Dodaj do ulubionych

łóżko - gdzie?

IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 15.12.03, 11:26
Pomóżcie - szukam nowoczesnego łóżka 200x140 lub o podobnych wymiarach,
jasnego (brzoza, klon, sosna bielona) w cenie do 800 zł za ramę i spód.
Wszystko co widziłam jest albo za drogie, albo po prostu brzydkie.
Widzieliście coś ciekawego w Warszawie ??

agnieszka
Obserwuj wątek
    • Gość: Stefan Re: łóżko - gdzie? IP: 5.3.1R* / 212.121.135.* 15.12.03, 11:54
      Boję się że za tyle to nic przyzwoitego nie kupisz. Jeśli byś chciała
      przeznaczyć na ten cel tak 1000-1200 zł to polecałbym odwiedzenie Jupitera na
      Towarowej, ale poniżej 800zł to nic tam nie znajdziesz.
      • Gość: agami Re: łóżko - gdzie? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 15.12.03, 12:03
        dzięki za info. Wiem, że za taką kwotę mogę liczyć najwyżej na Ikeę,vdlatego
        nie jest ona ostateczna. Jak mi się coś spodoba, to znajdę jeszcze ze 2, 3
        stówy. Tyle tylko, że nic ciekawego dotąd nie widziałam
        • Gość: Stefan Re: łóżko - gdzie? IP: 5.3.1R* / 212.121.135.* 15.12.03, 12:35
          Pare miesięcy temu kupiłem w Jupiterze bardzo ładne, drewniane (samo łóżko buk,
          stelaż sosna) i porządnie zrobione (nie jak te z ikei) łóżko. Zapłaciłem 1400 z
          drobnym hakiem ale za 180x200. O ile dobrze pamiętam to taka sama 140-tka
          kosztowała troche ponad 1000 czy 1100, jakoś tak. Moim zdaniem warto. Sam
          szukałem łóżka ładnych kilka miesięcy i o ile od lata się nic diametralnie nie
          zmieniło to jestem raczej pewien że nic przyzwoitego w Warszawie taniej nie
          znajdziesz niestety.
          • Gość: AiP Re: łóżko - gdzie? IP: *.beph.pl 15.12.03, 13:41
            Stefan, mam pytanko. Czy cena tego łóżka obejmuje również materac czy musiałeś
            dokupić oddzielnie? Czy to łóżko ma skrzynię na pościel czy to tylko sam stelaż?
            pozdrawiam

Agata
            • Gość: Stefan Re: łóżko - gdzie? IP: 5.3.1R* / 212.121.135.* 15.12.03, 14:10
              Łóżko ma skrzynię na pościel choć z niej nie korzystam bo pościeli nigdy nie
              chowam, co najwyżej przykrywam kapą. Materaca oczywiście nie było w tej cenie -
              to by był chyba nadmiar szczęścia, dobry materac tej wielkości sam kosztuje co
              najmniej 1500zł. Ale materac to ja miałem już od dawna bo na nim spałem na
              podłodze ;-)
    • Gość: AS Re: łóżko - gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.03, 14:54
      Ja też bardzo długo szukałam. W końcu znalazłam łóżko z litego drewna - olcha
      na moje życzenie bejcowana + stelaż. Zapłaciłam 900zł (wym. 160x200). Łóżko
      jest rewelacyjne. Wejdź na stronę www.helak.poznet.pl, typ Mangku. Niestety
      firma jest pod Poznaniem, ale może jakoś się dogadacie.
      • Gość: agami Re: łóżko - gdzie? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 15.12.03, 15:16
        Dzięki za namiar, rzeczywiście bardzo fajne łóżko, tylko boję się kupować je
        bez oglądania w rzeczywistości, a transport to mnie juz zupelnie przeraża.
        Chyba tam zadzwonię

agnieszka
    • Gość: markus Re: łóżko - gdzie? IP: *.k.mcnet.pl 17.12.03, 18:42
      Ladne drewniane lozko mozna kupic w sklepie Swiat Sypialni przy petli
      NOWODWORY. Kupi sie pewnie ponizej 1000. Ja dalem prawie 1300 ale z wybielanej
      olchy i z duza otwierana skrzynia.
      • busstop www.sekwoja.pl 18.12.03, 07:20
        Mam od nich dużo mebli. Większość bezbarwnych, ale mam też od nich biurko w
        kolorze czarnym. Kolory możesz sobie wybarć z ich szerokiej oferty.

Moje łóżko to laguna 160x200. Polecam!
        • Gość: agami Re: www.sekwoja.pl IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 14:10
          Busstop, czy masz jakieś fotki swojego łóżka i mógłbyś mi je podesłać ??? Z
          góry wielkie dzięki :).
          Po wizycie w kilku sklepach meblowych również zaczęlismy myśleć o łóżku
          sosnowym. Jest tylko jeden problem, mieszkanie mamy urządzone nowocześnie, a
          większość firm robi tradycyjne łóżka z okropnymi łuczkami na szczytach. Laguna
          faktycznie wygląda dość nowocześnie na tym tle, tyle tylko że firma Sekwoja nie
          podejmie się wykończenia, jakie sobie wymarzyliśmy. Dla Pani hasło sosna
          bielona i zacierka brzmiały obco. Teraz rozważamy kupienie u nich surowego
          łóżka i samodzielne malowanie, co może być tragiczne w skutkach (4 lewe ręce w
          domu, syf itp). Wiem, że tego typu usługi są dość drogie, więc mamy zagwozdkę.
          • busstop Re: www.sekwoja.pl 18.12.03, 14:33
            przykro mi, ale nie mam
            ale łóżko jest całkiem nowoczesne. od strony stóp i oczywiście po bokach nie ma
            żadnych barierek itp. natomiast za głową jest niewielka delikatnie i łukowato
            wykończona, bez żadnych słupków itp. płyta stanowiąca jednocześnie podstawę
            łóżka.
            jeśli chodzi o zabielanie itp. sam nie bardzo wiem :-). czyżby to była taka
            biała lakiero-bejca (półtransparentna). może w ten sposób trzeba by do tematu
            podejść - o jakim lakierze mowa. bo na pewno malowanie żadną sztuką nie jest i
            sobie z tym poradzicie, ale fachowcy w sekwoji zrobiliby to napewno bardziej
            profesjonalnie (pewnie mają jakieś urządzenia służące do malowania, bo na
            pędzlowanie czy malowanie wałkiem to nie wygląda).
            "pomęczcie" trochę tę Panią. Ja załatwiałem wszytko z Panią H.K., niezwykle
            miłą i uprzejmą, jednocześnie konkretną i rzetelną (nie było jakiegoś
            ściemniania, odwlekania itp.). w sumie sprawa załatwiona była profesjonalnie,
            częśc mebli robiłm na zamówienie (regały, wieszak) i wszystko, co chaiałem,
            udało się sprawnie załatwić.
            jedynie firma speduyc. raben bardzo mi podpadła podczas dostawy drugiej czesci
            mebli, bo pierwszą przywizła sama "sekwoja", "przy okazji", gdy jechali z
            większą partią mebli na Śląsk. tu już nie było żadnych problemów, ale dłużej
            czekałem na meble (termin).
      • Gość: lisa Re: łóżko - gdzie? IP: *.crowley.pl 18.12.03, 11:25
        Mogłabym prosić o jakiś bliższy namiar na tę pętlę Nowodwory, nic mi to nie
        mówi. Z góry dziękuję
        • Gość: Norbert Re: łóżko - gdzie? IP: 212.160.130.* 18.12.03, 14:36
          Witam,
          petla Nowodwory to :
          1) dla nie zmotoryzowanych - 508,509,510,518,E4 - ostatni przystanek,
          2) dla zmotoryzowanych - od centrum - przejechac mostem Grota-Roweckiego na druga strone Wisly, skrecic w lewo, w Modlinska ( kolo Auchanu i Leroya ),
          dalej prosto Modlinska, skrecic w lewo, w Mehoffera, z Mehoffera skrecic w prawo, w Swiatowida i dojechać do mini ronda.
          Tam miesci sie pętla Nowodwory.
          Pozdr.
          Norbert
    • kamilar19921 Re: łóżko - gdzie? 26.07.18, 13:02
      W Warszawie nie, ale w internecie jest wszystko! Jestem z Gdańska, więc nie moje miasto... Wracając do tematu, kupilismy z mężem łóżko dwuosobowe z materacem dostosowanym do różnicy naszych wag - takie teraz już wymyślają rzeczy :) Firma nazywa się Comforteo, a ich adres to comforteo.eu
      Pozdrawiam :)
      • kamilaa30 Re: łóżko - gdzie? 07.08.18, 12:29
        takie łózko o standardowych wymiarach można bez problemu dostać w każdej sieciówce Lepiej kupic tanie łózko niż tani materac, bo od niego bardziej zależy nasza jakość snu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka