi srodkami czystosci albo wedlug fantazji. W sumie: pralka w ustawnej kuchni jest znacznie lepszym wyjsciem niz zagracanie sobie pralka malej i ciasnej lazienki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: pralka w kuchni IP: *.as1.tre.dublin.eircom.net 02.12.03, 02:34 niestety przy otwartej kuchni problemem (jedynym) jest halas. Trudno ogladac TV przy wirujacej pralce. Oczywiscie mozna planowac pranie na noc. Ps. Np w UK i Ire pralek nie umieszcza sie w lazienkach, zawsze jest to kuchnia czy pomieszczenie gospodarcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabwww Re: pralka w kuchni IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 09:59 Po zrobieniu remontu łazienki, stwierdziliśmy że pralka zepsuje cały efekt i umieściliśmy ja ostatecznie w kuchni. Wrażenia po roku użytkowania: nie śmierdzi, jest niewidoczna z pokoju (jest w samym kącie) więc nie psuje wyglądu jest całkiem wygodnie hałasuje (przy wirowaniu TV tylko w słuchawkach ;-) Wybierz pralkę ze zdejmowanym blatem bo wtedy zmieści ci się pod blat kuchenny. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nosek Re: pralka w kuchni IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.12.03, 10:20 Bardziej niż hałasu obawiam się że pralka się zepsuje i woda zniszczy mi podłogę. Odpowiedz Link Zgłoś