Dodaj do ulubionych

ROCA - reklamacja

IP: 217.17.46.* 12.12.03, 10:07
Ostatnio zakupilam caly zestaw sanitarny ROCA do lazienki (wanna, umywalka,
miska). Po zamontowaniu przez fachowcow, ktorzy robili u mnie remont,
okazalo sie ze nie moge zamontowac oryginalnej deski sedesowej, poniewaz sa
zle odlane dziurki w misce (ponoc poszla cala seria wadliwych kibelkow).
Zlozylam reklamcje u sprzedawcy, ale balam sie ze nie zostanie zalatwiona w
taki sposob w jaki bym chciala (kibelek byl juz zainstalowany a ja za montaz
juz zaplacilam i nie chcialam tego robic po raz drugi). Musze powiedziec ze
bylam bardzo mile zaskoczona, poniewaz po trzech dniach od reklamacji zjawil
sie u mnie przedstawiciel ROCA z nowa miska. Zdemontowal mi reklamowany i
zalozyl nowy sedes. Czy w innych firmach (kolo, cersanit) tez w ten sposob
zalatwiane sa reklamacje?
Obserwuj wątek
    • busstop Re: ROCA - reklamacja 16.12.03, 06:30
      Ja mam cały dom oparty na ceramice z KOŁA. Wystąpiła jedna reklamacja, którą
      wysłałem e-mailem. Brak odpowiedzi.

To samo z firmą Instal Projekt z Włocławka (grzejniki łazienkowe). Zero odzewu.
      • Gość: olenka Re: ROCA - reklamacja IP: 217.17.46.* 16.12.03, 16:45
        Nie strasz mnie. Ja mam tez grzejniki tej firmy.
        • Gość: Misiek Re: ROCA - reklamacja IP: 5.2.* / *.chello.pl 17.12.03, 18:58
          Załóżcie nowy wątek pt. KOŁO - reklamacji nie przyjmują, lub podobny.Może
          odpowiedzą.
    • Gość: mieciu Re: ROCA - reklamacja IP: *.mat.put.poznan.pl 14.06.13, 13:52
      niestety zapupiłem umywalke RoCA 130 cmi i prze pół roku nie moge doczekac sie jej wymiany. Serwisant podszedł bardzo nie profesjonalnie, twierdzac ze niem ma dobrej umywalki, tzn. ze wszytkie sa wadliwe i zaproponował zwrot pieniedzy. A co z działem jakosci firmy ROCA???
    • Gość: gość Re: ROCA - reklamacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.13, 11:13
      a ja mam problem z Roca - zepsuła mi sie deska sedesowa, kazali wysłać zdjęcia, po czym stwierdzili, że po desce ktoś chodził, nikt się nie zjawił żeby ją zobaczyć, walczę dalej, ale dodzwonić się też tam nie można, nikt nie wie kiedy będzie kierownik, gdzie jest i czy w ogóle będzie - koszmar!
    • joanna1279 Re: ROCA - reklamacja 09.07.13, 14:48
      Być może zależy to też od serwisanta który przyjmuje reklamację. W tej sytuacji firma wiedziała, że wypuszczono serię wadliwych desek, dlatego też pewnie podeszli do tej sprawy profesjonalnie i trochę priorytetowo (kto by chciał, żeby poszła fama, że Roca wypuszcza wadliwe produkty i jeszcze nie wywiązuje się z reklamacji ;))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka