Dodaj do ulubionych

Niedopuszczalne w apartamencie

07.08.24, 20:03
Nie będę wystawiać bardzo negatywnej opinii, pewnie wcale nie wystawię , ALE jestem w nowym, świeżym mieszkaniu wakacyjnym, a ręczniki prysznicowe i te mniejsze zostały zakupione w sklepie typu Jysk i na pewno nie były wcześniej wyprane. Czuć chemię sklepową, kompletnie nie chłoną wilgoci, musiałam włosy odciskać ręcznikiem papierowym, a reszta ciała wyschła po części sama. Jednak najbardziej odrażające jest właśnie to, że nie zostały wyprane i dotykało ich mnóstwo osób, od produkcji do sprzedaży.
Czy to jest no go apartamentowe, czy przesadzam? Wiem, że nie przesadzam. I pierwszy raz jestem w takiej sytuacji, że ktoś rzucił ręczniki prosto ze sklepu.
Obserwuj wątek
    • szarmszejk123 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 20:15
      Nie przesadzasz, nienawidzę nowych, niepranych ręczników:p
    • brenya78 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 20:15
      Nie musi tak być. Niedawno byłam w apartamencie wakacyjnym kuzyna. Jest on wykorzystywany głównie prywatnie, ale piora ręczniki chemicznie i te ręczniki były właśnie takie, niechlonace. I często się to zdarza w apartamentach. Też mnie to wkurza, nie da się w to wytrzeć.
    • alpepe Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 20:16
      No, jakby nie patrzeć, ematce nie dogodzisz. Kupisz nowiutkie, źle, dasz wyprane, to nie wiadomo, z czym prane, może z ob.ranymi majtami właściciela, też źle.
      • homohominilupus Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 20:25
        Napisała, że nie ręczniki są ODRAŻAJĄCE 😅
        • komunia23 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 20:29
          No są, wzdrygałam się podczas wycierania.
          • dekoderka [...] 07.08.24, 21:03
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • komunia23 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 22:07
              Kolejna sfrustrowana zazdrośnica, eh.
              • ichi51e Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 22:23
                Koniecznie umieść to wszystko w opinii 🤣🤣🤣
    • brenya78 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 20:16
      Pytanie tylko czy aż trzeba wystawiać negatywa za taką, w sumie pierdole.
      • stara_i_brzydka Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 20:21
        U nas ostatnio gość wystawił negatywną opinię za lokalizację (zbyt daleko od miejsca które chciał zwizytować). Lokalizacja apartamentu jest jawna, pan gość sam ja wybrał. O gościach z Booking mogłabym książkę napisać. Gruuubą.
        • midge_m Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 20:29
          A nie da się takiego komentarza wykasować/ poprosić o jego usunięcie? Serwis oczywiście, bo klient do zablokowania i to na stałe.
          • stara_i_brzydka Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 20:48
            Poprosić można, ale Booking raczej nie usunie. Szkoda zachodu. O tyle wkurzająca sytuacja że w opisie apartamentu podana jest nazwa ulicy i numer budynku 🤷
            Są takie osoby którym nie dogodzisz:
            za blisko centrum, zbyt daleko od
            centrum ,
            Za duże łóżko, za małe łóżko
            Zbyt pachnące ręczniki, za mało pachnące ręczniki
            Niemiły pan ochroniarz, zbyt miły, gadatliwy pan ochroniarz
            Za miękkie poduszki, za twarde poduszki
            Cytrynowy płyn do naczyń ma okropny zapach,
            Woda w umywalce spływa zbyt wolno, woda w umywalce spływa zbyt szybko i porwała gumkę do włosów.

I tak dalej, i tak dalej...🙂
            • kamin Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 20:57
              Dla mnie takie oceny są cenne. Jak ktoś narzeka na zbyt twardy materac, to wiem, że dla mnie będzie ok. Jak chwali mięciutki i wygodny to wiem, że nie dla mnie to miejsce. Więc z perspektywy klienta - takie niby marudzenie daje najwięcej informacji, a niekoniecznie zniechęca.
              • eliszka25 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 21:00
                Podpisze się pod tym. Takie opisy są o wiele cenniejsze niż same ochy i achy. Wcale niekoniecznie działają zniechęcająco, a dają dużo cennych informacji.
              • stara_i_brzydka Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 21:02
                Jasne. Te wszystkie skrajne opinie dotyczą tego samego apartamentu, tego samego łóżka, tych samych poduszek itd 😂
                • eliszka25 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 21:07
                  I to jest właśnie dobrze. Ja zawsze czytam opinie i wolę, gdy są różne, bo wtedy można wyłapać istotne rzeczy. Odsiewam jakieś bzdury typu źle ułożone poduszki itp. Jednak zawsze da się wyłowić sensowne info.
              • stara_i_brzydka Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 21:05
                Jasne. Te wszystkie skrajne opinie dotyczą tego samego apartamentu, tego samego łóżka, tych samych poduszek itd. Tak więc sama widzisz, nie dogodzisz 🤷 opinię w każdym z apartamentów mamy powyżej 9,r, więc nie jest źle
              • kurt.wallander Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 21:43
                kamin napisał(a):

> Dla mnie takie oceny są cenne. Jak ktoś narzeka na zbyt twardy materac, to wiem
                > , że dla mnie będzie ok. Jak chwali mięciutki i wygodny to wiem, że nie dla mni
                > e to miejsce. Więc z perspektywy klienta - takie niby marudzenie daje najwięcej
                > informacji, a niekoniecznie zniechęca.

Ale czasem ten sam materac przez jednego gościa oceniony jest jako zbyt miękki, a przez innego - jako zbyt twardy.
                • sueellen Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 01:51
                  kurt.wallander napisała:

> Ale czasem ten sam materac przez jednego gościa oceniony jest jako zbyt miękki,
                  > a przez innego - jako zbyt twardy.

Nie ma takiego materaca który byłby za twardy. Jeśli ktoś pisze że za twardy to znaczy że dla mnie będzie w sam raz 😅.
            • sueellen Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 01:48
              Lubię takie opisy i ich szukam gdy rezerwuję. Słabe ciśnienie w kranie to zmora w UK. Trafiły mi się miejsca gdzie woda z prysznica cieknie i potrafi to irytować. Niewygodne łóżko czy niefajne sąsiedztwo też wpływają negatywnie. Raz zdarzyło mi się zatrzymać w rewelacyjnym pensjonacie. Niestety obok kościoła... Dzwony które biły co godzinę od białego świtu. No nie tego człowiek pragnie na wakacjach i fajnie jeśli jest o tym info. Bo sąsiedztwo kościoła z dzwoniącym dzwonem to jest problem.
            • alfa36 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 07:45
              A można dać komentarz do komentarza?
          • arthwen Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 20:22
            Ale po co?
            Normalni ludzie zignorują, część nieuważnych przyjrzy się dokładniej mapie, co w tym w sumie złego?
            I też nie przesadzajmy, że jedna niższa ocena jakoś zrujnuje statystyki...
        • zajonc_w Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 20:34
          Ja ostatnio byłam bliska wystawieniu negatywa na Bookingu za lokalizację właśnie. Uważam, że właściciel lokalu (nowy na rynku podobno) wprowadził w błąd potencjalnych gości celowo. On, że zaszła pomyłka. Nie chcę pisać o szczegółach, ale mając lokal na zadupiu, dokładnie pośrodku niczego ciekawego podkręcił opis... Zależało nam na spokojnej lokalizacji, ale jednak blisko komunikacji miejskiej. Okazało się, że zamiast deklarowanych 600 m do najbliższego przystanku z autobusami jadącymi wprost do miasta, które planowaliśmy zwiedzić jest... 1800m i to zdłuż drogi szybkiego ruchu. W palącym włoskim słońcu... bardzo daleko. Wygenerowało nam to dodatkowe koszty wynajmu samochodu. Cóż, nie byliśmy zbyt czujni.
          Odpuściłam, ale uważam, że to było oszustwo.
          • mdro Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 20:50
            Położenie na mapie było błędnie zaznaczone?
            • zajonc_w Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 21:00
              Tak
              • mdro Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 21:07
                A ono nie jest generowane na podstawie podanego adresu?
                • zajonc_w Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 21:10
                  Przekręt był taki, że adres na booking był inny (inny numer tej samej, ciągnącej się kilka km ulicy) a inny nr dostałam w mailu (kontaktowałam się z właścicielem).
                  • mdro Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 21:15
                    Ale przecież na rezerwacji musiał być ten adres z Bookingu. Napisał ci "ale to inny adres jest" i nic cię nie tknęło?
                    • zajonc_w Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 21:17
                      To coś w rodzaju 37 i 370. Nie nie tknelosad Napisał, że mieszkanie nowe na booking i z góry przepraszam, ale uczy się obsługi.
                      • zajonc_w Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 21:18
                        Z góry przeprasza
                        • zajonc_w Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 21:25
                          Dodam tylko, że uśpiło nasza czujność także to, że sami mamy jeszcze wyższy nr domu, ale u nas to oznacza, że ulica ciągnie się po prostu z centrum aż do naszej dzielnicy, zlicza domy i działki po drodze i mniej więcej co 800 m- 1100m jest przystanek. W swojej naiwności (bez dokładnego sprawdzenia i bazując na zapewnieniu) byliśmy przekonani o analogicznej sytuacji.
                          • mdro Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 22:11
                            Ja jestem ostrożna i zawsze sprawdzam i na mapach, i porównuję zdjęcia na Google Street View (jeśli się da). A już na coś takiego nie tylko by mi czerwona lampka się zaświeciła, ale i alarm zaczął wyć. Zwłaszcza przy tak dużej różnicy w numeracji. Poprawił adres na Bookingu czy dalej jest "pomylony"?
                            • zajonc_w Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 22:41
                              Poprawił w trakcie naszego pobytu.
          • eliszka25 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 21:02
            Oprócz opisów zawsze sprawdzam lokalizację na mapie i oglądam street view.
            • zajonc_w Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 21:08
              Ja dodatkowo mailowałem z właścicielem. Zapewniał, że wszędzie blisko, kilka kin spacerkiem i to uśpiło naszą czujność. Okazało się, że blisko, jak się czlowiek porusza samochodem. Właściciel tłumaczył się pomyłką i słabą znajomością angielskiego
        • eliszka25 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 20:58
          Nie przejmuj się taką opinią. Ostatnio właśnie dzięki jakiemuś idiocie odkryliśmy świetny domek. Napisał właśnie, że daleko, trzeba dojechać krętą, nieasfaltowaną drogą itp. Po przeczytaniu tego wiedzieliśmy, że to domek dla nas i na miejscu okazało się nawet lepiej, niż myśleliśmy. Oczywiście na bookingu jest lokalizacja włącznie z mapą i zdjęciami, dokładny opis, no ale zawsze znajdzie się jakiś niezadowolony.
        • mebloscianka_dziadka_franka Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 09:14
          Pocieszę cię, że ja zawsze czytam negatywy i jak są jakieś z dupy, np. takie jak tego twojego klienta, to się nimi nie przejmuję w ogóle smile
        • jakis.login Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 14:00
          stara_i_brzydka napisał(a):

> U nas ostatnio gość wystawił negatywną opinię za lokalizację (zbyt daleko od mi
          > ejsca które chciał zwizytować). Lokalizacja apartamentu jest jawna, pan gość sa
          > m ja wybrał.

No tak, ale z drugiej strony to za co dawać 10 w punkcie "lokalizacja"? Za to że adres zgadza się z tym w ogłoszeniu?
          • iwles Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 14:27
            jakis.login napisała:

> No tak, ale z drugiej strony to za co dawać 10 w punkcie "lokalizacja"? Za to ż
            > e adres zgadza się z tym w ogłoszeniu?

No tak, ale z trzeciej strony za co odejmowac w punkcie lokalizacja? Za to, że adres zgadza się z tym w ogłoszeniu, ale jest daleko od miejsca, do którego chciał dotrzeć wynajmujący?

• jakis.login Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 14:36
              iwles napisała:

> jakis.login napisała:

> No tak, ale z trzeciej strony za co odejmowac w punkcie lokalizacja? Za to, że
              > adres zgadza się z tym w ogłoszeniu, ale jest daleko od miejsca, do którego chc
              > iał dotrzeć wynajmujący?

No otóż, taki to dylemat właśnie. Gdyby jednak dawać 10 za wszystkie rzeczy zgodne z opisem, to wszystkie lokale miałyby wysokie oceny.
            • mdro Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 15:18
              Ja daję wysoką ocenę, gdy miejsce jest dobrze skomunikowane z turystycznego punktu widzenia (np. zabytki w zasięgu krótkiego spaceru), a w pobliżu są sklepy i restauracje, albo ew. obiekt jest w inny sposób ciekawie położony (np. rewelacyjne widoki). Raczej nie dałabym jej obiektowi, którego jedyną zaletą byłoby położenie np. koło szpitala, w którym jest ktoś z bliskiej rodziny, mimo że mnie akurat to bardzo pasuje.
        • wapaha Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 14:02
          stara_i_brzydka napisał(a):

> U nas ostatnio gość wystawił negatywną opinię za lokalizację (zbyt daleko od mi
          > ejsca które chciał zwizytować). Lokalizacja apartamentu jest jawna, pan gość sa
          > m ja wybrał. O gościach z Booking mogłabym książkę napisać. Gruuubą.

Średnio raz na 3 tyg zaliczam nocleg w apartamencie z booking. I jeden jedyny raz póki co dałam 10 punktów, wrociłam na kolejny nocleg i próbowałam znaleźć-dla zabawy -jakiś minus
          Natrudziłam się!to nie było łatwe. W końcu znalazłam. W app nie było...podpasek 😉co tylko pokazuje jak bardzo był on idealny !
      • szarmszejk123 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 20:24
        Nie no, negatyw to chyba przesada, ale coś bym wspomniała, bo to jedna z rzeczy których szczerze nie mogę znieść:p
      • komunia23 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 20:31
        Opinia będzie pozytywna, ale w minusikach napiszę o ręcznikach. O ile będzie mi się chciało, bo w życiu wystawiłam łącznie 3 opinie i nie były to hotele, tylko jakieś tam laboratorium i jedna restauracja.
        • kolorowa-branzoletka Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 21:06
          A dlaczego tego minusika nie napiszesz do wlasciciela osobiscie? Czujesz sie w obowiazku chronic nastepnych wizytujacych przed zlym wlascicielem?
          • ichi51e Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 22:26
            Takie opinie właścicielowi raczej nie szkodzą od razu widać że problem miał ten co pisal
          • iwles Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 09:32
            kolorowa-branzoletka napisała:

> A dlaczego tego minusika nie napiszesz do wlasciciela osobiscie?

Właściciel przeczyta i wyrzuci do kosza, ciesząc się, że ta opinia trafiła do niego, a nie "w świat", gdzie mogą przeczytać kolejni potencjalni klienci.

• alicia033 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 20:26
      pod jakim kamieniem spędziłaś ostatnie 30 lat?
      Bo najwyraźniej nie ogarniasz współczesnego znaczenia słowa "apartament".
      Więc tak, przesadzasz.
      • iwles Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 09:41

Możesz doprecyzować, wg jakiej definicji "współczesnego apartamentu" obowiązkowe są nowe nieprane ręczniki?
        • komunia23 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 10:01
          Widzę, niektórzy mają problem ze słowem apartament, a on naprawdę wszedł w życie, zwłaszcza apartament wakacyjny. Ale przecież w tekście użyłam też mieszkanie wakacyjne. Po prostu krócej napisać ten apartament, poza tym. Idę się umyć, naprawdę żałuję że nie napisałam w sprawie tych ręczników w poniedziałek, to forum pomaga mi w myśleniu logicznym 🤪
    • mnietamnicnieboli1 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 20:28
      Z drugiej strony.
      Ja dostałam ręczniki z niedpraną krwią ( gdybam). Wielokrotnie używane.
      • midge_m Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 20:29
        To wolę jednak nieprane!
    • kurt.wallander Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 20:36
      Też tego nie lubię. Ja ostatnio byłam w apartamencie, gdzie nie dość, że ręczniki nie wchłaniały wody, to jeszcze zostawiały na skórze ciemne kłaczki sad
    • chicarica Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 20:38
      A to w apartamencie nie było pralki? Jak tu czytam, to ematki zawsze przekonują, że wolą apartamenta bo jest pralka i kuchnia.
      Ja z tych co wolą hotel i częścią tej przyjemności jest również korzystanie z hotelowych ręczników i pościeli.
      • kurt.wallander Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 20:42
        Tak, wieczorem, po całym dniu zwiedzania marzę o tym, by prać ręczniki. I nie mieć się czym wytrzeć, bo pralka jest, ale suszarki brak....

Ręczniki powinny byc zapewnione w takim stanie, by dało się z nich normalnie korzystać.
        • chicarica Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 20:52
          Powinny. Ale skoro nie zostały, to można było jakoś rozwiązać, zamiast cierpieć. Jak wieczorem się wstawi, to po godzinie będą wyprane, a do rana wyschną.
          • laura.palmer Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 22:13
            Nie wiem jak ty, ale ja potrzebuję wziąć prysznic wieczorem, a nie czekać do rana aż mi ręczniki wyschną.
            • nick_z_desperacji2 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 23:30
              To wrzuć je do pralki po pierwszym użyciu. Chyba że lubisz cierpieć kilka/kilkanaście dni dla zasady.
            • chicarica Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 23:56
              Rozrysować? Bierzesz prysznic, ręczniki do pralki, rozwiesić i spać. Serio, takie planowanie nie wymaga magisterki z logistyki…
              • laura.palmer Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 07:36
                Czyli pierwszego wieczora nie masz się czym wytrzeć.
                • chicarica Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 07:47
                  Raz od biedy można się wytrzeć t-shirtem, nie wiem - prześcieradłem? albo nawet wytrzeć się z grubsza tym niechłonnym. Nie mówię że będzie idealnie, nie mówię że tak powinno być, ale problem jest do rozwiązania w JAKIŚ sposób tak, by nie męczyć się przez X dni z niewchłaniającymi ręcznikami. Oczywiście niektórzy wolą stękać.
                  • laura.palmer Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 07:54
                    Co ty nie powiesz.
                    Wyprałabym te ręczniki, jasne. Nie zmienia to faktu, że płacę grubą kasę za apartament, a po prysznicu włosy miałabym wycierać t-shirtem lub prześcieradłem (i spać na mokrym?). Byłabym wk.rwiona i zostawiłabym stosowny komentarz. Jeśli wynajmuję na 10 nocy, oczekuję czystych, chłonnych i gotowych do użycia ręczników przez 10 dni, nie tylko 9.
                    • chicarica Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 08:11
                      Ależ oczywiście.
                      Napisałam - od biedy. Mówiąc o prześcieradle, miałam na myśli jakieś zapasowe - spotkałam się z tym, że w takich miejscach przy dłuższych pobytach są gdzieś dodatkowe pościele na zmianę. Przecież chyba nie to na którym będę spać. Serio, czasami się zastanawiam czy ludzie mają jakieś styki niedziałające czy coś.
                      Ja też nie byłabym zadowolona, ale raczej nie byłoby dramy że przez 10 dni będę się wycierać niechłonnym ręcznikiem.
                      • laura.palmer Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 08:20
                        Ktoś gdzieś napisał o dramie przez 10 dni, czy coś przeoczyłam?
                        • chicarica Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 10:11
                          Gdzieś poniżej. A autorka wątku o 5 dniach pobytu. Problem mógł zostać rozwiązany już dnia 1.
                • little_fish Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 10:21
                  "Czyli pierwszego wieczora nie masz się czym wytrzeć."
                  A jak nie wypierzesz ręczników, to nie masz się czym wycierać do końca pobytu...
                  • chicarica Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 10:30
                    Tam jest miejsce do spania na 6 osób, jak pisze autorka wątku, a ona jest jedna. Jestem przekonana, że jest tam jakieś prześcieradło z którego można skorzystać, w międzyczasie piorąc ręczniki. Swoją drogą, czyż ematki jadąc do apartamentów wyposażonych w pralkę, nie biorą ze sobą paru kapsułek do prania ot tak, na wszelki wypadek? Bo nawet ja biorę, wynajmując sobie na lato domek z pralką.
                    • komunia23 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 10:44
                      Tak, ręczników było 4, bo zaznaczałam na 2 osoby, po 2 duże i 2 małe. Spokojnie mogłam prać, ale nie wiem czy by szybko wyschły bo upałów nie ma. Myślę, że kolejny raz po prostu od razu napiszę do osoby odpowiedzialnej.
      • komunia23 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 22:14
        Jest pralka, ale sprawdziłam i nie ma kapsułek do prania, jedynie do zmywarki. Byłabym gotowa te ręczniki uprać natychmiastowo, dziękuję za radę, co za zaćmienie 😅
        • little_fish Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 10:22
          Wystarczyłoby je wyprać w samej wodzie
    • figa_z_makiem99 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 20:48
      Wystarczy zabrać swój ręcznik, zawsze tak robię, apartament to nie jest 5☆ hotel. Takich ręczników używam do włosów, albo na podłogę, kiedy wychodzę z kąpieli.
      • jaktolecialo Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 22:28
        Ja też przyznaję, że wożę swoje - szybkoschnące, więc miejsca w bagażu zajmują niewiele.
      • kanna Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 09:25
        Nie zabieram swoich ręczników, bo minimalizuję bagaż.

Kiedyś z bratową i naszymi córkami przyjechałyśmy do apartamentu. Wchodźmy - a tam nie ma mydła (w opisie było). Rozważałam, czy posłać dziewczyny do sklepu, ale wybrałam asertywność - napisałam sms, za pół h pan dojechał i przywiózł.

Tu tez bym napisała.
      • chicarica Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 10:08
        Ematki pakują się na 2 tygodnie w gratisowy bagaż podręczny więc jaki ręcznik wink
    • klaramara33 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 20:53
      Ja ostatnio minusa wystawiłam za brak netu , mimo że dostępy do Wi-Fi podano poprawne. Poza tym bardzo dobry więc 9 wystawiłam.
      • palacinka2020 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 10:32
        Za brak netu chyba wyprowadzilabym sie z mieszkania a nie dala 9...
        • chicarica Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 10:44
          Nie masz netu w telefonie?
          Ostatnie 2x nawet nie bawiłam się w korzystanie z netu hotelowego - odpowiednio 7 i 10 dni.
          • palacinka2020 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 12:47
            Mam 5gb. Absolutnie nie wystarcza.
    • ju8 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 21:05
      Boże, daj mi i mojej Rodzinie tylko takie problemy🙈
      • marta.graca Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 21:09
        I mojej.
      • komunia23 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 22:08
        To forum rozrywkowe, nie będę pisać o śmierci, chorobach i rozwodach.
        • ju8 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 07:27
          Jasne ale pomiędzy niewchłaniajacymi ręcznikami a śmiercią czy chorobą jest przepaść 😉 z rozwodami roznie bywa, czasem to radosne wydarzenie podobno....
    • pani_libusza Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 21:57
      Wyłamie się z tłumu, czysty ręcznik którym jest można się wytrzeć to standard poniżej którego nie chce schodzić. Dałabym minusa z opisem problemu.
      • komunia23 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 22:06
        Tak zrobię. Najpierw za radą chciałam napisać bezpośrednio do pani, która zarządza tym miejscem albo jest właścicielką, ale myślę że kwestia ręczników jest ważna. Tylko żeby mi do piątku to oburzenie nie minęło.
        • ga-ti Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 22:38
          Ale pani po Tobie te ręczniki wypierze i następny gość nie będzie miał tego problemu 😄
        • swinka-morska Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 22:50
          Ale po co męczyć się do piątku?
          Zadzwoń do Pani teraz i poproś o inne reczniki
          • komunia23 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 22:52
            Kurde, jestem jakaś mało lotna dzisiaj 😅 ale czy to ma sens? Jestem tam od poniedziałku, wracam w piątek. Od razu mogłam do niej pisać, teraz po ptakach. Chociaż rano pomyślę.
            • ju8 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 07:29
              Szczerze to ja bym od razu zareagowała gdyby cos tak bardzo mi przeszkadzało. Najbardziej nie rozumiem postawy kiedy klient wydaje się zadowolony, niczego nie zgłasza a potem wali negatywa.
              • swinka-morska Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 11:12
                O to to.
                Jak nie pasuje to mówić od razu, a nie cierpieć w milczeniu.
                • swinka-morska Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 11:17
                  Moje doświadczenia bookingowe podpowiadają mi, że jak coś jest nie tak i poprosi się właścicieli/zarządców o jakąś zmianę, to najczęściej reagują natychmiast, przywożą to czego potrzeba itd.
                  Zdarzyło mi się już prosić o przywiezienie kołdry (bo na zimowym wyjeździe zastaliśmy tylko cieniutką letnią), o noże (bo był tylko jeden i tępy jak pisowiec), o szczotkę do zamiatania (bo mieszkaliśmy przy plaży i nie było czym zamieść podłogi z piachu) albo zgłaszaliśmy brudny piekarnik (nie był nam potrzebny, ale nie chciałam, żeby potem było na nas że to my ubrudziliśmy). Za każdym razem załatwiano nasze prośby szybko i skutecznie.
              • volta2 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 09.08.24, 09:17
                mnie się nie chce kontaktować czy od tego kontaktu w ogóle urlop zaczynać, więc jeśli brak czegoś, czy niedogodnść jakaś jest do przeżycia, to przeżywam a potem dam w opinii. ostatnio nie bylo mleczka do kawy, miałam czekać aż ktoś doniesie? (wiem, że musielibyb iść do sklepu a nie na zaplecze), więc napisałam to w opinii. teraz wróciłam i mleczko było, co za niespdzianka
    • ichi51e Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 22:23
      Zawsze mnie dziwi jak czytam że ludzie piorą rzeczy świeżo kupione. Przecież takie jak nowe są tylko do pierwszego prania…
      • login.na.raz Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 06:45
        Ja piorę. Po pierwsze po to, by choć trochę zmyć barwniki, które były użyte, a po drugie, by ubranie było po prostu czyste: w sklepie zapewne nie raz upadlo na podłogę, moglo byc przymierzane przez nie wiadomo ile osób, nawet mogły po nim łazic myszy (czasem są w sklepach, zwłaszcza jeśli w jednym budynku jest sklep spożywczy).
      • eliszka25 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 07:12
        Akurat ręczniki, to nawet na metce mają napisane, żeby je wyorac przed użyciem. Materiały do transportu i przechowywania nasączane są czymś tam, żeby nie chłonęły wilgoci i nie zapleśniały, więc takim ręcznikiem prosto ze sklepu się za bardzo nie wytrzesz. Niedawno kupowaliśmy ręczniki i miały one nawet instrukcje prania przed użyciem. Nie wystarczyło wrzucić do pralki. Przedtem trzeba było namoczyć je w wodzie przez 24 godziny i po tym czasie uprać. Do tego była informacja, że docelową chłonność osiągają dopiero po 2-3 praniach.
      • klaramara33 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 08:32
        ichi51e napisała:

> Zawsze mnie dziwi jak czytam że ludzie piorą rzeczy świeżo kupione. Przecież ta
        > kie jak nowe są tylko do pierwszego prania…
        >
        Mnie może nie dziwi jednak zastanawia, że przykładowo pływanie w zabrudzonym morzu jest ok, wdychanie spalin est ok, jedzenie zasyfione jest ok( niedawno było wątek o czipsach, które są mega szkodliwe) natomiast powierzchowne działanie chemii z ubrań to horror.
        • chatgris01 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 08:59
          Bo to się wszystko razem zbiera, więc po co sobie zwiększać ryzyko zachorowania na raka zachowaniami, na które akurat mamy wpływ, a na wiele wpływu nie mamy.
      • marianna211272 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 11:00
        ja piore wszystko co nowe mi smierdzi chemia i wole wyprac niz miec to na sobie bez prania
        • chicarica Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 11:15
          Ja też piorę, głównie z powodu tego że tam są środki grzybobójcze.
      • szarmszejk123 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 11:07
        Nie wszystko nowe piorę, ale akurat ręczniki i pościel zawsze.
        Nowe ręczniki zostawiają kłaki i nie chłoną wody a pościel jest sztywna i śmierdzi:p
    • princesswhitewolf Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 22:41
      O co chodzi z tym nazywaniem mieszkania wynajmowanego apartamentem ( sorry z pod kamienia pisze). To jakies 200metrow penthouse z wlasna winda czy tez po prostu mieszkanko po hamefykansku?
      • komunia23 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 22:43
        Mieszkanie jest na 6 osób, ja jestem jedna. Biorę zawsze z najlepszym widokiem jaki jest w apartamentowcu.
        • princesswhitewolf Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 22:59
          Czym sie rozni slowo apartament w j. polskim od mieszkanie?

W American English to po prostu mieszkanie. Moze byc nawet 1 pokojowe
          • komunia23 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 23:02
            Przyjęło się w polskim po prostu, język jest plastyczny 😅 Swoje mieszkanie nazywam mieszkaniem, a to w którym pracuję apartamentem.
            • princesswhitewolf Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 23:06
              A to zamiennie czy jakies inne znaczenie?
              • kira_03 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 03:57
                Widać, ze w Pl nie mieszkasz. Przecież to pomysł agentów nieruchomości, żeby podrasować opisy sprzedawanych mieszkań i żeby brzmiało bardziej "światowo". Niedawno widziałam opis 45 metrowego mieszkanka (2 pokoje): "przestronny apartament" 🤦🏼‍♀️
                Tak więc po polsku: mieszkanie, ale u agentów nieruchomości i na bookingu przyjęło się: apartament.
                • princesswhitewolf Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 05:49
                  Aaa... Dzieki za wyjasnienie
                  • memphis90 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 07:37
                    Ale to nie o to chodzi. Możesz wynająć pokój w pensjonacie, możesz apartament. Apartament nie jest tożsamy z mieszkaniem, bo nie zawsze ma wszystkie udogodnienia (jak pralka czy pełnowymiarowa kuchnia na przykład) i nie nadaje się do trwałego zamieszkania, natomiast jest bardziej przestronny i zapewnia większą niezależność niż zwykły pokój z łóżkiem.
                    • princesswhitewolf Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 07:59
                      Czyli size
                      • dekoderka Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 08:03
                        Rozmiar w naszym języku. A jaki jest twój oryginalny język?
                        • princesswhitewolf Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 10:39
                          >jaki jest twój oryginalny język?

Ponglish. 🤣

Ale i tak lepiej niz u Biscotti
                      • kurt.wallander Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 10:03
                        Nie, rodzaj. Główna różnica, to obecność kuchni na wyłączność, lub aneksu kuchennego.
                      • kira_03 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 14:52
                        No nie tylko size. Przecież różnica: apartament a pokój w hotelu, to chyba oczywistość. Podobnie apartament w rozumieniu penthause. Mówię o tych późniejszych znaczeniach słowa apartament.
          • kurt.wallander Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 10:02
            princesswhitewolf napisała:

> Czym sie rozni slowo apartament w j. polskim od mieszkanie?
            >
            > W American English to po prostu mieszkanie. Moze byc nawet 1 pokojowe
            >
            Taka terminologia przyjęła się w hotelarstwie. Apartament, czyli całe mieszkanie (dowolnej wielkości) w odróżnieniu od pokoju w hotelu czy pensjonacie, albo całego domu lub domku.
    • princesswhitewolf Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 22:43
      Mnie to w hotelach wkurza jak podczas mojej nieobecnosci wlazi pokojowka i mi kapcie ustawia w szeregu, i koniec papieru toaletowego zgina w V. I co, ja mam sie takim dotykanym podcierac?
      • komunia23 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 22:45
        Ale porównanie… mówimy tu o brudnych tak naprawdę ręcznikach, które nie zostały wyprane z chemii i były dotykane przez ludzi z Bangladeszu i Polski i nie wiadomo gdzie po drodze.
        • princesswhitewolf Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 22:48
          A skad ja mam wiedziec gdzie sie drapala ta co mi koncowke papieru toaletowego w V zwija?

Z recznikami to jeszcze oni leja na to chemie: srodki przeciwplesniowe by w warunkach wys temp w worku spakowane nie plesnialy( transport). Ja wszystko co nowe piore
          • komunia23 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 22:53
            Dlatego takie miejsca nie są dla osób, które się czegokolwiek brzydzą. Mam koleżankę co nigdzie nie wyjeżdża, bo nie usiądzie na łóżku gdzie inny leżał.
            • princesswhitewolf Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 23:01
              W to V zwijaja w 5* przeciez. O np tu. Systematycznie co wylazłam to wlazily
              https://www.expedia.co.uk/London-Hotels-Royal-Lancaster-London.h518026.Hotel-Information?chkin=2024-08-21&chkout=2024-08-22&x_pwa=1&rfrr=HSR&pwa_ts=1723064441447&referrerUrl=aHR0cHM6Ly93d3cuZXhwZWRpYS5jby51ay9Ib3RlbC1TZWFyY2g%3D&useRewards=false&rm1=a2®ionId=2114&destination=London%2C%20England%2C%20United%20Kingdom&destType=MARKET&neighborhoodId=179512&selected=518026&latLong=51.3997%2C-0.2515&productCardViewType=LIST&sort=RECOMMENDED&top_dp=341&top_cur=GBP&gclid=Cj0KCQjwtsy1BhD7ARIsAHOi4xb332JT_TIiPT_odNW0n5gCF-zgpsTMHbz40wVabSXCj360b9B70HUaAlMqEALw_wcB&semcid=UK.UB.GOOGLE.PT-m-EN.HOTEL&semdtl=a115307813829.b1130905662100.g1kwd-41532640.e1m.m1Cj0KCQjwtsy1BhD7ARIsAHOi4xb332JT_TIiPT_odNW0n5gCF-zgpsTMHbz40wVabSXCj360b9B70HUaAlMqEALw_wcB.r144dcda6510bf413d1cf70e5a9511459a17df3cab2705158cf566ead3a302ec84.c1.j19193408.k1.d1565392354719.h1e.i1.l1.n1.o1.p1.q1.s1.t1.x1.f1.u1.v1.w1&userIntent=&selectedRoomType=DBT.AS&selectedRatePlan=20240821%7C20240822%7CW%7C164%7C6605%7CDBT.AS%7COPQNRF%7C RO%7C%7C1~2~0%7C%7CN%7C%7CB2C&searchId=3d3c8ad5-6d79-4646-88c4-8db8f47eae9a
              • princesswhitewolf Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 23:02
                O jezu jakie długie sis wkleilo!
                • komunia23 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 23:09
                  Kobieto ciesz się, ze w takich luksusach mogłaś spać. Bajka.
                  • princesswhitewolf Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 23:13
                    Przesadzasz. Przecież duze korporacje maja regularnie konferencje w takich miejscach.

I co tam takiego w ciebie jest luksusowego? Kapcie, szlafrok, czekolada na stole? Nudy na pudy jak to w hotelach.
                    • komunia23 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 23:58
                      Nic, ja jestem w skromnym apartamencie.
                      • princesswhitewolf Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 00:17
                        Kiedys mialam taka robote w pewnej korporacji ze spokoj byl z pol roku ale pozniej z miesiąc sie szlajalam z paroma innymi z roboty po roznych oddzialach na swiecie z product launch. Prezentacja produktu, trening sprzedawcow itd. W kazdym kraju ok 2 dni. Człowiek budzac sie zastanawial sie czy jest w San Antonio czy moze juz Paryz albo Mediolan itd. No i w kazdym z tych krajów lokalny dzial chcieli nas przyjac jak najlepiej. We w W-wie nas do Fukiera wzięli i spalismy w Mariott, w Paryzu na Sekwanie kolacja itd, Wszedzie bylo to jak swieto, i dla lokalsow atrakcja, powiem ci prawde ze my bylismy zmordowani i nie mielismy sil juz na te kolacje i hotele i wszyscy chcieli spac. Moja kolezanka byla tak wykonczona ze w Tokio prawie pod samochod rano wpadla i ja kolega w ostatniej chwili zatrzymal.
                        Zmierzam do tego, ze wszystko moze czlowiekowi obrzydnac w nadmiarze
                        • kk345 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 08:17
                          <Wszedzie bylo to jak swieto, i dla lokalsow atrakcja
                          😀
                      • dekoderka Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 08:49
                        big_grin big_grin big_grin

ja jestem w skromnym apartamencie.

Mieszkanie jest na 6 osób, ja jestem jedna. Biorę zawsze z najlepszym widokiem jaki jest w apartamentowcu.
      • mebloscianka_dziadka_franka Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 09:42
        Ja zawsze urywam końcówkę papieru w toaletach publicznych, czy tam restauracyjnych, ale w hotelu, to nie wiem. W końcu i tak pani sprzątająca musiała dotknąć rolki, żeby ją wymienić, mnie bardziej brzydzi, dotykanie papieru przez ludzi używających go, niż pani sprzątającej - przynajmniej wiem, że to była jedna osoba.
      • wapaha Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 14:05
        princesswhitewolf napisała:

> Mnie to w hotelach wkurza jak podczas mojej nieobecnosci wlazi pokojowka i mi k
        > apcie ustawia w szeregu, i koniec papieru toaletowego zgina w V. I co, ja mam s
        > ie takim dotykanym podcierac?
        >
        Jeśli nie chcesz by obsługa wchodziła wywieszasz na drzwi stosowną zawieszkę informacyjna..
    • nicniewiem Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 22:45
      Byłoby to dla mnie bez znaczenia. Niezależnie czy hotel 5* czy apartament wycieram się swoim ręcznikiem.
      Czymkolwiek by nie wyprano czyjejś krwi czy wymiocin i innych kup - nie jestem w stanie się tym wytrzeć.
      Hotelowy/apartamentowy tylko pod nogi.
      • komunia23 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 22:46
        Chyba zmienię punkt widzenia i naprawdę będę brała swój ręcznik.
        • chicarica Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 08:18
          Kub sobie ręcznik hammamowy, cienki, zwijalny, przyda się na plażę i awaryjnie gdyby się trzeba było wytrzeć.
      • bieda_tubka Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 09:46
        poszewki na pościel też wozisz swoje?
        • dekoderka Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 09:56
          Materace też, bo nie wiadomo co wsiąkło do tych hotelowych i apartamentowych big_grin
        • chicarica Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 10:08
          Ja tak, a czasem nawet jaśka. A to dlatego, że śpię na jedwabnej poszewce.
        • nicniewiem Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 12:42
          Nie wiem jak Ty, ale ja się pościelą nie wycieram.
          • eliszka25 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 15:44
            Ale w niej śpisz, przykrywasz się, kładziesz twarz na poduszkę.
        • eliszka25 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 15:43
          Poszewek i ręczników nie wożę, za to zawsze mam ze sobą moją poduszkę profilowaną.
    • zosia_1 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 22:56
      Nie przesadzasz, ludzie wynajmują i biorą się za rzeczy, na których się nie znają. Może być i tak, że uważają że to super, że dostałaś nowe.
      • komunia23 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 23:01
        Ok, przekonałyście mnie. Napiszę w ocenie o tych ręcznikach i chyba dodam trochę pogiętą pościel. Ja jestem naprawdę często na takich wyjazdach i w moim ulubionym miejscu pościel jest bez ani jednego zagniecenia. Teraz tak myślę że może też mi nową dali ze sklepu, ale nie czuć chemii. Idę spać.
        • nick_z_desperacji2 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 23:35
          Jakbym czytała taką opinię, to po ręcznikach pomyślałabym "trochę niefajnie" a po trochę pogiętej pościeli "a...ktoś niezłą odklejkę złapał". I tyle z wiarygodności opinii.
          • figa_z_makiem99 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 23:55
            Bo to jest odklejka, w takich apartamentach kupują najtańsze ręczniki i jak ktoś chce mieć komfort zabiera swój. Pogięta pościel wskazuje, że to troll.
            • komunia23 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 07.08.24, 23:59
              Ok, od 19.08 jestem na kolejnym wyjeździe to wkleję zdjęcie pościeli jak spod igły.
    • imponderabilia20 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 01:25
      Wiesz, w sumie to niczym nie różnią się takie ręczniki od tych np. w egipskich hotelach, gdzie pani sprzątająca tymi samymi łapkami co czyściła kibel układa je na kształt łabedzia....
      • dekoderka Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 08:01
        W egipskich hotelach nie ma pań sprzątających.
    • zanetka.x Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 08:05
      zdarza się, ze w ramach oszczędności właściciele nie piorą pościli tylko ją wietrzą i potem dają jako nową czyściutką, podobnie jest z ręcznikami
      • dekoderka Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 08:09
        To zwyczaje z twoje rodzinnej gminy, kasandro?

zanetka.x napisała:

> zdarza się, ze w ramach oszczędności właściciele nie piorą pościli tylko ją wie
        > trzą i potem dają jako nową czyściutką, podobnie jest z ręcznikami
      • alpepe Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 08:18
        Taaa, chyba ty.
    • misiamama Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 08:49
      Zadzwonilabym i poprosiła o wymianę ręczników.
    • katie3001 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 09:40
      Aby uniknąc `takich sytuacji zawsze mam ze sobą dwa nieduze własne ręczniki. I zawsze biorę mieszkanie z pralką. Zawsze zaczynam pobyt od prania narzut z łóżek
      • dekoderka Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 09:57
        Nerwicę natręctw się leczy.
        • komunia23 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 10:02
          Przecież ona sobie trolluje smile
          • dekoderka Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 10:04
            Tak jak ty. Nie było przecież żadnego apartamentu.
            • komunia23 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 10:09
              Oczywiście, siedzę w domu w Pcimiu, ale coś trzeba przecież napisać…
              • dekoderka Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 12:27
                Tak. Siedzisz w domu i wymyślasz z nudów i dla atencji różne sytuacje.
      • chicarica Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 10:09
        Ojp. Łot?
      • katie3001 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 13:42
        Serio. Kilka lat temu podczas pobytu nad morzem w mieszkaniu narzuta na łóżku była niby niebieska ale kolor taki trochę dziwny był. Pech chciał, że nasz pies na nią wszedł i zaczął ją lizać. nie była zbytnio gruba to włożyłam do pralki i uprałam. Nooo powiem Wam, ze kolor się poprawił. Od tamtej pory piorę narzuty. I muszę powiedziec, ze nagminnie są brudne.
        • zanetka.x Re: Niedopuszczalne w apartamencie 08.08.24, 15:10
          Narzuy hotelowe raczej nigdy nie są prane dlatego trzeba je ściągać i rzucać w kąt. Dobrze jest też nie patrzeć pod prześcieradło bo często materac jest żółty.
    • komunia23 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 10.08.24, 15:16
      Opinia wystawiona, mam nadzieję że wezmą sobie moje słowa do serca.

• memphis90 Re: Niedopuszczalne w apartamencie 10.08.24, 15:48
        Nieważne ile osób - ważne jak dotykało… https://media1.tenor.com/m/x0W57-3rBosAAAAC/family-guy-poop.gif

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka