Dodaj do ulubionych

praca siedząca

20.02.12, 12:36
Ja miałam problemy z kręgosłupem przez długie siedzenie w pracy przy biurku-ogólnie bóle w odcinku lędźwiowym, niekiedy całych pleców. Jakiś czas temu zainwestowałam w fotel ergonomiczny (zamawiałam przez internet na ergomax.pl) i przyznam, że nareszcie wstając po 8 godzinach nie czuje bólu :) Wszystkim, którzy mają pracę siedzącą gorąco polecam. Warto zainwestować i w końcu móc normalnie funkcjonować :)
Obserwuj wątek
    • atos38 Re: praca siedząca 18.05.12, 17:26
      ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha ha, ha, ha, !!
      ale jaja !
    • prosecco79 Re: praca siedząca 11.09.12, 14:05
      żeby to było takie proste...
      niestety żaden fotel nie załatwi sprawy - po prostu trzeba siedzieć prosto, aktywnie. Na początku ciało strasznie boli , ale po jakims czasie się przyzwyczaja i jest lepiej.
    • patrykm82 Re: praca siedząca 07.06.13, 15:27
      Przy pracy siedzącej niebędnym elementem wyposażenia jest siedzisko. Siedzisko jest lekkie, puszyste i nie traci kształtu, nie nagrzewa się od naturalnego ciepła wytwarzanego przez ciało, pozostaje cały czas chłodne. Kompleks celulozowo -ligninowy znajdujący się w łusce gryki ma silne właściwości wchłaniające wilgoć, łuska przemieszczając się w kanałach nie stwarza stałego nacisku na jedną partię ciała. Zapobiega to w naturalny sposób odparzeniom powstającym przy długotrwałym nacisku, dzięki czemu zmniejsza ryzyko powstania odleżyn oraz przerostu gruczołu krokowego, zmniejsza zagrożenie powstania hemoroidów. Pobudza krążenie skórne oraz żylne. eko-med.otwarte24.pl/20,MINI-SIEDZISKO-WASKOKANALOWE
    • rob.ertos Re: praca siedząca 23.03.15, 20:49
      Oprócz dobrego fotela polecam udac się na masaż gdyż najczęściej odcinek lędzwiowy jest "wiotki" a piersiowy "spiety". Prowadzi to niestety do krzywienia się kręgosłupa oraz bólu a masaż jest tym co naprawdę pomoże.

masaż w Kielcach
    • kwiannek17 Re: praca siedząca 31.01.18, 19:10
      Polecam sprawdzić www.dynasit.pl/home ja siedzę na tej poduszce od września, mój chłopak siedzi na niej jeżdżać autem.. właściwie to pół rodziny z niej korzysta i polecam z czystym sumieniem
    • przemekjureczko Re: praca siedząca 22.06.20, 15:15
      Cześć odnośnie pozycji siedzącej możesz znaleźć ciekawy artykuł na portalu Świat Rehabilitacji, w którym rozwijam wszystkie ważne aspekty odnośnie pozycji siedzącej! pozdrawiam Przemek

swiatrehabilitacji.pl/pozycja-siedzaca-dla-kregoslupa-ergonomia-w-pracy-i-domu-cz.1-a493.html
    • djdzemo11 Re: praca siedząca 28.08.21, 10:48
      Tez mam prace siedząca ok 7h z przerwami, po kilku latach plecy zaczęły się odzywac, lędzwia mega bolaly, syn polecil mi mate do akupunktury i poduszke i szczerze musze powiedziec ze polecam serdecznie.
    • marek000 Re: praca siedząca 30.09.21, 11:08
      Polecam w Warszawie fizjoterapeutę Huberta Wrzoska bardzo skutecznie pomógł mi w ostrym bólu kręgosłupa. Łatwo go znalezc w internecie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka