Gość: Pesso IP: *.joint.eu.org 15.05.03, 15:35 chce przejsc na wegetarianizm....- prosze o wypowiec ludzi ktorzy przestali jesc miesa -jak wpłyneło to na ich zycie....dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zuza_b Re: wegetarianizm.... IP: *.impaq.com.pl 15.05.03, 16:19 Ja przez ponad 8 lat byłam wegatarianką, byłam bo już nie jestem - ale nie dlatego, że mi wegetarianizm zaszkodził :)). Przeszłam na wegetarianizm gdy miałam jakies 16 lat - dosc szybko zauwazyłam, ze przestałam tak czesto chorowac (zwykle wiosna i zima musiala mnie cos zlapac a po odstawieniu mieska - nic). Oprocz miesa nie jadlam ryb i drobiu. Generalnie polecam ale pod warunkiem, ze ma sie troche czasu i checi (zwlaszcza na poczatku) poznac zasady laczenia poszczegolnych skladników, soi, itp, tak aby dostarczac organizmowi wszytskiego co potrzebuje. Od jakiegos czasu jem rybki, drób i czasem jakies chude mięsko - a przerzuciłam sie na ta diete wlasnie z powodu braku czasu na gotowanko, niestety. Ale polecam. Z mojego przejścia na nie-wegetarianizm najbardziej uczieszyla sie chyba rodzina, bo zawsze padało standardowe pytanie "No to co ty jesz ?" :)))) Odpowiedz Link Zgłoś