Dodaj do ulubionych

wymaz z gardla

IP: *.ppp.get2net.dk 16.06.04, 22:53
chcialam zrobic wymaz z gardla prywatnie bo mam te grudki na migdalach o
ktorych sie tyle pisze.czy mam isc do lekarza prywatnego czy do spoldzielni?
moze to glupie pytanie ale mieszkam w Dani ,a tutaj nie sposob doprosic sie
lekarza o jakies ekstra badania ,a prywatnych nie ma.wszyscy znajomi podczas
wakacji badaja sie w Polsce ,bo tutaj lekarze lecza jak juz sie jest b.chorym.
Obserwuj wątek
    • Gość: lil'my Re: wymaz z gardla IP: *.limes.com.pl 16.06.04, 23:09
      hmmm...najlepiej umowic sie z jakims przywartnym laryngologiem albo w
      spoldzielni...nie wiem tylko, czy dysponuja tam takim sprzetem - moj laryngolog
      prywatny i tak robil mi wymaz w szpitalu...a w jakim miescie bedziesz?
      • vecka Re: wymaz z gardla 16.06.04, 23:15
        Witam,

jak extra badnie? To jest podstawowe badanie!!! W Dani tez tak faszeruja ludzi
        antybiotykami w ciemno?
        A pytals sie lekarza o ten wymaz?
        Jak masz czeste anginy i jadlas juz kilka antybiotykow i nie pomoglo, to jest
        to jego obowiazek cie chyba leczyc wedlug swojej zdobytej wiedzy, a taki wymaz
        to za drogi raczej nie jest ,to zaden luksus trakie badanie.
        Podejrzewam, ze sie jeszcze lekarza o to nawet nie pytals, bo nie wierze, ze w
        tak cywilizowanym karju jak Dania, leczy na pale wszytkich antybiotykami jak
        leci..., bo jak tak, to tylko mozna sie zalamac.
        Pozdr.
        • Gość: leila Re: wymaz z gardla IP: *.ppp.get2net.dk 16.06.04, 23:27
          bede we Wroclawiu.Dania jeszcze 20 lat temu miala swietna sluzbe zdrowia teraz
          bardzo upadla bo oszczedzaja na wszystkim,(mieszkam tutaj 13 lat).pracuje w tej
          branzy wiec obserwuje to na codzien.np przy zapaleniu pluc nie robia rtg tylko
          daja antybiotyk ,dopiero jak sa jakies powiklania wysylaja na rtg.przychodni
          jak w Polsce nie ma w ogole ,tylko lekarze przyjmuja w takich pomieszczeniach
          gdzie jest jedna poczekalnia dla wszystkich starych ,mlodych i
          noworodkow.mialam anginy lekarz powiedzial ze te grudki to resztki jedzenia w
          co nie wierze ,bo nie mam ich stale tylko po przeziebieniu.fakt ze nawet nie
          pytalam lekarza o wymaz bo on kazde pytanie zbywa i wole sobie bez laski w
          Polsce zrobic.wiem ze w Niemczech sluzba zdrowia stoi o wiele lepiej, ale
          Holandia Belgia Dania to jeden shit.poczekajcie niech inni sie
          wypowiedza,kiedys juz o tym bylo na forum dla poloni holenderskiej,dziwilam sie
          bo jakbym czytala o Dani.pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka