kasia879 07.03.12, 20:43 Jak zwalczacie nieświeży oddech, który pewnie jest codziennością każdego z nas? Używacie jakiś preparatów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zofi30 Re: Nieświeży oddech 07.03.12, 22:48 Dużo moich znajomych stosuje gumę do żucia, ale ja uważam, że to głupie rozwiązanie, bo chwilowe. Kupiłam płukankę DentoFresh i mam zdecydowanie mniejsze problemy z nieświeżym oddechem. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Nieświeży oddech 08.03.12, 01:34 kasia879 napisała: > Jak zwalczacie nieświeży oddech, który pewnie jest codziennością każdego z nas? Jest on codziennością tych, krórzy mają zepsute zęby. Moją nie jest. S. Odpowiedz Link Zgłoś
edusia87 Re: Nieświeży oddech 08.03.12, 11:38 jeśli nie masz problemów z zębami, to może to grzybica. też może powodować nieprzyjemny zapach Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Nieświeży oddech 29.03.12, 14:52 Używam dentysty. Świetnie i profesjonalnie likwiduje nieświeży oddech. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Nieświeży oddech 29.03.12, 14:54 Poza tym nie ma zakazu mycia zębów w ciągu dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
genova51 Re: Nieświeży oddech 01.04.12, 14:27 Zażywaj cynk organiczny, nie ten zwykły, w postaci tabletek do ssania, do nabycia w aptekach. Odpowiedz Link Zgłoś
ewczak6 Re: Nieświeży oddech 01.04.12, 19:47 Cynk freshnatura ew. sa dostępne w aptece tzn odświeżacze oddechu w sprayu- koszt niewielki bo ok 10 zł << - Porady farmaceutki - >> zapytaj-farmaceute.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynaijerzy Re: Nieświeży oddech 02.08.13, 17:05 z mojego poradnika blogowego - regularna higiena jamy ustnej, konieczne używanie nici dentystycznych, - usunięcie kamienia nazębnego, - płukanie zwykłą wodą czy specjalnymi płynami do płukania, - żujemy nać pietruszki, po jedzeniu ziarenko kawy (kawa działa w tym przypadku bakteriobójczo), koperek, koper włoski, kardamon, anyżek, cynamon, imbir, gorczycą i chrzan, - doskonały jest goździk, silna substancja bakteriobójcza, - oczywiście niezawodny olejek drzewa herbacianego (melaleuka skrętnolistna), poświęcimy drzewu herbacianemu osobny wątek, bo to jest niesamowity naturalny środek na wiele przypadłości, - rzucamy palenie i alkohol, - oczyszczamy regularnie język (w tylnej części zbiera się najwięcej bakterii, pomaga także pocieranie o zęby), Kapitalnym środkiem, bardzo uniwersalnym jest pice regularne zielonej herbaty, która świetnie działa na sprawne trawienie; likwiduje zgagę i zaparcia. Przyczynami nieświeżego oddechu jest problem z hormonami (miesiączka, menopauza, silny stres), diety odchudzające , niskokaloryczne, leki wysuszające gardło i usta. Ostrożnie z jedzeniem czosnku i cebuli, związki siarki i allicyny przenikają całe ciało, głównie płuca. A i właśnie płuca, choroby płuc, gruźlica mogą być winowajcami Odpowiedz Link Zgłoś