Dodaj do ulubionych

Transport próbek

13.06.07, 15:24
Witam,
Ostatnio, gdy bylismy na kontroli u dermatologa, dowiedziałam się, ze aby zrobic badanie na poziom tryptazy, nie muszę jechac z Kamilem do Gdanska, tylko pobrac krew na miejscu i wyslac probke. Byloby to dla nas idealne rozwiazanie, bo nie chce w tej chwili brac Kamisia w tak dluga podroz ze wzgledu na upaly. Jesli bedzie taka koniecznosc, to oczywiscie pojedziemy, ale póki co chciałabym tego uniknąć. Czy ktos kiedys korzystal z uslug takiej firmy? Jak to praktycznie wyglada?
Dzwonilam dzis do Gdanska, żeby sie skonsultować w tej sprawie, niestety p. doktor, ktora sie zajmuje pokrzywka barwnikowa, jest w tej chwili na urlopie. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • wiola1022 Re: Transport próbek 14.06.07, 22:19
      Witaj Jolu,

Również jestem zainteresowana transportem próbek.
      Mieszkam w Warszawie i gdy byłam w szpitalu p. doktor wspominiał o
      specjalistycznym laboratorium w Warszawie o nazwie Nadzieja, które albo
      wykonuje badanie poziomu tryptazy, a jeśli nie to pewnie przesyła próbki do
      Gdańska. Dzwoniłam tam, ale niestety nie wykonują tego badania i nie przesyłają
      próbek :(.

Pozdrawiam
      Wiola
      • wiola1022 Re: Transport próbek 25.06.07, 14:00
        Witam,

Dzisiaj dowiedziałam się, informacja potwierdzona u p. doktor, że badanie na
        poziom tryptazy można wykonać w Łodzi w Szpiatlu Barlickiego. Oczywiście trzeba
        mieć skierowanie.

Pozdrawiam,
        Wiola
        • jol34 Re: Transport próbek 25.06.07, 14:15
          To bardzo ważna informacja, bo do Lodzi mamy zaledwie 2 godziny jazdy. A gdzie dokladnie mozna zrobic to badanie? Normalnie w laboratorium? Czy trzeba sie wczesniej umawiac? Pozdrawiam.
          • wiola1022 Re: Transport próbek 26.06.07, 13:57
            Witam,

W zakresie możliwości wykonywania badania poziomu tryptazy w Łodzi - w szpitalu
            Barlickiego rozmawiałam z Panią dr Anną Zalewską. Przekazała mi informację, że
            potrzebne jest skierowania. Nie wnikałam w szczegóły, gdyż wybieram się w lipcu
            do Gdańska i tam będę miała wykonane to badanie.
            Oto numer telefonu do Pani doktor - 042 686 25 70 (łączenie przez portiernie,
            proponuję zadzwonić około 9.00, gdyż później trudno zastać Panią doktor).
            Myślę, że udzieli informacji w zakresie wykonania tego badania w Łodzi.

Pozdrawiam,
            Wiola
            • jol34 Re: Transport próbek 26.06.07, 19:11
              Dzięki! Jutro spróbuje tam zadzwonić.
            • jol34 Re: Transport próbek 14.07.07, 13:13
              Witam! Od p. dr Zalewskiej uzyskałam informację, że u niej nie mozna wykonac badania na poziom tryptazy, tylko w szpitalu Barlickiego u prof. Kuny. Zadzwonilam do szpitala, ale oni twierdza, ze nie wykonuja tego badania, wiec chyba pozostaje mi ewentualnie napisac do samego p. Prof. Kuny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka