Dodaj do ulubionych

pralka w kuchni

IP: *.aster.pl / *.acn.pl 28.11.03, 18:38
Czy ktoś ma pralkę w kuchni która jest częsciowo otwarta na pokój? Czy to
całkowicie chybiony pomysł?
Obserwuj wątek
    • Gość: piotr Re: pralka w kuchni IP: *.csc.com.pl 28.11.03, 20:27
      ja mam. mieszkam w bloku i łazienka jest b. mała.nie narzekam. dobry pomysł.
      pzdr. piotrek.
      • Gość: Ula Re: pralka w kuchni IP: *.aster.pl / *.acn.pl 29.11.03, 01:02
        chodzi tylko o to zeby ta pralke zabudowac - tzn. zrobic jej drzwiczki takie
        jak fronty szafek w kuchni. Wtedy nie ma zadnego problemu - inaczej wyglada
        troche glupio.
        • jaki71 Re: pralka w kuchni 29.11.03, 08:40
          Czy chodzi tylko o wyglad? Ja nie mam w kuchni. Ale mam pytanie co z zapachem
          prania? I gdzie trzymasz proszki? To wszystko nie przeszkadza w lazience a jak
          jest w kuchni??
          JAki
          • Gość: Ula Re: pralka w kuchni IP: *.aster.pl / *.acn.pl 30.11.03, 00:53
            Zapach prania jest bardzo ladny, czyste pranie pachnie domem wiec pasuje do
            kuchni :) Kosz na brudne rzeczy mam jednak w lazience i to moze byc ewentualnie
            drobna niedogodnosc - przeniesienie rzeczy gdy chce sie je uprac, mozna sobie
            sprawic specjalny kosz do noszenia prania w tym celu (podobne sa w pralniach
            publicznych na Zachodzie). Ja mam pralko-suszarke, wyjmuje rzeczy juz suche
            wiec nie musze ich z powrotem nosic do lazienki do suszenia. Proszki to
            doprawdy maly szczegol, mozna je trzymac w tej samej szafce co pralke - z boku
            (jesli wybierzemy wariant wstawienia pralki w szeroka szafke kuchenna to tam
            zostanie troche miejsca) albo pod zlewem z innymi srodkami czystosci albo
            wedlug fantazji. W sumie: pralka w ustawnej kuchni jest znacznie lepszym
            wyjsciem niz zagracanie sobie pralka malej i ciasnej lazienki.
    • Gość: Gosc Re: pralka w kuchni IP: *.as1.tre.dublin.eircom.net 02.12.03, 02:34
      niestety przy otwartej kuchni problemem (jedynym) jest halas. Trudno ogladac
      TV przy wirujacej pralce. Oczywiscie mozna planowac pranie na noc.

Ps. Np w UK i Ire pralek nie umieszcza sie w lazienkach, zawsze jest to
      kuchnia czy pomieszczenie gospodarcze.
    • Gość: gabwww Re: pralka w kuchni IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 09:59
      Po zrobieniu remontu łazienki, stwierdziliśmy że pralka zepsuje cały efekt i
      umieściliśmy ja ostatecznie w kuchni.
      Wrażenia po roku użytkowania:
      nie śmierdzi,
      jest niewidoczna z pokoju (jest w samym kącie) więc nie psuje wyglądu
      jest całkiem wygodnie
      hałasuje (przy wirowaniu TV tylko w słuchawkach ;-)

Wybierz pralkę ze zdejmowanym blatem bo wtedy zmieści ci się pod blat kuchenny.
      pozdrawiam
    • Gość: nosek Re: pralka w kuchni IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.12.03, 10:20
      Bardziej niż hałasu obawiam się że pralka się zepsuje i woda zniszczy mi
      podłogę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka