Dodaj do ulubionych

"TO WSZYSTKO JEST CHORE" FORUM - WSTYD

11.11.06, 02:05
Ludzie co Wy zrobiliście z tego forum, czy uważacie że demokracja w Polsce ma
wyglądać jak to forum? Czy ta polityka przedwyborcza Wam zaślepiła oczy.
Spójrzcie w telewizor - pierwsze lepsze wiadomości - ciągłe kłotnie w
Parlamencie, jedna partia zgania wine i pretensje na drugą i na odwrót.
Porównajcie z tym to nasze forum! Identyczna sytuacja! Jak się ma coś
zmienić, gdy my sami - WYBORCY - ciągle się kłócimy. Brak jedności szacunku
dla innych, cheć upokorzenia kogoś kto ma inne zdanie, brak nawet
najmniejszej chęci znalezienia kompromisu - TYLE WAMI TYLKO KIERUJE!? Takie
są Wasze aspiracje na dalszą przyszłość i rozwój naszej gminy? To forum można
porównać do kłótni dzieci o zabawke w piaskownicy. Czy pokaże mi ktoś na tym
forum jakąś chociaż jedną składną, sensowną i dążącą do jakiegoś celu
dyskusje? - NIE BYŁO TAKIEJ! Same oszczerstwa, zarzuty, przepychanki słowne.
Czy po to powstało to forum, żeby wyborcy kłócili się, który polityk jest
lepszy? Jak nas widzą tak o nas piszą. Sami robimy z naszej gminy jedno
wielkie pośmielisko. TACY JESTEŚMY - MIESZKAŃCY TEJ GMINY! Sami między sobą
nie potrafimy porozmawiać, porozumieć się, dojść do kompromisu, wypracować
jednego wspólnego i zgodnego zdania. GMINA - TO JESTEŚMY MY MIESZKAŃCY - a
skoro nie ma żadnej jedności między nami to nie ma gminy - jest tylko podział
terytorialny. W historii Polski już tak było - i co się wtedy stało - były
rozbiory Polski, obce państwa nas podzieliły jak tylko chciały. Spójrzcie na
reszte Europy ludzie starają się jednoczyć - a u nas wprost przeciwnie. Sami
sobie krzywde robimy - taka jest nasza gminna "demokracja" na przykładzie
tego forum. WSTYD
Obserwuj wątek
    • lumpior Re: "TO WSZYSTKO JEST CHORE" FORUM - WSTYD 11.11.06, 09:44
      matrix061-popieram poglady.klotnie,moja i tylko moja racja-
      polityczna,wyznaniowa [w wydaniu komedii 'sami swoi'],nie za a przeciw ,dla
      zniszczenia odmiennych pogladow ,wulgaryzm,cynizm,oszolomstwo itp.wstyd ze
      takie postepowania maja akceptacje,powolywanie sie wartosci etyczne moralne nie
      majac wlasnych,atak innych- a brak samokrytycyzmu ,pycha...itd.nie mowimy ,ze
      ktos jestlepszy ale napewno gorszy on podlega ocenie ja nie.slowa- prosze,
      przepraszam,ocen,dziekuje anawet dzien dobry to deficyt.dzis swieto ,czas na
      odnowe,demokratycznego kraju.ile flag wywiesimy ,co zmienimy.pozdrawiam
      • matrix061 Re: "TO WSZYSTKO JEST CHORE" FORUM - WSTYD 11.11.06, 16:49
        Widzisz lumpior najgorszy jest brak rzeczowej i konkretnej dyskusji - na jakis
        nawet najmniej ważny temat - która prowadziłaby do jakegoś ustosunkowania się
        do jakiegoś celu, czy nawet ustalenia wspólnych, konkretnych wniosków. A tak
        jak teraz to forum jest tylko bezcelową, nieprowadzącą do niczego paplaniną i
        zderzeniem kilku propagand przedwyborczych. Mozna to forum porównać do typowego
        spotkania kilku "gości" pod sklepem po paru piwach czy winach, którzy
        rozmawiają o wszystkim i o niczym!
        • lumpior Re: "TO WSZYSTKO JEST CHORE" FORUM - WSTYD 11.11.06, 17:58
          matrix061-wiecej optymizmu,nawet to ze jest nas dwoch takich co nie sa ;za a
          nawet przeciw; ludzie sie dobieraja podobnie jak nieszczescia,swiadomosc to
          cecha indywidualna trzeba ja ksztaltowac.demokracja obywatelska jest
          niezbedna , wiec tworzmy ja.powodzenia
    • wiech68 Re: "TO WSZYSTKO JEST CHORE" FORUM - WSTYD 11.11.06, 23:47
      Matrix,
      Masz rację - chęciński portret jaki wyłania się z forum ostatnich ~ 2 miesięcy
      jest więcej niż dołujący. Ale pisali tak naprawdę nieliczni, żeby ubić swój
      wyboczy interes (1200 postów/2 miesiace - imponująca pracowitość:). Pisali to co
      sądzili, że ludzie chcą słyszeć. Pisali do odbiorcy jakiego sobie wyobrażają.
      Wydaje mi się jednak, że wyobrażają sobie błędnie, dlatego portret jest
      wypaczony. Dlaczego tak sądzę? Bo rozmawiając z ludźmi na ulicy znajduję w nich
      dużo więcej rozsądku, niż wynikało by to tutejszej pisaniny. Fakt, że nie
      rozmawiałem ze wszystkimi, bo to niewykonalne;
      A może ja po prostu chcę wierzyć, że Chęciny nie są kurwidołkiem zamieszkałym
      głównie przez niedorozwiniętych umysłowo. Sam już nie wiem...
      Pozdrawiam,
      Wiech
      • matrix061 Re: "TO WSZYSTKO JEST CHORE" FORUM - WSTYD 12.11.06, 00:30
        Właśnie Panie wiech68 także się często nad tym zastanawiam, gdyż znam pare
        osób, które niezasługują na takie miano, ale są oni w zdecydowanej mniejszości.
        A co powiedzieć o reszcie społeczeństwa czy tak jak Pan ich
        określił "niedorozwiniętych umysłowo" - może zbyt ostro. Też sam już nie wiem,
        ale może już jutro po części się dowiem.
        Pozdrawiam
        • yoko-ono Re: "TO WSZYSTKO JEST CHORE" FORUM - WSTYD 12.11.06, 12:50
          …Kto bez grzechu niech pierwszy rzuci kamień…

Mały fragment , znaleziony na stronie WWW.tomaszjastrun.com

Mamy jak wdiać wielką biedę z naszą wolnoścą. Dlatego zbyt łatwo idealizujemy
          przeszłość. Ale rzucając okiem wstecz, widzimy jak szarpali się finansowo nasi
          wielcy, choćby Adam Mickiewicz. A nędza w której zmarł Norwid? I jego słowa
          pisane w tamtym wieku, które nasz kończący się wiek, może przyjąć jako swoje
          motto. "Sukces bożkiem jest dziś...ustąpiło mu nawet Zwycięstwo". Trudno o
          lepszy dowód, że zmieniło się
          wszystko i nic.
          Polecam : zwierciadło nr 11, str. 48 z cyklu czułym okiem ,wstydzę się!
          Możemy zabierać głos i to robimy jak wiele jednak brakuje nam taktu, może to
          pojęcie jest w zaniku, może to ratunek … subtelność, subtelność, czy można
          rozmówcę tak, jak kobietę pieścić ? Nie odpowiadam, pytam.
          Tego mi w twojej wypowiedzi matrix061 brakuje, zbyt poprawny stylistycznie,
          moralizatorski, obcy, nie do mnie, książkowo-podręcznikowa poprawność
          oczekiwana …za ulizane, nie inspirujące…
          Nie dołączę do tej już zamkniętej zdefiniowanej grupy : lumpior , wiech68 za
          wiele wcześniej powiedzieliście farbowane lisy, za wiele złego…
          Może niejedna matka powinna ze swoją córką, synem wspólnie przeczytać
          wskazywany felieton , może ta czarna seria samobójstw nastolatków ma szansę być
          przerwana, ze wstydu zabijają się dzieci, a my ? my mamy się dobrze … ja nie,
          ale to już inna sprawa…
          Wszystkim recenzentom , wskazywaczom błędów, mieszańcom34 i innym pomieszanym
          dobrego samopoczucia w niedostrzegalnym dla nich smrodku , który ich otacza
          najlepszego , polewajcie się ściemnia ….

• mieszkaniec34 Re: "TO WSZYSTKO JEST CHORE" FORUM - WSTYD 12.11.06, 22:45
            Miło mi, że dostrzegasz moje wypowiedzi. Widać nie są one dla Ciebie bez
            znaczenia. Tylko dlaczego umieszczasz mnie w gronie "pomieszanych"? Dlatego, że
            mam odmienny od Twojego pogląd?. To nadal nie świadczy dobrze o Tobie.
            A już zaczynałem Cię lubić
      • xmen01 Re: "TO WSZYSTKO JEST CHORE" FORUM - WSTYD 12.11.06, 13:54
        Witam wszystkich jestem nowy na forum.od dawna przydladam się waszym dyskusjom
        i cały czas muwicie o kandydatach na burmistrza a co z ludzmi do rady gminy co
        o nich myślicie?pozdrawiam
        • yoko-ono Re: "TO WSZYSTKO JEST CHORE" FORUM - WSTYD 12.11.06, 14:06
          za mało mówisz o sobie by Ci coś powiedzieć , powiedz chociaż gdzie
          kandydujesz ?
          już taki wątek , był podnoszony :
          A kiedy oficjalne listy kandydatów na radnych??
          Autor: ola1506
          Data: 04.10.06, 20:24
          Czy sadystyczne potrzeby nie zostały zaspokojone, dokopmy im razem , gzie się
          pchają , poplujmy, kilku widzę podało swoje dane osobowe i żal patrzeć co z
          nimi robicie, idź na spacer, pooddychaj świerzym powietrzem , macie używania
          szkoda że się kończy, nic to, nowe idzie

• lumpior Re: "TO WSZYSTKO JEST CHORE" FORUM - WSTYD 13.11.06, 16:21
            --yoko-ono -okresl sie w wypowiedziach, za duzo filozofii,rozbieganych
            mysli,podejrzen spiskowych,brak konstruktywnych wnioskow,roznic sie mozna ,ale
            merytorycznie itakie winno byc to forum. szanuje poglady
            feministyczne/zwierciadlo-prasa/,radykalno-klerykalne/siostry i bracia/,ale do
            pewnych granic,jestem asortywny. dalsze okreslenia to psychiatria/inni
            popaprancy,spiskowcy/,wtracenia na inne tematy/dzieci/,sprawy wazne ,ale nie w
            pelni okreslone tematycznie,-zadawaj pytania forum to ,to miejsce.pozdrawiam,
            moze tez cie polubie
    • lumpior Re: "TO WSZYSTKO JEST CHORE" FORUM - WSTYD 18.11.06, 23:07
      -rozne watki,pozytywne,negatywne,akceptacja,negacja,interwencja regulaminowa ,
      administratora,czy tak byc musialo,powinno. nastala cisza,pozostaly
      refleksie,niedosyt. moze to ocena tego forum i gminnej demokracji.
      • maggie81 Re: "TO WSZYSTKO JEST CHORE" FORUM - WSTYD 19.11.06, 10:24
        zgodnie z życzeniem komitetów wyborczych o nie obrzucanie się
        wzajemnie "błotem" pokasowane zostały takie tematy, które kogoś szkalowały a
        nie przedstawiały na to żadnych dowodów, ani źródeł informacji.

• matrix061 Re: "TO WSZYSTKO JEST CHORE" FORUM - WSTYD 19.11.06, 13:20
          Nie uczestniczyłem w forum pare dni i nie widziałem wszystkich wypowiedzi, ale
          popieram Twoje działania maggie81. Trzeba skończyć z tym bałaganem, który
          zaczął panować na forum. Bezsensowne i nic niewnoszące do dyskusji wypowiedzi
          niepowinny mieć racji bytu.
          Wolność słowa jest dobrą rzeczą, ale nie wszyscy rozumieją jej sens.
    • yoko-ono Re: "TO WSZYSTKO JEST CHORE" FORUM - WSTYD 20.12.06, 03:11
      ….jest chore i nic nie wskazuje na ozdrowienie, służba zdrowia toczona jest
      przez swoje roztocza ,które rozkładają ją od środka jak i z zewnątrz… organa
      ścigania gonią koniec swojego ogona…burmistrz goni w piętkę … się stara i daj
      mu bozia zdrowie ( a tu trza zdrowia ), my szalejemy w suuuuper marketach i
      innych przybytkach doczesnych uciech „raz się żyje”, karpie, krawaty, skarpety…
      Kilku nieudanych nauczycieli , pomylić się rzecz ludzka ale czemu
      unieszczęśliwiać siebie i całe społeczeństwo wykorzystuje forum do rozgrywania
      swoich interesów…
      Biskup agent może być Oki , bo poważny gość… Lepper i spółka spółkują do woli
      nawet ojca ustalić trudno ale prawo i sprawiedliwie rząd rządzi…nam malutkim ta
      jedna kwilka na kolędę została…kolędujmy małemu narodzonemu , niechcianemu
      wcześniej i jak wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują i dzisiaj
      niechcianemu …
      Zgodnie z nasza tradycją ten ewangelicznyczny czas przeznaczny na rozważania
      czy pensja burmistrza jest za wysoka …czy inne wydumane problemy…kopmy się do
      woli kilka dni mamy do dyspozycji…to nasze tego nikt nam nie odbierze takie
      polskie , takie chęcińskie takie rodzinne…kilku forumowiczów może zagubionych
      może przez los pozostawinych sobie… w ich chorych subiektywizacjach
      rzeczywistości nada ton tej kolędzie a my przeszczęśliwi łamiący się opłatkiem
      pozostający w wiecznej i jakże nam bliskiej obłudzie powitamy i tego co się
      narodzi i ten nowy rok…widząc wszędzie zło obok nas a nie widząc tego co na
      swoim podwórku trzeba zrobić…
      Chore, chore a takie sercu bliskie wszystkim popaprańcom tworzącym te teksty z
      całego serca wielkich i wszelkich radości , sukcesów, szczęścia i orgazmów nie
      udawanych też życzę , się poplujmy jak przystało na Polaka, Sąsiada, bądźmy
      sobie gadami i innymi płazami, nasrajmy tam gdzie się jeszcze da…proboszcza po
      naszemu chwalmy, organiście organów sprawnych życzmy może chłop do samoobrony
      czy innego pisu się zapisze i życzenia jak znalazł…
      Bogatym dajmy procenta od tego co im bozia już dała, biednym dajmy grosz wdowi
      im i tak to za dużo, sprawnych sprawności a mniej sprawnym dogorywania bez
      zbytniego afiszowania się, kumatym wyborczej z newsami po ich myśli ,
      innowiercom starozakonnym i tym co nam przeszkadzają na co dzień letkiej
      śmierci życzmy …
      My dzieci jednego Boga w Jana Pawła II wierzący innym stworzeniom szansę dajemy…
      nie jak ta swołocz z młodzieży wszechświatowej my razem i osobno kochający boga
      jedynego i mający go serdecznie w dupie wam wszystkim świąteczną kolędę ślemy…
      Chęciny anno domini i inne pierdoły 2006
      • lumpior Re: "TO WSZYSTKO JEST CHORE" FORUM - WSTYD 20.12.06, 18:53
        Yoko-ono:Masz sporo racji,mysle ze nie tylko gorycz rzeczywistosci cie martwi
        ale takze marzenia o zmianie w nas samych,zmiane na lepszych.Wiecej optymizmu,
        nawet takiego indywidualnego,moze sie udzieli innym.Sam go poszukuje,oczekuje.
        Asortywnosc,dzis okreslana jest jako obraza "osobistosci",uczuc,wyznan,ingeren-
        cje w prywatnosc.Nazwanie zloczyncy zloczynca jest nieakceptowane spolecznie.
        Totalna pomylka pojec/zlo-dobrem,nieuk-geniuszem,partacz-rzemieslnikiem itp./
        jakie to moralne,normalne?Dlaczego? Bo poprawne politycznie,dogmatycznie,ukla-
        dowo,korporacyjnie.No i wladza-kasa,nasze gora,MY,ONI.Demokracja nadwislanska.
        • blackie7 Re: "TO WSZYSTKO JEST CHORE" FORUM - WSTYD 20.12.06, 21:32
          No, ok 14.12 br. poprosiłam o dyskusję na temat, Porozmawiajmy o przyszłości
          gminy. I co, nikt nie podjął tematu, pytanie dlaczego, bo napisałam
          POROZMAWIAJMY... Ale gdy napiszesz, w nieco innym tonie, ciągnącym w kierunku
          szykanowania, oszczerstw i pogardy, każdy ten podejmie. A rozmowa, w dodatku
          kulturalna, nie dla wszystkich, jak media markt, nie dla idiotów.
          • kibic321 Re: "TO WSZYSTKO JEST CHORE" FORUM - WSTYD 21.12.06, 15:51
            założyłaś nowy temat do dyskusji o przyszłości gminy, to może również Twoje
            zdanie poznamy na ten temat?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka