Dodaj do ulubionych

kabina prysznicowa HUPPE

10.12.03, 10:57
Witajcie
Co myślicie o kabinie prysznicowej HUPPE Jette Joop 90x90 z brodzikiem HUPPE
90x90 + obudowa+ klamry do mocowania + nogi+ syfon z jedyne 3632 brutto.
Czy ktoś z szanownych forumian posiada takie cudo, jak tak to napiszcie jak
się sprawuje.
Czy Bateria Talis Sportive HANSAGROHE za 266 zł i Talis Elegance HANSAGROHE
wannowa za 466 to dobre ceny.
3MAJCIE SIĘ
Obserwuj wątek
    • Gość: mac1 Re: kabina prysznicowa HUPPE IP: *.katowice.pl 10.12.03, 11:24
      Jesli Cię ta cena nie przeraża to kupuj. Bardzo dobre i solidne produkty. Ja
      chcąć mieć coś podobnego zmiejszyłem koszty i kupiłem drzwi z ramą art-wegera +
      brodzik 90x90 kaldewai. Tez polecam. Zmieścisz się w 1000 zł. Do tego luksfery
      i baterie grohe.
      Ale Huppe to huppe. Pzdr.
      • petelka Re: do Mac1 10.12.03, 11:55
        Czy mógłbyś mi przybliżyć jak to zrobiłeś? Ścianka z luksferów + szklane drzwi
        i kształt kwadratu? Bo właśnie latam i oglądam kabiny i dochodzę do wniosku, że
        chyba jestem zboczona, bo przewaznie podobają mi się te najdroższe kabiny.;)))
        A z forsą krucho.:((( I własnie doszłam do etapu kombinowania z luksferami. Ale
        nie wiem czy w ten sposob dało by się zrobić kabinę półokrągłą???
        • Gość: Marta Re: do petelki IP: 193.111.166.* 10.12.03, 12:22
          istnieja specjalne luksfery do robienia łuków - są węższe od tych normalnych,
          lum lekko trójkatne w przekroju - pochodź po firmach handlujacych luksferami i
          popytaj, zobaczysz, że jest morze mozliwości
          moim skromnym zdaniem kabina z luksferów to cos sympatyczniejszego, niż te
          drogie kabiny w sklepach - coś co jest indywidulane, oryginalne i łatwiejsze w
          utzrymaniu czystości - polecam
          a możesz tez po prostu wpisać do wyszukiwarki "pustaki szklane" i zobaczysz Ci
          się wyświetli
          jeszcze jedno - fuga troszkę szpecu, ale można luksfery spiąć prętem stalowym
          przykręcanym do ściany i jako spoine wykorzystać silikon - to świetne
          rozwiązanie, właściewie mniej pracochłonne niż fuga, ale wymaga zręczności -
          ale w przypadku półokrągłej ścianki to raczej odpada niestety....
          • petelka Re: od petelki 10.12.03, 13:22
            Dzięki Marto za informacje.:))) Popatrzyłam na stronki z luksferami i coraz
            bardziej mi się to podoba.:) Ale pozostaje kwestia zamknięcia wejścia do takiej
            kabiny. Czy w wypadku kabiny półokrągłej, gdzie boki tworzyłyby pustaki
            istniałaby mozliwość dopasowania do tego półokrągłego wejścia szklanego? I to
            najlepiej przesuwanego (malutka łazienka)?
            • Gość: Marta Re: od petelki IP: 193.111.166.* 10.12.03, 13:59
              Hmmm, nie wiem, takiego rozwiazania nigdzie nie widziała, ale wiesz co -
              słyszałam że taniejbędzie zamówić coś u szklarza, niz kupowac nowe, musisz więc
              do takiego zakłądu się udac i zapuyac, czy możliwe byłoby podobne przygięcie
              tafli szklanej (pewnie musieliby już taką zamówić w hucie) no i oczywiście ile
              by to kosztowało...
              ale zastan się nad tym jak można byłoby zastosować proste drzwi - przeciez to
              tez możliwe... a póki co możesz uzywać zasłonki - przezroczysta np w jakims
              wyrazistym kolorze może ciekawie kontynuować przenikanie światła przez luksfery
              acha i jeszcze jedna rzecz - warto zastosować takie oświetlenie, które będzie
              podkreślało urode pustaków - tu trzeba naprawe pogłówkować, ale warto - moja
              emituje niebieskie światło, które tworzy fantastyczny klimat w łazience
              • petelka Re: od petelki 10.12.03, 14:17
                Dzięki Marto jeszcze raz.:) Idę kombinować.;)))))
        • Gość: mac1 Re: do Petelki IP: *.katowice.pl 11.12.03, 07:41
          Kopia ze strony artwegera : DECOLINE Drzwi skrzydłowe.
          Maksymalna swoboda przy wchodzeniu do kabiny nawet w małych pomieszczeniach.
          Kolor profili - srebrny matowy, szkło naturalne jasne. To dałem na przód. Do
          tego brodzik 90x90 Kaldawei. Wszystko w rogu. Jedna ścianka u mnie prawa jak
          patrzysz z przodu z czeskich luksferów. Kolor maja z jednej strony
          przeźroczyste a z drugiej matowe. Luksferów mam 3x9. Wszystko zabudowane w
          profilach szarych Binario. Niżej podaję linki do sprzętu. Jak masz pytanka to
          pytaj. Pzdr.

www.artweger.pl/deco.html
          glasblok.com.pl/binario.htm
          www.stefania.com.pl/binario.php
          www.globex.waw.pl/br_duschform.htm
          • petelka Re: Dzięki... 11.12.03, 10:24
            Dzięki Mac za informacje i linki.:)))))
            Podsunąłeś mi pewien pomysł - znowu wieczorem będę kombinować latając po
            łazience z metrówką.:)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka