Dodaj do ulubionych

sesja przerwana?

21.10.11, 11:09
Przeczytałem na stronie naszego urzędu, że wczorajsza sesja została przerwana. Może ktoś był na tym widowisku i opowie...
Obserwuj wątek
    • neptun666 Re: sesja przerwana? 21.10.11, 11:27
      Napisałem to chwilę wcześniej nw wątku stefana : urzędnicy obniżcie sobie pensje:

O czym Pan burmistrz wie? bo chyba nie o tym jak rządzić gminą.
      W tej chwili trwa gorączkowa narada u burmistrza gdzie główny doradca radny Krystecki
      przekonuje burmistrza jak dokopać radnym w szczególności tym którzy są za uczciwym przedstawieniem na co tak naprawdę są potrzebne te nieszczęsne obligacje.
      Przerwa w obradach trwa do poniedziałku do godz. 16.00 teraz ciekawe czy burmistrz w końcu zrozumiał że nie można grać z radnymi w ciuciubabkę, tylko trzeba usiąść i uczciwie
      przedstawić problem, a nie zwoływać na kolejna sesję już nie tylko urzędników.
      Na wczorajszej sesji byli przedstawiciele " klubu seniora, radia Maryja,akcji katolickiej jakieś matki z dziećmi i jedna zakonnica czemu ma to służyć?
      Szkoda tylko było wczoraj radnego Kaczyńskiego który został prawie zlinczowany przez rozjuszone kobiety.Czego chciały nie bardzo można było zrozumieć.
      Pytanie przez kogo zostały zaproszone? odpowiedzcie sobie sami, dodam tylko że po zakończeniu wicek Rusiecki zapowiadał że na poniedziałkową sesję przybędzie 1000 osób.
      To ja mam propozycję może od razu zebrać podpisy niezbędne do przeprowadzenia referendum.
    • drabbu Re: sesja przerwana? 21.10.11, 11:31
      Było bardzo spokojnie :) Do zasadniczego głosowania nad zasadniczym punktem nie doszło. Większością jednego głosu przeszedł wniosek Pani radnej Ewy Sidorzak o zmianę wielkości kwot z obligacji przypisanych do trzech (bodaj) paragrafów i odłożyć obrady do najbliższego poniedziałku, by dać Urzędowi czas na przygotowanie dokumentów według tej nowej wersji. Przedtem Pan radny Grzegorz Porowski zgłosił wniosek o to, aby pozytywnie przegłosować obligacje, jednak pod warunkiem, że zostaną całkowicie spłacone jeszcze czasie obecnej kadencji. Ale ten wniosek przepadł.
      • ulfednir Re: sesja przerwana? 21.10.11, 12:18
        W trybie sprostowania - wniosek p. Grzegorza Porowskiego nie przepadł, tylko nie został głosowany. Jeśli p. Porowski podtrzyma swój wniosek, powinien zostać przegłosowany na kolejnym posiedzeniu.
        • drabbu Re: sesja przerwana? 21.10.11, 12:31
          Przepraszam za nieścisłość.
      • jwc3 Re: sesja przerwana? 21.10.11, 12:32
        Szkoda tylko, że na stronie urzędowej podaje się prawdę, ale kolejny raz nie do końca. Przecież Rada w tajnym głosowaniu wybrała ławników do wszystkich sądów.
        Potem, na słuszny moim zdaniem wniosek Pani Radnej Ewy Sidorzak, która nie uczestniczyła w posiedzeniu połączonych komisji w dniu 18 października, Rada zobowiązała burmistrza do kolejnej analizy potrzeby emisji obligacji w zaproponowanej kwocie 6,9 mln zł (Pani Ewa słusznie zauważyła, że obligacje można emitowac jedynie pod planowane inwestycje). Wniosek zgłoszony przez Panią Ewę poparła w demokratycznym głosowaniu większośc Radnych.
        Rzeczywiście do nieprzyjemnych scen doszło po zakończeniu pierwszej części sesji. Nieświadomi problemu mieszkańcy Łomianek, reprezentujący Akcję Katolicką i Radio Maryja mieli pretensje do niektórych Radnych. Ktoś musi wyjaśnic tym ludziom, że obligacje to kolejny kredyt. Odczytane z kartki przez burmistrza oświadczenie niczego nikomu nie wyjaśniło. Trzeba pokazac Radnym wolę działania dla dobra Łomianek, a nie zbierac coraz większej grupy klakierów. Burmistrz i jego doradcy muszą zacząc szukac oszczędności w budżecie, który realizują.
        POzdrowienia
        • behemot.1 Re: sesja przerwana? 21.10.11, 12:53
          czy ci ludzie w ogóle zechcą słuchać? Jakimi słowami mówić, żeby zrozumieli zawiłe bądź co bądź przepisy? I tak pewnie na wstępie wyzwą cię od Żydów, masonów i dzieciorobów ( to akurat było o Prezydencie), jak na prawdziwych chrześcijan przystało. Od sprawowania i uczestniczenia we władzypowinni być ludzie, którzy mają choć blade o tym pojęcie. Cóż, demokracja.
        • i_like_lomianki Re: sesja przerwana? 21.10.11, 13:02
          jwc3 w komunikacie "Ciąg dalszy obrad XV Sesji Rady Miejskiej w Łomiankach" stoi:

Wczoraj, po podjęciu uchwał w sprawie wyboru ławników do Sądu Okręgowego w Warszawie oraz Sądu Rejonowego dla Warszawy – Żoliborza w Warszawie (zgodnie z przyjętym porządkiem obrad), Przewodniczący Rady Miejskiej w Łomiankach, Wojciech Berger przerwał obrady itd.

Zalecane: czytanie ze zrozumieniem!
          • esscort Re: sesja przerwana? 21.10.11, 13:09
            Na mnie straszenie zwolnieniami w urzędzie przynosi odwrotny skutek od zamierzeń burmistrza. Jeśli burmistrz mówi, że bez obligacji będzie musiał "zracjonalizować" zatrudnienie w urzędzie, jeśli nie będzie zgody na obligacje, to ja uważam, że jest to spełnianie obietnic wyborczych i bardzo popieram.
            • wardecka78 Re: sesja przerwana? 21.10.11, 13:19
              przeciez wiadomo nie od dziś ze z obligacjami czy bez to i tak ich zwolni.
              • obserwatorka1947 Re: sesja przerwana i słusznie 21.10.11, 13:40
                Radni muszą mieć informacje prawdziwe, a nie co sesja inne.Czy będą obligacje ,czy nie jest lista osób do zwolnienia.
                Burmistrz najpierw zwolni wszystkich urzędników nie z jego opcji.Będzie zadowolony,bez grzechu.
                Czy będą obligacje ,czy nie ,to i tak zwolni ,żeby przyjąć znajomych z Nowego Dworu i tych ,co mu donoszą nie to co trzeba. Zarządzanie zasobami ludzkimi wymaga umiejętności. Pracownicy zastraszani,płaczący nie są w stanie dobrze pracować.Może właśnie o to chodzi,żeby były podstawy do zwolnienia.
                Wyobrażam sobie atmosferę w Urzędzie.To należy zgłosić do Ekspresu Reporterów lub Sprawa dla Reportera,a może do p.Jolanty Erol.
                Może należałoby zrezygnować z V-ce ds społecznych lub sekretarza , żeby zastosować oszczędności.Po co te dwa stanowiska ?
              • esscort Re: sesja przerwana? 21.10.11, 13:40
                A skąd wiadomo? Na razie jest tak, że każda władza powiększa biurokrację.
                • lomianki_live Re: sesja przerwana? 21.10.11, 18:17
                  www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=PSXU_2-xVlQ
                  relacja z wczorajszej rady
                  • esscort Re: sesja przerwana? 21.10.11, 18:59
                    ale manipulacja :))
                    • lomianki2011 Re: sesja przerwana? 21.10.11, 19:02
                      esscort napisał:

> ale manipulacja :))

A dlaczego tak twierdzisz?
                    • cnz66 Re: sesja przerwana? 21.10.11, 20:54
                      esscort napisał:

> ale manipulacja :))

Jaka manipuluacja? Czy mógłbyś wskazać co jest zmanipulowane?
                      • i_like_lomianki Re: sesja przerwana? 21.10.11, 21:03
                        oj, no przecież wiadomo...
                        Lomianki info jedyne prawdziwe, rzetelne...
                        a reszta to manipulacja albo "majstrowanie"
                      • esscort Re: sesja przerwana? 21.10.11, 21:16
                        Przecież zartuję. W Łomiankach KAŻDE nagranie, które nie dokumentuje wydarzenia co do sekundy jest przecież wielka manipulacją.
                  • zchopina Poczekam na pełną relację w Info łomianki 21.10.11, 19:09
                    >>Nasi urzędnicy znowu się popisali zamieszczając na stronie gminnej fragmenty wypowiedzi radnych.Nie zaskoczy mnie fakt się jak się okaże że brakuje znacznych części po tym co się publikuje w urzędowym biuletynie .
                    Poczekam na pełną relację na www.lomianki.info .Nie satysfakcjonują mnie 9 minutowy skrót .A może teraz już Info Łomianki mają zakaz filmowania ?Wczoraj pan Maciej był na obradach?
                    • 2hestia Re: Poczekam na pełną relację w Info łomianki 21.10.11, 21:04
                      Pan Maciej reprezentuje niezależą gazetę. Pozwól Mu takim pozostać bez względu co w tej gazecie przeczytasz. Jestem przekonana, że wszelkie nakazy, zakazy są Mu obojętne. I tak niech zostanie.
                      • lomianki_live Re: Poczekam na pełną relację w Info łomianki 21.10.11, 21:20
                        2hestia napisała:

> Pan Maciej reprezentuje niezależą gazetę. Pozwól Mu takim pozostać bez względu
                        > co w tej gazecie przeczytasz. Jestem przekonana, że wszelkie nakazy, zakazy są
                        > Mu obojętne. I tak niech zostanie.

Niezależny, z lekkim przechyłem w stronę zatrudnianych u siebie radnych opozycji:-) Ciekawe co mu obiecali.... Jak widać, nie widać relacji na "niezależnym" portalu, bo partia opozycyjna nie zatwierdziła jeszcze materiału:-)
                        • cnz66 Re: Poczekam na pełną relację w Info łomianki 21.10.11, 21:43
                          Info kiedyś bywały obiektywne teraz autor pada w ramiona i całuje się z radnymi PO. Przypomina mi to czasy towarzyszy gdy Jaruzelski całował się z Honekerem czu Breżniewiem. Oczywiście to jego sprawa z kim się całuje.
                          • drabbu Re: Poczekam na pełną relację w Info łomianki 21.10.11, 22:28
                            W związku z tamtymi towarzyszami, przypomnieć chciałbym władzy, że znamy z historii niewygodne dokumenty. Na szczęście dla mieszkańców miasta i gminy Łomianki dziś już nie da się niewygodnego filmu dać pod hasło "wszystkie seanse zarezerwowane".
                          • redakcja.lomianki.info Szczególnie ogólnie 21.10.11, 23:38
                            Szczególnie:

Piotrek, z nikim się nie całuję. Przestań manipulować, przestań insynuować. Opanuj się, bo przekraczasz granice dobrego smaku. Nie mam bliższych niż koleżeńskie - podobnie jak z Tobą - kontaktów z kimkolwiek z radnych.

Mam trochę dosyć, tak z Twojej strony, jak i ze strony urzędnika Pawła, insynuacji o tym, że sponsorują mnie radni PO. Przypomnij sobie kto mi składał ponad rok temu propozycje w zamian za publikowanie określonych treści. Wiesz o tym dobrze, że nie jestem podatny na takie propozycje. Dosadnie ujmując, mam w dupie sponsorowanie przez kogokolwiek. Wykonuję pracę, którą doceniają reklamodawcy i czytelnicy tak portalu, jak i gazety.
                            Wydaje Wam się szanowni koledzy, że takimi akcjami jesteście w stanie LOMIANKI.INFO wyeliminować? Owszem. Jesteście na dobrej drodze, bo chce mi się tym wszystkim rzygać.
                            Przypomnij sobie, że za czasów poprzedniego burmistrza też byłem - subtelnie ujmując - słabo akceptowany przez Urząd, jednak to co się teraz w stosunku do mnie wyczynia przekroczyło moje najśmielsze wyobrażenia. Działacie na szkodę szeroko pojętego społeczeństwa obywatelskiego, czego jednym z elementów są oddolne inicjatywy niezależne od władz i urzędników, lobbystów a wynikające z chęci robienia czegoś po prostu.

Piszesz na forum, mówisz mi, że kiedyś byłem obiektywny. Twoim zdaniem kiedy? Wtedy kiedy mogłeś - tak jak obecni radni teraz - publikować w LOMIANKI.INFO teksty, na które "nie było miejsca" w Gazecie Łomiankowskiej? www.lomianki.info/document.php?did=997

Piotrek, nie mów mi też, że o 22. śpisz. No chyba, że posty na FB przez sen piszesz :)

Ogólnie:

Video na www.lomianki.info - całą czwartkową sesję - pewnie dziś w nocy wrzucę na portal.
                            Dlaczego dopiero teraz? Niestety (albo dla mnie stety) LOMIANKI.INFO nie są moim źródłem utrzymania, mam inne zajęcia i nie mam też sztabu podległych (na szczęście) ludzi, którzy na moje skinienie zrobią wszystko czy im się to podoba czy nie.

W kwestii obecnej kadencji chciałbym, aby ktoś rozgonił całe towarzystwo - burmistrzów i radnych - i rozpisał nowe wybory. Może wtedy chociaż część przyszłych samorządowców - bo niektórzy są genetycznie upośledzeni i ważna jest dla nich jedynie notoryczna awantura - zrozumie na czym polega praca dla mieszkańców.

W kwestii ostatniej sesji, uważam, że przerwa do poniedziałku to posunięcie bez sensu. Nie dość, że będę musiał się znowu zrywać z pracy, żeby nagrać zgromadzenie, to jeszcze nic z niej - tej przerwy - nie wyniknie. Szkoda czasu.

pozdr mm./
                            • esscort Re: Szczególnie ogólnie 21.10.11, 23:50
                              A najgorsze jest to, że ta dziecinna zabawa we władze odbywa się kosztem mieszkańców miasta i w dodatku za ich pieniądze :(
                            • lomianki_live Re: Szczególnie ogólnie 22.10.11, 09:35
                              Nie mam bliższych niż koleżeńsk
                              > ie - podobnie jak z Tobą - kontaktów z kimkolwiek z radnych.
                              >
                              >
                              I kto uwierzy w te deklaracje? Niestety Panie Maćku wybrał Pan określoną opcję polityczną i próbuje Pan na siłę zainteresować tym innych. Manipuluje Pan informacjami, publikuje Pan sprostowania skierowane do innych gazet, bez odrobiny rzetelności i obiektywizmu. To w ogóle jest choroba Łomianek - wszyscy naparzają się tu, zamiast zainteresować się miastem i problemami jego mieszkańców. Jeśli podają informację, zmanipulowaną i przetworzoną - na obu śmiesznych portalikach - miejskim - władz miasta i Pana - należącym mentalnie do PO, przez przypadek nie wolno ich komentować, żeby nie obrazić wielkich braci:-)
                              Obiektywizm informacji to pojęcie w Łomiankach obce, choć ja wolą inteligentne skróty w postaci relacji, niż 16. godzinne filmy z wesela serwowane przez Pana. Zresztą celowo, nikt tego swobodnego strumienia świadomości nie jest w stanie obejrzeć w całości i chyba Panu o to chodzi.....
                          • kowalik22 Re: Poczekam na pełną relację w Info łomianki 22.10.11, 05:53
                            cnz66 napisał:
                            > Info kiedyś bywały obiektywne

Pisz częściej.
                            Bo jak nie piszesz, to zdarza mi się zapominać, co sobą reprezentujesz.
                            Jak nie piszesz, to zdarza mi się zapominać, że niektórzy ludzie się nie zmieniają. Nigdy.
                            Jak nie piszesz, to zdarza mi się zapominać, że nie nadajesz się do działania na rzecz społeczności lokalnej.
                            I czasem człowiek się tak zapomni, że nawet i 300% normy wyrobi;)
                            Częściej proszę pisz. :>
                          • neptun6666 Re: Poczekam na pełną relację w Info łomianki 22.10.11, 06:55
                            cnz66 napisał:

> Info kiedyś bywały obiektywne teraz autor pada w ramiona i całuje się z radnymi
                            > PO. Przypomina mi to czasy towarzyszy gdy Jaruzelski całował się z Honekerem c
                            > zu Breżniewiem. Oczywiście to jego sprawa z kim się całuje.

Pytam ,dlaczego tak jest cnz?
                            Być może kiedyś daliście mu złudną nadzieję/jak innym wyborcom/ że będzie normalnie, że będzie miał szansę wykazać się w /obiektywnej?/ gazecie łomiankowskiej .
                            Później jak od większości swego zaplecza odwróciliście się tyłkiem.
                            Teraz czego oczekujecie w zamian, lojalności? Obiektywizmu?
                            Co się stało z waszym zapleczem , czy prócz gajowego i starego wyjadacza ,macie kogoś nowego?
                            Jesteście już historią, nie ma szans by ktokolwiek z własnej woli był przynajmniej obiektywny , z dnia na dzień takich jak Maciek będzie więcej. Niestety, popatrzcie się w lustro ,co widzicie??????????????
                          • dr_sztrosmajer1 Re: Poczekam na pełną relację w Info łomianki 22.10.11, 10:52
                            cnz66 napisał:

> Info kiedyś bywały obiektywne teraz autor pada w ramiona i całuje się z radnymi
                            > PO. Przypomina mi to czasy towarzyszy gdy Jaruzelski całował się z Honekerem c
                            > zu Breżniewiem. Oczywiście to jego sprawa z kim się całuje.

Jesteś żałosnym padalcem, który całuje w dupę księdza dziekana. Przypomina mi to sytuację z madagaskaru i postać króla Juliana. W stosunku do kościoła stanowicie ugrupowanie "Klęczki i Wazelina. W skrócie KIW. I KIWacie też mieszkańców. Już niedługo, już niedługo...
                            • lomianki_live Re: Poczekam na pełną relację w Info łomianki 22.10.11, 12:14
                              A skąd Ciebie doktorze taki wybuch emocjonalny, tracisz jakieś apanaże?
                              • lobotomia-d Re: Poczekam na pełną relację w Info łomianki 22.10.11, 19:26
                                Ja też czekam jak zakończy się pewna drobna sprawka. Może zasmrodzić kolejny obszar naszego życia, zwłaszcza, że w oparciu o materiał dowodowy będzie można przedstawić co i ja i kogo, bez pomówień i oszczerstw. To będzie zapewne wierzchołek góry lodowej. Może ta kurka zniesie złote jajko ! Bo jak na razie Info łomianki to raczej opoka, która nie ulega wpływom. Ale jak ktoś obiektywny, to nie jest zawsze na rękę obecnej władzy, tak samo jak i każdej innej.
                                Najlepszy dowód to pełne nagrania z sesji Rady Miejskiej. Tak trzymać. Dziękujemy za trud
                                • neptun6666 Re: Poczekam na pełną relację w Info łomianki 22.10.11, 19:58
                                  Tak, trzymaj drogi Maćku.
    • zchopina Zakłamany obraz sesji na www.lomianki.pl 22.10.11, 23:33
      >Jest tak jak sądziłem . i
      wystarczy porównać oryginał na niezależnej stronie
      www.lomianki.info/document.php?did=2355
      z tym co , zmontowali burmistrzowie za nasze pieniądze
      www.youtube.com/watch?v=PSXU_2-xVlQ
      Widać kto pokazuje prawdę . nawet w tak oczywistej sprawie jak relacja z sesji radnych .
      Jak zwykle się okazało że niezależny nadawca pokazuje prawdę a urzędnicy tylko to co jest im akurat potrzebne. Czyli standard od dwudziestu lat w Łomiankach .
      ||||
      >Panowie burmistrzowie przestańcie się wreszcie zabawiać w ropagandy , a weźcie się do roboty.
      Wstyd Panie Dąbrowski wstyd Panie Rusiecki, wstyd Panie Kłódkiewicz. Kłamstwo ma krótkie nogi . a w tym przypadku prawda wyszła już po jednym dniu .
      Już teraz wiem dlaczego nikt do was nie ma zaufania .

• esscort Re: Zakłamany obraz sesji na www.lomianki.pl 23.10.11, 13:20
        W wersji reżimowej jest twórczy "skrót" :)))
        • boruta24 Re: Zakłamany obraz sesji na www.lomianki.pl 23.10.11, 16:56
          Skrót jest do strawienia, nikt nie jest w stanie oglądać tych kilku godzin. W ogóle uważam, że to co wyrabiają niektórzy radni w tej kadencji to skandal. Burmistrz robi tyle ile może, ale jak wszyscy będą w niego uderzać nic się nie zmieni w tej gminie. Ludzie weźcie się do roboty i zacznijcie razem współpracować i jedni i drudzy, inaczej zmarnujecie kolejne 4 lata.
          • vox.populi666 Re: re.boruta 23.10.11, 17:16
            Gdzie tan skrót, jakoś nie mogę na niego trafić na stronie Urzędu.
            Gdyby nie YT , nie wiedziałabym że jedna Radna będąca kiedyś przeciw, jest teraz ,,za,,.
            Zdaje się że jeszcze jedna Radna przemawiała zdaje się że z Burakowa-ale z jej przemówienia skrótu nie było.
            Skandalem jest to że najpierw potrzeba 12 000 000 ,następnie 8 000 000 ,obecnie coś około 6 000 000 . Tego nie jestem w stanie ogarnąć. No i kto podejmuje decyzje w Gminie
            TD, PR, T.K a może p.Kłódkiewicz/zdaje się że tylko on/, co będzie gdy pójdzie na zwolnienie? Jest osoba odpowiedzialna za decyzje?
      • 2hestia Re: Zakłamany obraz sesji na www.lomianki.pl 23.10.11, 18:00
        Wstyd Panie Dąbrowski wstyd Panie Rusiecki, wstyd Panie Kłódkiewicz. Kłamstwo ma krótkie nogi . a w tym przypadku prawda wyszła już po jednym dniu .
        Już teraz wiem dlaczego nikt do was nie ma zaufania .

W Łomiankach niestety kłamstwo ma długie nogi. Długie na tyle, że doprowadziły do władzy. Prężnie zarządzający 200 osobowa firmą TD okazał się kłamcą bo jedynie zarządcą 6 osobowej załogi w zbankrutowanej fabryce cegły w Radziejowicach. Cudotwórca TD miał bez trudu zabezpieczyć 20 mil na budowę wod-kan a teraz wyciąga ręce po obligację. Tak już teraz wiemy dlaczego nikt do nich nie ma zaufania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka