Dodaj do ulubionych

podloga-szafki

IP: *.komrel.net / *.MAN.atcom.net.pl 09.12.03, 10:51
Witam i pytam tych co maja to juz za soba!
Mam pytanko czy do ciemnych szafek kuchennych(ciemny orzech) wraz z jasnymi
bezowymi blatami dac jasny gres na podlage czy ciemny, jednakowe pytanie co
do podlogi w salonie ktory jest polaczony z kuchnia tylko takim barem.
Chcialabym aby byla zachowana koorystyka brazu z bezem.
Wiec moj zasadniczy problem w jakim kolorku dac gres w kuchni i jaki kolor
paneli dac w salonie?
Pozdrawiam
Dodatkowo dodam, ze chcialabym aby gres kuchenny byl raczej taki sam jak gres
w hollu.

Obserwuj wątek
    • stankiee Re: podloga-szafki 09.12.03, 12:57
      Ja dałabym jasny dla odróżnienia. Dół moich szafek jest wiśniowy, blat
      kremowy, góra też a gres beżowy-jasny. Ładnie wygląda.
      • Gość: m Re: podloga-szafki IP: *.komrel.net / *.MAN.atcom.net.pl 09.12.03, 15:46
        Dziekuje, za rade:)
        czyli mam rozumiec ze proponujesz jasny gres kuchni i przedpokoju, a w salonie
        jasna podloge? Ja sie zastanawialam na ciemnymi panelami jednak nie wiem czy
        nie bedzie za ciemno i czy nie bedzie to wygladalo dziwnie jak bedzie jasny
        gres przedpokoj, kuchnia a tutaj raptem ciemna podloga. W koncu te wszystkie
        podlogi maja stanowic jakas calosc gdyz sa ze soba polaczone.
        • stankiee Re: podloga-szafki 09.12.03, 16:18
          To tylko moja sugestia. Na podłodze coś będzie stało (meble, może dywan)
          pewnie w kolorze ciemnym. Poza tym jasna podłoga daje wrażenie większej
          powierzchni, mniej widać kurz (tak jak w przypadku ciemnych i jasnych mebli).
          Ciemne szafki i ciemna podłoga mągą się "zlać" w jedną całość.
          • Gość: m Re: podloga-szafki IP: *.komrel.net / *.MAN.atcom.net.pl 09.12.03, 17:32
            Dziekuje w takim razie za sugestie:) Co do mebli to chcialam aby byl to jasny
            (bezowy) wypoczynek i dlatego myslalam o ciemnej podlodze w wsalonie. Jednak
            mocno mnie zastanawia czy jak bedzie jasny gres na podlodze w czesci kuchennej
            i przedpokoju(taki sam) a ciemna podloga w salonie(zblizona do kolrku mebli
            kuchennych) to czy nie bedzie sie to jakos gryzlo. Czy jest jaksa zasada ze jak
            jest laczona kuchnia z pokojem to podlogi musza byc w tej samej tonacji, czy
            jedna moze byc jasna a druga ciemna?
            • Gość: stankiee Re: podloga-szafki IP: *.chomiczowka.waw.pl 09.12.03, 21:42
              Nie jestem dekoratorem wnętrz ale nie połączyłabym podłogi ciemnej z jasną.
              Może jakiś ciemniejszy lub wzorzysty dywanik do salonu? Wszystko jednak zależy
              w jaki sposób to połączysz. Widziałam kiedyś podłogę zrobioną z kilku kolorów
              paneli lub ciemnego drewna (na zdjęciu) i tam właśnie strefa kuchni została
              wydzielona poprzez wyraźne zaakcentowanie kolorem. Poszukaj w gazetkach dot.
              wykończenia mieszkań. Edyta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka