Dodaj do ulubionych

Tani wariant

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 22:35
Witam, czy ktoś używa bagażnika bazowego silver line i boxów np. Junior
420/430? Tani wariant dla niskobudżetowców. Czy jest w miarę ok? Pozdrawiam.
Maciek.
Obserwuj wątek
    • Gość: maciek1956 Re: Tani wariant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 12:18
      Bagażnik Silver Line to nie jest linia "niskobudżetowców", to całkiem przyzwoity
      bagażnik. Boxy Junior 420/430 (różne wymiary, pojemności) to wyroby dosyć
      proste, ale jednocześnie trwałe, zdecydowanie mocniejsze od linii ECO. Junior to
      spory producent, robi boxy dla wielu firm, nie mamy z nimi problemów. Czasami
      warto lekko wzmocnić mocowanie (np powiększyć podkładkę pod cybantem--przy zbyt
      mocny przykręcaniu pęka podłoga) Należy też pamiętać o rozsądnej prędkości.
      • Gość: MACIA18 Re: Tani wariant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 20:00
        Bardzo dziękuję za odpowiedź. Nie mogłem się zdecydować który bagaznik i box
        wybrać a budżet raczej skromny. Dziękuję za pomoc, bo w końcu nie tylko thule
        ... . Pozdrawiam. Maciek
        • Gość: maciek1956 Re: Tani wariant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.08, 12:14
          A jaki samochód, może jest coś w dobrej cenie i oczywiście odpowiedniej jakości.
          • Gość: macia18 Re: Tani wariant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 06:44
            witam toyota corolla 2002r 5 drzwiowa hatchback. Może Pan coś zaproponuje.
            Pozdrawiam.
            • maciek1956 Re: Tani wariant 14.03.08, 11:03
              Tak, Silver Line jest niezłym rozwiązaniem do tego auta.
              Ew, pomyślałbym o La Prealipinie, włoska firma produkująca bagażniki w systemie
              wymiennych łap, czyli można dostosować bagażnik do następnego auta wymieniając
              tylko łapy (kit). W podstawowej, stalowej wersji LP kosztuje ok 250 zł, zamki w
              opcji ok 100 zł. Bagażnik alu kosztuje ok 300 zł, a alu aero ok 500 zł z
              zamkiem. Kity ok 100 zł, bardzo duży wybór, szybkie wprowadzanie nowości.
              Junior 430 jest bardzo dobrym rozwiązaniem do w/w auta.
              • Gość: macia18 Re: Tani wariant IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.08, 15:36
                Bardziej myślałem o Juniorze 420, wszak to na bagaże nie na narty. Bo 430 będzie
                wystawać przed i za samochód? Może się mylę.
                • maciek1956 Re: Tani wariant 14.03.08, 16:32
                  Na Corolli nie będzie żle wyglądał i nie będzie przeszkadzał w otwieraniu klapy
                  bagażnika, będzie OK i ...ma większą pojemność.
                  Ale oczywiście klient decyduje o potrzebach, wyglądzie i zakupie.
                  • Gość: Macia18 Re: Tani wariant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 13:00
                    Ma Pan zupełną rację, zastanawia mnie jedynie kwestia anteny. Liczyłem że przy
                    420 box zakończy się tuż przed anteną i nie będe musial jej odkręcać. Obawiam
                    się jednak że przy 430 szerokość boxu nie pozwoli mi na jazdę z anteną. I
                    jeszcze pytanie o prędkość jazdy z bagażnikiem. D0 120km/h chyba nic się nie
                    będzie działo? Pzdr. maciek
                    • Gość: maciek1956 Re: Tani wariant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 13:38
                      430 jest węższa od 420 o 16 cm, ale jest dłuższa o 35 cm, warto zamontować belki
                      i przymierzyć box, zobaczyć co i jak.
                      120 km/h--może być, więcej nie radzę, szczególnie proszę uważać na boczny wiatr.
                      • Gość: macia18 Re: Tani wariant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.08, 20:53
                        Pięknie dziękuję za porady. jak coś kupię to dam znać. pozdrawiam. maciek
      • www.luxbox.pl Re: Tani wariant 16.03.08, 23:49
        Pewnie decyzja już podjęta, jednak moim zdaniem zdecydowanie lepszym boxem jest
        XTREME cena faktycznie nieco wiesza, ale mamy już boxa dobrej klasy z szybkim
        montażem. Osobiście miałem mały kontakt z Junorami, ale z mojej wiedzy wynika ze
        ma mała wytrzymałość podłogi która lubi pękać.
        Pozdrawiam
        • Gość: maciek1956 Re: Tani wariant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 13:17
          luxbox-sie--jak zapewne wiesz Junior 420/430 i Xtreme to jeden producent, jedna
          jakość, trochę inny montaż, ale nie dla wszystkich wygodniejszy, tak samo miękka
          podłoga. Tego typu boxy mam w sprzedaży od wielu lat i nigdy przy odpowiednim
          dokręcaniu nie miałem problemu z pękaniem podłogi, a klientom, którzy mają obawy
          radzę dorobić większą niż fabryczna podkładkę , np z blachy.
          Xtreme jest tez boxem dłuższym, a pytającemu zależało na mniejszej długości.
          Pozdrawiam
          Ps. mam w ofercie Juniory 430 z takim samym montażem jak Xtreme.
          • Gość: macia18 Re: Tani wariant IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.08, 14:14
            Panie Maćku a gdzie można obejżeć Pana oferte na wspomniane
            bagazniki i boxy? Może podeśle Pan swojego maila? PZDR. Maciek
            • Gość: maciek1956 Re: Tani wariant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 15:35
              allmot@autko.pl podam stronę, jest w przebudowie, ale omawiane boxy widać
          • www.luxbox.pl Re: Tani wariant 17.03.08, 18:41
            No i wszystko jasne my nie sprzedajemy Juniora dlatego moja wiedza na ich temat
            jest niewielka tylko pogłoski słyszałem ze przy montażu można mu zrobić krzywdę
            :) jednak jeśli występuje z montażem z Xstream to niema co przepłacać.
            Pozdrawiam
    • www.luxbox.pl Re: Tani wariant 17.03.08, 18:57
      mogę jeszcze podać jeden pomysł box Sportac 430 on ma wymiary 180 / 78/ 40. no i
      jeśli sie nie mylę to Junior 430 jest w kolorze szary mat., a Xstream i Sporta w
      połysku.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka