Gość: MACIA18 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 22:35 Witam, czy ktoś używa bagażnika bazowego silver line i boxów np. Junior 420/430? Tani wariant dla niskobudżetowców. Czy jest w miarę ok? Pozdrawiam. Maciek. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: maciek1956 Re: Tani wariant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 12:18 Bagażnik Silver Line to nie jest linia "niskobudżetowców", to całkiem przyzwoity bagażnik. Boxy Junior 420/430 (różne wymiary, pojemności) to wyroby dosyć proste, ale jednocześnie trwałe, zdecydowanie mocniejsze od linii ECO. Junior to spory producent, robi boxy dla wielu firm, nie mamy z nimi problemów. Czasami warto lekko wzmocnić mocowanie (np powiększyć podkładkę pod cybantem--przy zbyt mocny przykręcaniu pęka podłoga) Należy też pamiętać o rozsądnej prędkości. Link Zgłoś
Gość: MACIA18 Re: Tani wariant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 20:00 Bardzo dziękuję za odpowiedź. Nie mogłem się zdecydować który bagaznik i box wybrać a budżet raczej skromny. Dziękuję za pomoc, bo w końcu nie tylko thule ... . Pozdrawiam. Maciek Link Zgłoś
Gość: maciek1956 Re: Tani wariant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.08, 12:14 A jaki samochód, może jest coś w dobrej cenie i oczywiście odpowiedniej jakości. Link Zgłoś
Gość: macia18 Re: Tani wariant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 06:44 witam toyota corolla 2002r 5 drzwiowa hatchback. Może Pan coś zaproponuje. Pozdrawiam. Link Zgłoś
maciek1956 Re: Tani wariant 14.03.08, 11:03 Tak, Silver Line jest niezłym rozwiązaniem do tego auta. Ew, pomyślałbym o La Prealipinie, włoska firma produkująca bagażniki w systemie wymiennych łap, czyli można dostosować bagażnik do następnego auta wymieniając tylko łapy (kit). W podstawowej, stalowej wersji LP kosztuje ok 250 zł, zamki w opcji ok 100 zł. Bagażnik alu kosztuje ok 300 zł, a alu aero ok 500 zł z zamkiem. Kity ok 100 zł, bardzo duży wybór, szybkie wprowadzanie nowości. Junior 430 jest bardzo dobrym rozwiązaniem do w/w auta. Link Zgłoś
Gość: macia18 Re: Tani wariant IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.08, 15:36 Bardziej myślałem o Juniorze 420, wszak to na bagaże nie na narty. Bo 430 będzie wystawać przed i za samochód? Może się mylę. Link Zgłoś
maciek1956 Re: Tani wariant 14.03.08, 16:32 Na Corolli nie będzie żle wyglądał i nie będzie przeszkadzał w otwieraniu klapy bagażnika, będzie OK i ...ma większą pojemność. Ale oczywiście klient decyduje o potrzebach, wyglądzie i zakupie. Link Zgłoś
Gość: Macia18 Re: Tani wariant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 13:00 Ma Pan zupełną rację, zastanawia mnie jedynie kwestia anteny. Liczyłem że przy 420 box zakończy się tuż przed anteną i nie będe musial jej odkręcać. Obawiam się jednak że przy 430 szerokość boxu nie pozwoli mi na jazdę z anteną. I jeszcze pytanie o prędkość jazdy z bagażnikiem. D0 120km/h chyba nic się nie będzie działo? Pzdr. maciek Link Zgłoś
Gość: maciek1956 Re: Tani wariant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 13:38 430 jest węższa od 420 o 16 cm, ale jest dłuższa o 35 cm, warto zamontować belki i przymierzyć box, zobaczyć co i jak. 120 km/h--może być, więcej nie radzę, szczególnie proszę uważać na boczny wiatr. Link Zgłoś
Gość: macia18 Re: Tani wariant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.08, 20:53 Pięknie dziękuję za porady. jak coś kupię to dam znać. pozdrawiam. maciek Link Zgłoś
www.luxbox.pl Re: Tani wariant 16.03.08, 23:49 Pewnie decyzja już podjęta, jednak moim zdaniem zdecydowanie lepszym boxem jest XTREME cena faktycznie nieco wiesza, ale mamy już boxa dobrej klasy z szybkim montażem. Osobiście miałem mały kontakt z Junorami, ale z mojej wiedzy wynika ze ma mała wytrzymałość podłogi która lubi pękać. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: maciek1956 Re: Tani wariant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 13:17 luxbox-sie--jak zapewne wiesz Junior 420/430 i Xtreme to jeden producent, jedna jakość, trochę inny montaż, ale nie dla wszystkich wygodniejszy, tak samo miękka podłoga. Tego typu boxy mam w sprzedaży od wielu lat i nigdy przy odpowiednim dokręcaniu nie miałem problemu z pękaniem podłogi, a klientom, którzy mają obawy radzę dorobić większą niż fabryczna podkładkę , np z blachy. Xtreme jest tez boxem dłuższym, a pytającemu zależało na mniejszej długości. Pozdrawiam Ps. mam w ofercie Juniory 430 z takim samym montażem jak Xtreme. Link Zgłoś
Gość: macia18 Re: Tani wariant IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.08, 14:14 Panie Maćku a gdzie można obejżeć Pana oferte na wspomniane bagazniki i boxy? Może podeśle Pan swojego maila? PZDR. Maciek Link Zgłoś
Gość: maciek1956 Re: Tani wariant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 15:35 allmot@autko.pl podam stronę, jest w przebudowie, ale omawiane boxy widać Link Zgłoś
www.luxbox.pl Re: Tani wariant 17.03.08, 18:41 No i wszystko jasne my nie sprzedajemy Juniora dlatego moja wiedza na ich temat jest niewielka tylko pogłoski słyszałem ze przy montażu można mu zrobić krzywdę :) jednak jeśli występuje z montażem z Xstream to niema co przepłacać. Pozdrawiam Link Zgłoś
www.luxbox.pl Re: Tani wariant 17.03.08, 18:57 mogę jeszcze podać jeden pomysł box Sportac 430 on ma wymiary 180 / 78/ 40. no i jeśli sie nie mylę to Junior 430 jest w kolorze szary mat., a Xstream i Sporta w połysku. Pozdrawiam Link Zgłoś